UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

TECHNOLOGIEËN

INFOTAINMENT

 • STUURWIEL

  Het stuurwiel is uitgerust met aanraakgevoelige bedieningstoetsen die verborgen blijven totdat ze worden verlicht. Een van deze toetsen is programmeerbaar, zodat deze kan worden afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren voor de bediening van tal van functies.

 • REAR SEAT ENTERTAINMENT

  Het optionele Rear Seat Entertainment-systeem heeft twee kantelbare 10” touchscreens met hoge resolutie die tegen de rugleuningen van de voorzetels zijn gemonteerd. Het systeem omvat twee draadloze hoofdtelefoons en een afstandsbediening, maar ook USB- en HDMI-poorten die verschillende soorten apparaten ondersteunen.

 • SPRAAKHERKENNING

  De Range Rover biedt intelligente spraakherkenning om taken uit te kunnen voeren terwijl u uw ogen op de weg houdt. Bijvoorbeeld 'Kies 97.9' of 'Bel naar huis'.

 • SMARTPHONE PACK

  Door het scherm van uw smartphone te delen met het InControl-infotainmentsysteem van uw SUV, helpt het Smartphone Pack u via Apple CarPlay® om ook tijdens het rijden op een veilige manier verbonden te blijven met uw telefoon.

 • PRO SERVICES

  Pro Services biedt alles van real-time verkeersinformatie tot deur-tot-deur-navigatie, gecoördineerd met uw smartphone.

 • PROTECT

  U kunt Protect niet alleen gebruiken om uw tankinhoud op afstand te controleren en gemakkelijk uw geparkeerde Range Rover terug te vinden, maar ook om ritten te registreren en te controleren of u niet een ruit hebt opengelaten. Een interface met het geoptimaliseerde bijstandsprogramma Land Rover Assistance is eveneens voorzien.

BLIJF VERBONDEN OP DE WEG

Met 'Pro Services en WiFi-hotspot' wordt uw nieuwe Range Rover geleverd met een SIM-kaart die is uitgerust met een essentieel data-abonnement van 500 MB per maand gedurende de initiële garantieperiode. U bent beter verbonden en ontvangt live verkeersinformatie en nog veel meer. Aanvullende data kan worden aangeschaft.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie.

MERIDIAN™ AUDIOSYSTEEM

Geweldige definitie, kristalheldere hoge tonen en volle, diepe bassen, mogelijk gemaakt door de zorgvuldige positionering van de 13 luidsprekers en de tweekanaals subwoofer in het interieur.

MERIDIAN™ SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Alle diepte en helderheid van een live concert, mogelijk gemaakt door 19 luidsprekers inclusief een tweekanaals subwoofer – naadloos samengebracht met behulp van Trifield™-technologie.

MERIDIAN™ SIGNATURE AUDIOSYSTEEM

Het Signature audiosysteem heeft 29 luidsprekers en een tweekanaals subwoofer. Het systeem biedt een diepe en persoonlijke audiobeleving op elke zitplaats. De wereldprimeur van Trifield 3D-technologie tilt surround sound naar een nog hoger niveau.

INNOVATIE

 • PHEV (PLUG-IN HYBRID ELECTRIC VEHICLE)

  Zonder concessies te doen aan capaciteiten, prestaties of uiterlijk wordt de plug-in hybride (PHEV) uitvoering van de Range Rover aangedreven door onze meest innovatieve aandrijflijn. Toch bedraagt de CO2-emissie slechts 75 g/km††.

 • GEHEEL ALUMINIUM CARROSSERIE

  De zelfdragende carrosserie is lichter, sterker en duurzamer en biedt een toonaangevende stijfheid en subliem raffinement. De carrosserie is in staat om dezelfde offroad-belastingen te doorstaan als alle andere Land Rovers.

 • LAND ROVER IGUIDE

  De Land Rover iGuide-app maakt gebruik van de nieuwste augmented reality-technologie om uitleg te geven over alle wetenswaardige functies en bedieningselementen in uw auto. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

PRESTATIES

 • SPEED LOWERING

  Het Speed Lowering System maakt gebruik van de elektronisch gestuurde luchtvering om de luchtweerstand en het brandstofverbruik te verlagen bij kruissnelheden, door de rijhoogte van de auto 15 mm te verlagen ten opzichte van de normale rijhoogte bij snelheden vanaf 105 km/h.

 • EV-MODUS

  In de automatische EV-modus verloopt de overgang van EV-modus naar verbrandingsmotor naadloos, omdat het systeem soepel de verbrandingsmotor start en vervolgens het vermogen van de elektromotor en de verbrandingsmotor met elkaar combineert. De PHEV kan worden gebruikt als een volledig elektrische auto zonder enige emissies. Hiervoor wordt de elektromotor losgekoppeld van de verbrandingsmotor door middel van de transmissie met dubbele koppeling. De bestuurder kan kiezen tussen automatische regeling en drie rijprogramma's voor een optimaal energieverbruik.

 • DYNAMIC-MODUS

  Deze instelling - onderdeel van Terrain Response - zorgt voor een straffere afstemming van de wielophanging voor een nog dynamischer rijgedrag. Het rijgedrag is communicatief en veilig, zodat u kunt genieten van ultiem rijplezier.

 • COMFORT-MODUS

  Deze instelling, onderdeel van Terrain Response, zorgt voor een uitstekend comfort op de weg, doordat de afstemming van de wielophanging wordt aangepast voor een geraffineerder rijgedrag.

CAPACITEITEN

 • TWIN-SPEED TUSSENBAK

  Een extra overbrengingsverhouding voor lage snelheden en extra trekkracht kan van onschatbare waarde zijn onder zware omstandigheden, zoals offroad-rijden of het trekken van een trailer. Met de twin-speed tussenbak houdt u de auto onder dergelijke omstandigheden op de juiste snelheid en dus onder controle.

 • LOW TRACTION LAUNCH

  Low Traction Launch biedt een optimale regeling van het aandrijfkoppel wanneer u wegrijdt vanuit stilstand en verbetert zo de capaciteiten op gladde ondergrond, zoals nat gras, sneeuw en ijs.

 • ADVANCED TOW ASSIST

  Dankzij Advanced Tow Assist kunt u bij het achteruitrijden met de Terrain Response 2-draaiknop de richting van de trailer bepalen. Dit systeem (optie) bedient de besturing van uw auto om de gewenste baan van de trailer te realiseren.

 • HILL DESCENT CONTROL

  Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard. Het helpt de bestuurder bij het gecontroleerd afdalen van moeilijke hellingen door een constante afdaalsnelheid aan te houden en de wielen individueel en volautomatisch af te remmen.

STANDAARD RIJHULPMIDDELEN​

 • EMERGENCY BRAKING

  Bij detectie van het risico op een frontale botsing wordt u direct gewaarschuwd, zodat u tijd hebt om in actie te komen. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem zelf de auto af om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

 • LANE DEPARTURE WARNING

  Dit systeem kan lange ritten veel veiliger maken. Lane Departure Warning merkt wanneer de auto ongemerkt buiten de eigen rijstrook komt en waarschuwt u dan via een visueel signaal en door trillen van het stuurwiel.

 • PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

  Maakt parkeren in krappe plekken veiliger. Als u de achteruitversnelling selecteert, worden sensoren in de achterbumper geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven beelden op het touchscreen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

 • CRUISE CONTROL MET SPEED LIMITER

  De snelheidsregelaar handhaaft de actuele snelheid van de auto zonder dat het gaspedaal continu moet worden ingetrapt, waardoor de bestuurder minder vermoeid raakt. Het systeem stelt u ook in staat om een maximale rijsnelheid in te stellen.

OPTIEPACKS

DRIVER ASSIST PACK

Het Driver Assist Pack omvat de meest uiteenlopende rij- en parkeertechnologieën. Het Driver Assist Pack bouwt voort op zowel het Drive Pro Pack als het Park Pro Pack en biedt aanvullend Adaptive Cruise Control met Steering Assist en het 360° Surround Camera System.

 • DRIVE PACK

  Het Drive Pack (optie) biedt een uitgebreid scala aan systemen die de veiligheid van u en uw passagiers vergroten en u van informatie voorzien, inclusief Driver Condition Monitoring, Blind Spot Monitor, Traffic Sign Recognition en Adaptive Speed Limiter.

 • PARK PACK

  Met het 360° parkeerhulpsysteem en Rear Traffic Monitor voor extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen. Clear Exit Monitor waarschuwt achterpassagiers voordat zij uitstappen voor naderende voertuigen, fietsers of andere gevaren.

 • PARK PRO PACK

  In aanvulling op de technologieën in het Park Pack, biedt Park Pro de functie Park Assist voor gemakkelijker fileparkeren en gemakkelijker parkeren in haaks op de rijbaan gelegen parkeerplekken, door uw auto in een geschikte parkeerplek te sturen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

 • KOEL-/VERWARMBARE ZETELS

  Koel-/verwarmbare voorzetels en buitenste zitplaatsen van de achterbank zijn beschikbaar voor optimaal comfort, ongeacht de buitentemperatuur. Met deze optie kunnen u en uw passagiers de temperatuur van de respectievelijke zitplaatsen individueel regelen.

 • EXTREME PASSENGER SEAT AWAY

  Deze functie wordt bediend met een tiptoets en beweegt de voorpassagierszetel zo ver mogelijk weg van de achterpassagier, zodat deze ruim kan zitten en maximaal zicht naar voren heeft.

 • BERGVAK MIDDENCONSOLE MET KOELFUNCTIE

  Het bergvak met koelfunctie (optie) in de middenconsole voorin biedt u de luxe van koele drankjes. Er is plaats voor 4 flesjes van 500 ml, die op een temperatuur van 5 °C kunnen worden gehouden.

 • ENHANCED TASK LIGHTING

  De achterpassagiers kunnen kiezen uit twee instellingen: Cool White Light en Warm White Light, elk met verschillende helderheidsniveaus. De eerste instelling is bijvoorbeeld geschikt om te werken en voor activiteiten die concentratie vereisen, de tweede stand zorgt voor een meer relaxed, natuurlijk licht.

 • AIRCONDITIONING MET 4 ZONES

  De airconditioning met 4 zones maakt het leven nog comfortabeler, door het regelen van temperatuurniveaus, luchtverdeling en ventilatorsnelheid. Het systeem biedt individuele temperatuurregeling voor bestuurder, voorpassagier en achterpassagiers links en rechts. Inclusief extra ventilatieroosters in de B-stijlen.

 • CONNECTIVITEIT

  De Range Rover heeft diverse aansluitingen: tot maximaal zeven USB-poorten, HDMI, 12V- en 230V-stekkers. Alle inzittenden kunnen hun tablet, mobiele telefoon of een ander apparaat opladen en genieten van hun persoonlijke entertainment.

 • INTERIEURVOORVERWARMING EN -KOELING MET AFSTANDSBEDIENING

  Dit innovatieve systeem kan de auto voorverwarmen of -ventileren met bediening via een afstandsbediening of een 7-daagse timerfunctie. Zo bent u er altijd zeker van dat de auto op de juiste temperatuur is voordat u instapt. Nota: voorkoeling is enkel mogelijk op PHEV-modellen.

 • HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

  Met de handenvrije, elektrisch bediende kofferklep kunt u de kofferklep openen of sluiten zonder de wagen aan te hoeven raken. Daarvoor beschikt de wagen over sensoren aan weerszijden van en onderin de achterbumper. Om deze functie te activeren, hoeft u slechts uw voet onder de achterzijde van de auto te bewegen.

 • SOFT DOOR CLOSE: SLUITBEKRACHTIGING VOOR DE DEUREN

  De Range Rover is ook beschikbaar met Soft Door Close (optie), voor sluitbekrachtiging op de voor- en achterportieren. Dit zorgt ervoor dat de portieren de laatste 6 mm van het sluittraject beheerst en stil worden dichtgetrokken.

Alle genoemde waarden zijn voorlopig gecertificeerde cijfers, in afwachting van definitieve homologatiecijfers. N.B.: CO2-uitstoot- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en banden. De laagste cijfers zijn mogelijk niet haalbaar met de standaard voorziene velgen.

WLTP is de nieuwe officiële EU-test die wordt gebruikt om gestandaardiseerde CO2-uitstoot- en brandstofverbruikscijfers voor personenauto's te berekenen. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er gelden een zwaardere testprocedure en rijprofiel. TEL (Test Energy Low, energietest licht) en TEH (Test Energy High, energietest zwaar) worden getoond als een gemeten bandbreedte onder WLTP-testomstandigheden. TEL geeft de zuinigste cijfers aan (wanneer de auto is uitgerust met de lichtste set opties). TEH geeft de minst zuinige cijfers aan (wanneer de auto is uitgerust met de zwaarste set opties). WLTP-wetgeving schrijft voor dat wanneer er een verschil van minder dan 5 g/km CO2 is tussen TEL en TEH, alleen TEH wordt vermeld.​


Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. Trifield en het 'three fields' logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.


Tijdens de introductieperiode van InControl zijn bepaalde functies mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Voor meer informatie over beschikbaarheid en de volledige voorwaarden in uw land kunt u contact opnemen met een Land Rover concessiehouder. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.


Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties.

Het bekijken van video’s, die in dit gedeelte van onze website worden weergegeven, vereist het gebruik van cookies. Als u deze inhoud wilt bekijken, moet u uw cookievoorkeuren aanpassen om toestemming te geven voor de volgende soorten cookies:
 • FUNCTIONELE COOKIES