LAND ROVER DEFENDER: OLD MEETS NEW

New and Old Defender face to face under open sky

Met het motto ‘We are family, we say hello’ en de hashtag #hellofamily start Land Rover een nieuw sympathiek initiatief om de band te versterken tussen Land Rover rijders in het algemeen en tussen bestuurders van klassieke en nieuwe Defenders in het bijzonder.

Onder rijders van klassieke Land Rover en Range Rover modellen is het niet ongebruikelijk om, waar men elkaar ook tegenkomt, even te groeten door een hand of duim op te steken. Een gebaar dat steevast een glimlach en een vrolijke retourgroet oplevert.

Land Rover denkt dat deze positieve houding ten opzichte van andere rijders van het Britse merk nog breder uitgedragen kan worden; wat extra positiviteit in het verkeer maakt het beslist leuker op de weg!

Land Rover rijders vormen een zeer diverse familie, waarbij de gedeelde liefde voor het karakteristieke Britse merk voor een sterke onderlinge band zorgt. Daarbij maakt het niet uit of men jong of oud is, nieuw, tweedehands of klassiek rijdt, de gemeenschappelijke passie voor het merk wordt in elkaar gewaardeerd.

Ondanks het feit dat de eerste auto’s in 1948 werden gebouwd, is het geen uitzondering om modellen van de eerste jaren nog geregeld op de weg tegen te komen. Niet in het minst omdat de meeste auto’s die Land Rover heeft gebouwd nog steeds dagelijks in gebruik zijn.

 

De ‘Defender way of living’

De klassieke Defender stamt rechtstreeks af van de originele Land Rover uit 1948 die in dat jaar zijn wereldpremière beleefde op de AutoRAI in Amsterdam. Een auto die over een tijdsbestek van ruim 65 jaar continu verder evolueerde en tegelijk trouw bleef aan zijn roots zoals geen ander. Zijn naam evolueerde mee. Het model begon met de naam ‘Land Rover’, maar met de komst van de eerste grote evolutie deed de naam ‘Series 2’ zijn intrede, waarbij de eerdere auto’s met terugwerkende kracht de ‘Series 1’ werden. De Series 2 werd gevolgd door de Series 3, die op zijn beurt het stokje overgaf aan de 90 / 110 / 130, waarna het model sinds de jaren ’90 als ‘Defender’ wereldwijd naam maakte. Daarbij namen met elke verbetering en elke evolutie de capaciteiten van het model verder toe, waardoor de Defender, geheel verdiend, bekend kwam te staan als ‘de beste 4x4 ter wereld’ (The Best 4x4 By Far). Ook het silhouet van de auto groeide uit tot een wereldwijd symbool van een 4x4.

Met zo’n lange levenslijn en zo’n rijk erfgoed was het dan ook geen wonder dat zowel verwachtings-vol als kritisch werd uitgekeken naar zijn opvolger, de nieuwe Defender. Land Rover ging dan ook niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling van de auto. Zo is het silhouet van het nieuwste model direct herkenbaar als een Defender. Belangrijke stijlkenmerken zoals de ronde koplampen, de achterdeur met het reservewiel erop en de ‘alpine’ dakruitjes zijn gebleven. Ook bekende uitvoeringsnamen als ‘90’ en ‘110’ keerden terug. Maar waar de originele Defender niet uitblonk in luxe en comfort, is zijn opvolger aanzienlijk luxueuzer en technologisch geavanceerder. De grootste vraag was echter of de nieuwe Defender zich qua offroad-capaciteiten zou kunnen meten met zijn voorganger. Talrijke onafhankelijke tests hebben ondertussen uitgewezen dat het model wat dat betreft niets heeft ingeleverd en op veel vlakken zelfs avontuurlijker is dan het origineel. Voor wat betreft comfort en rijgedrag op de weg is er zelfs een wereld van verschil, waarbij de nieuwe Defender in zijn klasse nieuwe maatstaven zet.

Benieuwd naar de nieuwe Defender? Klik op de links hieronder voor meer informatie en om zelf uw eigen nieuwe Defender samen te stellen in de online configurator. De nieuwe Defender is in België leverbaar vanaf € 53.600.

Al bij al nodigt de nieuwe Defender, evenals zijn klassieke voorganger, uit tot een geheel eigen manier van rijden en leven: de ‘Defender way of living’. Een lifestyle waarbij groeten van nieuwe naar oude en van oude naar nieuwe Defender-rijders, de generaties overstijgt. Samen zijn ze één familie, met een gezamenlijke liefde en een gemeenschappelijke drang naar avontuur. ‘We are family, we say hello

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

LAND ROVER CELEBRATES RANGE ROVER'S 50th ANNIVERSARY

LAND ROVER VIERT 50-JARIG JUBILEUM VAN RANGE ROVER MET EXCLUSIEVE LIMITED EDITION RANGE ROVER FIFTY

De Range Rover werpt zich op als ‘s werelds meest verleidelijke SUV, door een weergaloos design en superieure terreincapaciteiten te verenigen met onovertroffen raffinement en luxe

LAND ROVER VIERT 70 JAAR AVONTUUR OP ALLE TERREIN MET EEN TREKTOCHT NAAR HET 'LAND VAN LAND ROVERS'.

De verschillende mijlpalen in ons 70-jarig bestaan zijn even talrijk als indrukwekkend. Onze tijdlijn vertelt u er alles over.

THE LAST OVERLAND

THE LAST OVERLAND

In 1955 zorgden de Britse student Tim Slessor en zijn team voor een absolute wereldprimeur.