De Defender is het summum van robuustheid, ruigheid, kracht, en vooral terreincapaciteiten.

Gerry McGovern, Design Director en Chief Creative Officer van Land Rover
STEVIG AANPASSINGSVERMOGEN

De Land Rover Defender is de combinatie van schitterende terreincapaciteiten, robuustheid en betrouwbaarheid. Hij is net zo zelfverzekerd in de stad als in de wildernis.

IMMENSE STERKTE

De Defender dankt zijn legendarische sterkte en onverslijtbaarheid aan een robuuste constructie met onder meer een stevig en gemakkelijk aanpasbaar kokervormig ladderchassis.

THUIS OP ELK TERREIN

De permanente vierwielaandrijving met een middendifferentieel dat het motorkoppel gelijkmatig over de voor- en achteras verdeelt, garandeert een optimale tractie op elk terrein.

EEN WAGEN OP MAAT

De Defender is beschikbaar in maar liefst zes koetswerkversies en met drie wielbasissen. Hij kan verder worden gepersonaliseerd met een ruim gamma opties en accessoires.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

AL MEER DAN 65 JAAR EEN ICOON

De Land Rover Defender was van bij het begin een wagen voor elk terrein en werd snel een van de meest herkenbare 4x4's ter wereld. Met zijn uithoudingsvermogen en terreincapaciteiten werd hij ingezet voor uitdagende expedities en humanitaire steun, en groeide hij op zeven continenten uit tot een legende.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TERREINCAPACITEITEN

De Land Rover Defender wordt omwille van zijn schitterende capaciteiten in alle omstandigheden en op de lastigste ondergrond gebruikt door hulpdiensten van over de hele wereld. De permanente vierwielaandrijving zorgt voor een vaste tred en extra veiligheid in modder en op rotspaden. Op de verharde weg heeft hij een zelfverzekerd karakter, dat hij combineert met overtuigende acceleraties.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

MAXIMALE SPIERKRACHT VOOR RUIGE OMGEVINGEN

De zich aan alle omstandigheden aanpassende 2.2 liter dieselmotor ontwikkelt een indrukwekkend koppel van 360 Nm. De unieke motorafstelling is berekend op diesel van variërende kwaliteit overal ter wereld. Met 90% van het maximumvermogen continu beschikbaar levert hij al het koppel dat u nodig hebt om de lastigste opdrachten tot een goed einde te brengen.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

PROFESSIONELE TREKKRACHT

Met de spierkracht en wieluitslag voor zware taken kunt u rekenen op de Land Rover Defender, over gelijk welke afstand. De 360 Nm aan koppel van de dieselmotor geeft hem een indrukwekkend sleepvermogen met geremde aanhangwagen van 3500 kg.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

VERVOERT ALLES DAT U WILT VERVOEREN

Het veelzijdige interieur, dak of chassis kan worden geoptimaliseerd voor de meest complexe ladingen, om ze veilig naar uw bestemming te brengen. Wat u ook moet vervoeren, de Land Rover Defender kan de uitdaging aan.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

MET GEMAK OVER DE STEILSTE HELLINGEN

De Land Rover Defender werd ontwikkeld voor lastige beklimmingen en afdalingen. De reductiebak biedt zes bijkomende korte versnellingen vooruit en één bijkomende korte versnelling achteruit voor hellingen tot 45°. Bovendien kan het middendifferentieel worden vergrendeld voor zo weinig mogelijk wielspin en een maximale tractie op gladde ondergrond.

/

ONMISKENBAAR
LAND ROVER

De Land Rover Defender evolueerde in de loop van 65 jaar steeds verder, maar is door zijn iconische vormen nog altijd meteen herkenbaar. Een volwaardig reservewiel, een wit dak, Defender-logo's en "Alpine"-dakvensters zijn standaard waar van toepassing, en met een ruim gamma kleuren en opties maakt u hem helemaal de uwe.

ROBUUST MAAR COMFORTABEL INTERIEUR

Het interieur combineert overal comfort met handigheid. Alle oppervlakken, zoals de rubberen vloerbekleding, zijn gemakkelijk te reinigen. Opties zijn onder meer zetels met stoffen, gedeeltelijk lederen of volledig lederen bekleding, een lederen stuurwiel en airconditioning.

/

SPECIFICATIES IN HET KORT

MAXIMALE HELLINGSHOEK

45°

De Defender werd ontwikkeld om extreme beklimmingen en afdalingen met gemak aan te kunnen. Het middendifferentieel kan worden vergrendeld voor zo weinig mogelijk wielspin en een maximale tractie.

VRIJE ASHOOGTE

250mm

De Defender heeft de bodemvrijheid, het chassis en de wieluitslag om het onherbergzaamste terrein de baas te kunnen.

KOPPEL

360Nm

90% van de enorme kracht van de dieselmotor ligt voor het grijpen: al vanaf 2200 t/min tot voorbij 4350 t/min.

SLEEPVERMOGEN (GEREMD)

3500kg

Hulpdiensten over de hele wereld vertrouwen op het voortreffelijke sleepvermogen en de royale gewichtslimiet van de Defender.

HULDE AAN DE DEFENDER

Zes Defenders tekenen met ketting-eggen een schitterend 1 km groot tijdelijk kunstwerk in het zand van Red Wharf Bay op het eiland Anglesey in Wales.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070