RECENTSTE NIEUWS

Publicatie:: 15-09-2023

DEFENDER VIERT INSPIRERENDE PIONIERS OM PARTNERSCHAP RUGBY‑WERELDKAMPIOENSCHAP FRANKRIJK 2023 TE LANCEREN

Defender is Wereldwijde Partner van het Rugby‑wereldkampioenschap Frankrijk 2023. De lanceringscampagne werd afgetrapt aan de vooravond van het toernooi met een evenement ter ere van Defender Trailblazers – hedendaagse helden die het gezicht van rugby veranderen door hun vastberadenheid, veerkracht en menselijke geest.

Defender Beauty Contest

Publicatie:: 15-09-2023

DOE MEE AAN DE DEFENDER BEAUTY CONTEST TIJDENS ZOUTE GRAND PRIX!

Nog even en autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Zoute Grand Prix 2023 in Knokke-Heist, waar dit jaar een Defender Beauty Contest zal plaatsvinden.

Goodwood revival Royal Parade

Publicatie:: 13-09-2023

JLR EERT KONINGIN ELIZABETH II MET UNIEKE PARADE TIJDENS GOODWOOD REVIVAL

Als eerbetoon aan HM Koningin Elizabeth II voltooide een uniek konvooi van koninklijke JLR-voertuigen een ronde op het Goodwood Motor Circuit op de eerste verjaardag van haar overlijden.

Classic Defender Works V8 Islay Edition

Publicatie:: 11-07-2023

LAND ROVER CLASSIC ONTHULT CLASSIC DEFENDER WORKS V8 ISLAY EDITION

Het team van Land Rover Classic brengt met zijn Classic Defender Works V8 Islay Edition een dubbel eerbetoon. Dit model voor verzamelaars, de eerste Works V8 limited edition met een erfgoedthema, is de waardige troonopvolger van een wel zeer bijzonder exemplaar: de Land Rover Series IIa uit 1965 die eigendom was van Spencer Wilks, Managing Director van de Rover Car Company en een van de oprichters van Land Rover. 

Range Rover SV Colours Samples

Publicatie:: 15-06-2023

RANGE ROVER BIEDT NIEUWE SV BESPOKE-SERVICE AAN VOOR MEER GEPERSONALISEERDE LUXE EN VERFIJNING

Deze service is beschikbaar op de Range Rover Autobiography- en SV-modellen, terwijl een reeks verbeteringen over het hele gamma garandeert dat Range Rover zijn status als meest begeerlijke luxe-SUV ter wereld nog versterkt.

RR House

Publicatie:: 22-05-2023

RANGE ROVER HOUSE KNOKKE

Dompel uzelf onder in het Range Rover universum en ontdek onder meer de nieuwe Range Rover SV in het speciaal opgerichte Range Rover House in Knokke, Het Zoute. Doorlopend te bezoeken in juli en augustus, en tijdens de weekends in september.

Jaguar Land Rover Electric Propulsion Manufacturing Centre

Publicatie:: 16-05-2023

INVESTERING VAN 15 MILJARD POND IN DE TOEKOMST VAN MODERNE LUXE

JLR heeft grootse plannen aangekondigd om zijn transitie tot ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van moderne luxewagens te versnellen.

JLR Office

Publicatie:: 04-04-2023

NIEUWE TECHNOLOGIEHUBS VAN JAGUAR LAND ROVER VOOR ONTWIKKELING AUTONOME WAGENS

Met de opening van drie nieuwe technologiecentra in Europa breidt Jaguar Land Rover zijn wereldwijde digitale capaciteiten uit. De centra zullen systemen voor autonoom rijden en rijhulpsystemen (ADAS) van de volgende generatie ontwikkelen, en zijn samen goed voor bijna 100 nieuwe arbeidsposten.

Defender 130 driving on mountain rocks

Publicatie:: 14-02-2023

PUBLIEKSKEUZE: DEFENDER VERKOZEN TOT TOP SUV/OFFROAD-WAGEN IN DUITSE BEST CARS AWARDS

De Defender is bij de Best Cars 2023 awards van het magazine Auto Motor und Sport uitgeroepen tot “beste geïmporteerde grote SUV/offroad-wagen”. Lezers van het invloedrijke Duitse magazine verkozen de Defender boven 38 andere SUV’s tot winnaar in zijn categorie bij de jaarlijkse enquête. Ook de Range Rover deed het uitstekend: deze behaalde de tweede plaats in de categorie geïmporteerde luxueuze SUV's/offroad-wagens.

Discovery Sport Parked in front of Wall

Publicatie:: 08-01-2023

VIJF EURO NCAP-STERREN VOOR DISCOVERY SPORT

De Discovery Sport behaalde opnieuw een Euro NCAP-veiligheidsscore van vijf sterren. Daardoor hebben alle Range Rover-, Discovery- en Defender-modellen nu een maximale veiligheidsscore.

Car structure top view

Publicatie:: 20-11-2022

SAMENWERKING JAGUAR LAND ROVER EN WOLFSPEED: EEN NIEUWE MIJLPAAL IN ELEKTRIFICATIE

Door te tekenen voor een samenwerking met technologiebedrijf Wolfspeed zet Jaguar Land Rover opnieuw een grote stap richting de volledige elektrificatie van beide merken. Als onderdeel van zijn Reimagine-strategie streeft Jaguar Land Rover ernaar om tegen 2039 een volledig koolstofvrij bedrijf te worden in zijn volledige toeleveringsketen en voor al zijn producten, diensten en activiteiten, en een van de voornaamste uitdagingen hierbij is het emissievrij maken van het voltallige modellengamma. Daarvoor is het vinden van nieuwe, innovatieve oplossingen van cruciaal belang.

HERO_RR_RRS_23MY_EURONCAP

Publicatie:: 19-11-2022

NIEUWE RANGE ROVER EN RANGE ROVER SPORT BEKROOND MET EURO NCAP-VEILIGHEIDSSCORE VAN VIJF STERREN

De nieuwe Range Rover en Range Rover Sport kregen allebei de maximale score van vijf sterren in de jongste Euro NCAP-veiligheidstests. De luxe-SUV’s putten uit meer dan 50 jaar expertise in het leveren van uitzonderlijke terreincapaciteiten, verfijning en veiligheid.

Bamford watch with the box

Publicatie:: 12-07-2022

BAMFORD LONDON-HORLOGE GEÏNSPIREERD OP DE DEFENDER: DUURZAAMHEID DANKZIJ EEN LANGE LEVENSDUUR

Vanuit hun gemeenschappelijke passie voor design en precisie hebben Bamford London en Land Rover het LR001-horloge in beperkte oplage gecreëerd.

Publicatie:: 16-02-2022

JAGUAR LAND ROVER KNOOPT PARTNERSHIP AAN MET NVIDIA

Jaguar Land Rover en Nvidia zullen samenwerken om autonome rijsystemen en geconnecteerde diensten op basis van artificiële intelligentie (AI) te ontwikkelen voor alle toekomstige modellen.

Range Rover driving on road

Publicatie:: 12-07-2022

LAND ROVER ONTWIKKELT WATERSTOFAANGEDREVEN DEFENDER FUEL CELL PROTOTYPE

Land Rover ontwikkelt een prototype voor een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) op basis van de Land Rover Defender. De eerste tests van deze Defender met waterstoftechnologie beginnen naar verwachting dit jaar.

Publicatie:: 04-05-2021

DE TOEKOMSTIGE LUCHTZUIVERINGSTECHNOLOGIE VOOR AUTO-INTERIEURS VAN JAGUAR LAND ROVER HEEFT BIJ LABORATORIUMTESTEN BEWEZEN DAT ZE VIRUSSEN EN BACTERIËN IN DE LUCHT MET MAAR LIEFST 97 PROCENT TEGENHOUDT.

Het prototype van het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssysteem (HVAC) maakt gebruik van de Nanoe™ X-technologie van Panasonic om schadelijke bacteriën en virussen tegen te houden en zal een unieke klantervaring helpen creëren in de interieurs van toekomstige modellen van Jaguar en Land Rover. Dit onderzoek vindt plaats nu Jaguar Land Rover zijn toekomstige strategiebepaalt: een duurzaamheidsrijke heruitvinding van moderne luxe, unieke klantervaringen en een positieve maatschappelijke impact.

2021 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR

Publicatie:: 21-04-2021

DE NIEUWE LAND ROVER DEFENDER WORDT BEKROOND MET DE PRESTIGIEUZE PRIJS ‘WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR 2021’

De Land Rover Defender werd op de jaarlijkse World Car Awards uitgeroepen tot World Car Design of the Year 2021. Het is al de derde keer dat Land Rover de felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen na eerdere overwinningen voor de Range Rover Velar (2018) en de Range Rover Evoque (2012), en het is de meest recente in een reeks van wereldwijde onderscheidingen voor de robuuste 4x4.

Range Rover driving through castle

Publicatie:: 20-04-2021

DE KRACHT VAN KEUZE: MACHTIGE NIEUWE DEFENDER V8 EN EXCLUSIEVE SPECIALE REEKSEN VERVOEGEN HET GAMMA

Land Rover heeft de machtige Defender V8 gelanceerd in het kader van een reeks verbeteringen voor zijn onstuitbare en bekroonde 4x4-familie. De nieuwe, 525 pk sterke Defender V8 en het vlaggenschip Defender V8 Carpathian Edition bieden een unieke combinatie van prestaties en capaciteiten, dankzij specifieke chassisinstellingen die zowel op de weg als op het terrein een ongekend rijplezier verzekeren.

Man giving speech

Publicatie:: 14-02-2021

JAGUAR LAND ROVER KONDIGT NIEUWE TOEKOMSTSTRATEGIE ‘REIMAGINE’ AAN: DE TOEKOMST VAN MODERN LUXURY

Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomstplannen aan waarmee het autoconcern invulling geeft aan de toekomst van modern luxury door design. Dankzij de strategie ‘Reimagine’ krijgen de merken Jaguar en Land Rover een geheel eigen invulling. Bovendien vormt de strategie een blauwdruk voor duurzaamheid, zowel voor het milieu als de samenleving. Zodoende wordt Jaguar Land Rover een meer wendbare producent van 's werelds meest begeerlijke, luxe voertuigen en services voor de meest veeleisende klanten.

White Range Rover Defender

Publicatie:: 04-01-2021

EURO NCAP GEEFT MEERMAALS BEKROONDE NIEUWE LAND ROVER DEFENDER 110 VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID

De meermaals bekroonde nieuwe Land Rover Defender 110* mag alweer een vijfsterrenscore toevoegen aan zijn palmares, dit keer van de veiligheidsexperts van EuroNCAP. Land Rovers meest capabele en duurzame model ooit kreeg de maximale vijfsterrenscore in de laatste reeks van testresultaten.

Red Range Rover Discovery

Publicatie:: 05-11-2020

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN HYBRIDE EN EEN PLUG-INHYBRIDE?

U hebt ongetwijfeld de termen "hybride" of "plug-inhybride" al gehoord bij het zoeken naar een nieuwe groene wagen. Is het verschil tussen deze twee deels elektrische wagens u niet helemaal duidelijk? Wij helderen het voor u op.

Publicatie:: 19-10-2020

HOE EEN PLUG-IN HYBRIDE AUTO OPLADEN?

Het kiezen van de juiste auto is tegenwoordig wat ingewikkelder geworden. Elke nieuwe technologie brengt vragen met zich mee, en dat is niet meer dan normaal. Lees hier alles wat u moet weten over het opladen van uw hybride auto.

White Range Rover

Publicatie:: 08-07-2020

KAN EEN HYBRIDE AUTO EEN PAARDENTRAILER TREKKEN?

Als liefhebber van paarden en ruitersport moet u waarschijnlijk een aanhangwagen voor uw paarden trekken. Een paardentrailer kan al snel behoorlijk zwaar worden en heeft daarom een krachtige auto met een groot trekvermogen nodig. Hebt u altijd al gedroomd van een hybride auto om uw steentje bij te dragen aan het milieu? Maar hoort u soms dat hybride of elektrisch niet samengaat met kracht? We bewijzen hier het tegendeel.

LAND ROVER PHEV

Publicatie:: 21-04-2020

RANGE ROVER EVOQUE EN LAND ROVER DISCOVERY SPORT NU OOK ALS PLUG-IN HYBRIDE MET ELEKTRISCHE RANGE TOT 55 KM

De nieuwe Range Rover Evoque en Discovery Sport zijn voortaan ook leverbaar als Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).

Publicatie:: 02-02-2020

NIEUWE OF TWEEDEHANDS SUV KOPEN? DIT MOET U WETEN

Wilt u een tweedehands SUV kopen of liever een nieuwe SUV kopen? Hier vindt u een vergelijking van de argumenten om uw keuze te maken.

Car being charged

Publicatie:: 15-12-2019

WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN HYBRIDE AUTO?

U moet uw auto vervangen en u wilt ook uw steentje bijdragen voor de planeet? Waarom een hybride auto kopen? Wat zijn de voordelen ervan?

White Range Rover drive through snow

MAAK UW SUV WINTERKLAAR MET DE JUISTE WINTERBANDEN EN SNEEUWKETTINGEN

De zomer is definitief voorbij; hoog tijd om uw SUV of 4x4 klaar te stomen voor de koude wintermaanden. Dat betekent: de winterbanden van onder het stof halen en sneeuwkettingen voorzien voor uw skivakantie in het buitenland.

LAND ROVER SUV

Publicatie:: 11-04-2019

VIERWIELAANDRIJVING OF NIET? ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

Het is zover: u plant de aanschaf van een nieuwe wagen! Niets fijner dan opties uitzoeken en uw auto personaliseren naar uw smaak. Twijfelt u nog over twee- of vierwielaandrijving? Aarzel niet langer en ontdek hier alle voordelen van vierwielaandrijving.

Range Rover with bike behind car and mountains surrounding

Publicatie:: 22-08-2018

OP VAKANTIE MET DE FIETS? 5 MANIEREN OM HEM TE VERVOEREN MET DE WAGEN

Zin om er enkele dagen op uit te trekken met de fiets? Niets zo fijn om al fietsend nieuwe landschappen te ontdekken en op tijd en stond uitblazen op een terrasje. Maar hoe brengt u uw tweewieler het makkelijkst naar uw droombestemming? Ontdek 5 manieren om uw fiets te vervoeren met de auto.

HIMALAYA MET KLASSIEKE LAND ROVERS

Publicatie:: 19-08-2018

LAND ROVER VIERT 70 JAAR AVONTUUR OP ALLE TERREIN MET EEN TREKTOCHT NAAR HET 'LAND VAN LAND ROVERS'.

Land Rover tilde de viering van zijn 70ste verjaardag naar nieuwe hoogten door een bezoek te brengen aan een afgelegen plattelandsgemeenschap in West-Bengalen die op een vloot van klassieke modellen vertrouwt om te overleven. Kom meer te weten over de chronologie van 70 jaar Land Rover.

Snow

Publicatie:: 22-04-2018

LAND ROVER VIERT 70 JAAR DEFENDER MET REUSACHTIGE SCHETS EN ‘WORLD LAND ROVER DAY’

Hoog in de Franse Alpen, in de dikke sneeuwlaag, is een reusachtig profiel van een Land Rover Defender gemaakt, ter aankondiging van ‘World Land Rover Day’ op 30 april 2018.

Red Range Rover going through water

Publicatie:: 23-01-2018

DEFENDER WORKS V8 WORDT HET EXCLUSIEVE PARADEPAARD VAN LAND ROVER’S 70E VERJAARDAG

Land Rover heeft vandaag aangekondigd een beperkte, uiterst performante reeks van de iconische 4x4 Defender te zullen bouwen, bestaande uit maximaal 150 exemplaren met V8-motor, die werden gereviseerd om de zeventigste verjaardag van het merk in 2018 te vieren. Mede op die manier is Land Rover in staat om het Defender-erfgoed voort te zetten.

Grey Range Rover

Publicatie:: 30-10-2017

RANGE ROVER VELAR VERKOZEN TOT VEILIGSTE AUTO TER WERELD

De Range Rover Velar is verkozen tot de mooiste auto ter wereld en wint de prijs World Car Design of the Year tijdens de World Car Awards 2018

Black Range Rover Discovery

Publicatie:: 09-10-2017

LAND ROVER DISCOVERY : ONBETWISTE SLEEPKONING

De Discovery verlegt opnieuw zijn grenzen en bewijst dit door zijn ongeëvenaard sleepvermogen: zo trekt hij een maar liefst 110 ton zware ‘road train’ door de Australische outback.

2 people sitting on the boot of car

Publicatie:: 26-09-2017

WAT BETEKENT SUV?

In het begin van de jaren ’70 zag de SUV het daglicht en sindsdien wint dit sportieve automodel steeds meer aan populariteit. Maar waarin onderscheidt het zich precies van andere automodellen?

Range Rover Velar

Publicatie:: 30-11-2016

RANGE ROVER: GESCHIEDENIS

Van het allereerste top secret concept tot de eerste convertible - neem een kijkje in de rijke geschiedenis en de evolutie die Range Rover heeft gevormd tot wat het nu is.

Orange Range Rover driving through sand

Publicatie:: 30-11-2016

DE JUISTE OFFROAD BANDEN KOPEN VOOR UW SUV OF 4X4

De ideale offroad band zorgt niet alleen voor een uitstekende grip op elke ondergrond, hij biedt ook comfort en duurzaamheid en is liefst van al niet te duur.

Range Rover discovery

Publicatie:: 14-10-2016

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SUV EN EEN CROSSOVER?

Dat SUV de afkorting is van Sports Utility Vehicle wist u wellicht al, maar kent u ook het verschil tussen een SUV en een crossover? Hoewel beide autotypes in verschijning niet veel van elkaar verschillen, is er een duidelijke scheidingslijn in functionaliteit. Ontdek hier het verschil.

Range Rover with Drive against Malaria sign and 2 people standing outside of it

Publicatie:: 03-04-2016

LAND ROVER STRIJDT MEE TEGEN MALARIA MET DRIVE AGAINST MALARIA

Naar aanleiding van Wereld Malaria Dag op 25 april, wil hulporganisatie ‘Drive Against Malaria’ samen met Land Rover bewustzijn rond Afrika’s grootste bedreiging vergroten

Man with fishing gear standing behind his car

Publicatie:: 14-12-2015

WELKE 4x4 BANDEN KIEZEN?

De banden van uw 4x4 zijn aan vervanging toe? Ontdek hier welke banden uw 4x4 precies vereist.

Range Rover driving by the ocean

Publicatie:: 27-07-2015

WELKE AANHANGWAGEN MAG IK TREKKEN?

Ontdek hier welke aanhangwagen uw voertuig mag trekken, en hoe zwaar deze geladen mag zijn, rekening houdend met uw type rijbewijs.