UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

RECENTSTE NIEUWS

Publicatie:: 08-01-2023

VIJF EURO NCAP-STERREN VOOR DISCOVERY SPORT

De Discovery Sport behaalde opnieuw een Euro NCAP-veiligheidsscore van vijf sterren. Daardoor hebben alle Range Rover-, Discovery- en Defender-modellen nu een maximale veiligheidsscore.

Publicatie:: 20-11-2022

SAMENWERKING JAGUAR LAND ROVER EN WOLFSPEED: EEN NIEUWE MIJLPAAL IN ELEKTRIFICATIE

Door te tekenen voor een samenwerking met technologiebedrijf Wolfspeed zet Jaguar Land Rover opnieuw een grote stap richting de volledige elektrificatie van beide merken. Als onderdeel van zijn Reimagine-strategie streeft Jaguar Land Rover ernaar om tegen 2039 een volledig koolstofvrij bedrijf te worden in zijn volledige toeleveringsketen en voor al zijn producten, diensten en activiteiten, en een van de voornaamste uitdagingen hierbij is het emissievrij maken van het voltallige modellengamma. Daarvoor is het vinden van nieuwe, innovatieve oplossingen van cruciaal belang.

Publicatie:: 19-11-2022

NIEUWE RANGE ROVER EN RANGE ROVER SPORT BEKROOND MET EURO NCAP-VEILIGHEIDSSCORE VAN VIJF STERREN

De nieuwe Range Rover en Range Rover Sport kregen allebei de maximale score van vijf sterren in de jongste Euro NCAP-veiligheidstests. De luxe-SUV’s putten uit meer dan 50 jaar expertise in het leveren van uitzonderlijke terreincapaciteiten, verfijning en veiligheid.

Publicatie:: 12-07-2022

BAMFORD LONDON-HORLOGE GEÏNSPIREERD OP DE DEFENDER: DUURZAAMHEID DANKZIJ EEN LANGE LEVENSDUUR

Vanuit hun gemeenschappelijke passie voor design en precisie hebben Bamford London en Land Rover het LR001-horloge in beperkte oplage gecreëerd.

Publicatie:: 05-07-2022

OVERAL NAVIGEREN ZONDER DATAVERBINDING: LAND ROVER EN WHAT3WORDS BIEDEN WERELDPRIMEUR IN NAVIGATIE

Land Rover biedt als ’s werelds eerste automobielfabrikant uiterst nauwkeurige navigatie – zelfs op de meest afgelegen locaties – door de unieke wereldwijde locatietechnologie van what3words te integreren in zijn wagens.

Publicatie:: 16-02-2022

JAGUAR LAND ROVER KNOOPT PARTNERSHIP AAN MET NVIDIA

Jaguar Land Rover en Nvidia zullen samenwerken om autonome rijsystemen en geconnecteerde diensten op basis van artificiële intelligentie (AI) te ontwikkelen voor alle toekomstige modellen.

Publicatie:: 12-07-2021

LAND ROVER ONTWIKKELT WATERSTOFAANGEDREVEN DEFENDER FUEL CELL PROTOTYPE

Land Rover ontwikkelt een prototype voor een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) op basis van de Land Rover Defender. De eerste tests van deze Defender met waterstoftechnologie beginnen naar verwachting dit jaar.

Publicatie:: 05-05-2021

DE TOEKOMSTIGE LUCHTZUIVERINGSTECHNOLOGIE VOOR AUTO-INTERIEURS VAN JAGUAR LAND ROVER HEEFT BIJ LABORATORIUMTESTEN BEWEZEN DAT ZE VIRUSSEN EN BACTERIËN IN DE LUCHT MET MAAR LIEFST 97 PROCENT TEGENHOUDT.

Het prototype van het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssysteem (HVAC) maakt gebruik van de Nanoe™ X-technologie van Panasonic om schadelijke bacteriën en virussen tegen te houden en zal een unieke klantervaring helpen creëren in de interieurs van toekomstige modellen van Jaguar en Land Rover. Dit onderzoek vindt plaats nu Jaguar Land Rover zijn toekomstige strategiebepaalt: een duurzaamheidsrijke heruitvinding van moderne luxe, unieke klantervaringen en een positieve maatschappelijke impact.

Publicatie:: 22-04-2021

DE NIEUWE LAND ROVER DEFENDER WORDT BEKROOND MET DE PRESTIGIEUZE PRIJS ‘WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR 2021’

De Land Rover Defender werd op de jaarlijkse World Car Awards uitgeroepen tot World Car Design of the Year 2021. Het is al de derde keer dat Land Rover de felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen na eerdere overwinningen voor de Range Rover Velar (2018) en de Range Rover Evoque (2012), en het is de meest recente in een reeks van wereldwijde onderscheidingen voor de robuuste 4x4.

Publicatie:: 21-04-2021

DE KRACHT VAN KEUZE: MACHTIGE NIEUWE DEFENDER V8 EN EXCLUSIEVE SPECIALE REEKSEN VERVOEGEN HET GAMMA

Land Rover heeft de machtige Defender V8 gelanceerd in het kader van een reeks verbeteringen voor zijn onstuitbare en bekroonde 4x4-familie. De nieuwe, 525 pk sterke Defender V8 en het vlaggenschip Defender V8 Carpathian Edition bieden een unieke combinatie van prestaties en capaciteiten, dankzij specifieke chassisinstellingen die zowel op de weg als op het terrein een ongekend rijplezier verzekeren.

Publicatie:: 15-02-2021

JAGUAR LAND ROVER KONDIGT NIEUWE TOEKOMSTSTRATEGIE ‘REIMAGINE’ AAN: DE TOEKOMST VAN MODERN LUXURY

Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomstplannen aan waarmee het autoconcern invulling geeft aan de toekomst van modern luxury door design. Dankzij de strategie ‘Reimagine’ krijgen de merken Jaguar en Land Rover een geheel eigen invulling. Bovendien vormt de strategie een blauwdruk voor duurzaamheid, zowel voor het milieu als de samenleving. Zodoende wordt Jaguar Land Rover een meer wendbare producent van 's werelds meest begeerlijke, luxe voertuigen en services voor de meest veeleisende klanten.

Publicatie:: 05-01-2021

EURO NCAP GEEFT MEERMAALS BEKROONDE NIEUWE LAND ROVER DEFENDER 110 VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID

De meermaals bekroonde nieuwe Land Rover Defender 110* mag alweer een vijfsterrenscore toevoegen aan zijn palmares, dit keer van de veiligheidsexperts van EuroNCAP. Land Rovers meest capabele en duurzame model ooit kreeg de maximale vijfsterrenscore in de laatste reeks van testresultaten.

Publicatie:: 06-11-2020

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN HYBRIDE EN EEN PLUG-INHYBRIDE?

U hebt ongetwijfeld de termen "hybride" of "plug-inhybride" al gehoord bij het zoeken naar een nieuwe groene wagen. Is het verschil tussen deze twee deels elektrische wagens u niet helemaal duidelijk? Wij helderen het voor u op.

Publicatie:: 20-10-2020

HOE EEN PLUG-IN HYBRIDE AUTO OPLADEN?

Het kiezen van de juiste auto is tegenwoordig wat ingewikkelder geworden. Elke nieuwe technologie brengt vragen met zich mee, en dat is niet meer dan normaal. Lees hier alles wat u moet weten over het opladen van uw hybride auto.

Publicatie:: 09-07-2020

KAN EEN HYBRIDE AUTO EEN PAARDENTRAILER TREKKEN?

Als liefhebber van paarden en ruitersport moet u waarschijnlijk een aanhangwagen voor uw paarden trekken. Een paardentrailer kan al snel behoorlijk zwaar worden en heeft daarom een krachtige auto met een groot trekvermogen nodig. Hebt u altijd al gedroomd van een hybride auto om uw steentje bij te dragen aan het milieu? Maar hoort u soms dat hybride of elektrisch niet samengaat met kracht? We bewijzen hier het tegendeel.

Publicatie:: 22-04-2020

RANGE ROVER EVOQUE EN LAND ROVER DISCOVERY SPORT NU OOK ALS PLUG-IN HYBRIDE MET ELEKTRISCHE RANGE TOT 55 KM

De nieuwe Range Rover Evoque en Discovery Sport zijn voortaan ook leverbaar als Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).

Publicatie:: 03-02-2020

NIEUWE OF TWEEDEHANDS SUV KOPEN? DIT MOET U WETEN

Wilt u een tweedehands SUV kopen of liever een nieuwe SUV kopen? Hier vindt u een vergelijking van de argumenten om uw keuze te maken.

Publicatie:: 16-12-2019

WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN HYBRIDE AUTO?

U moet uw auto vervangen en u wilt ook uw steentje bijdragen voor de planeet? Waarom een hybride auto kopen? Wat zijn de voordelen ervan?

Publicatie:: 29-10-2019

MAAK UW SUV WINTERKLAAR MET DE JUISTE WINTERBANDEN EN SNEEUWKETTINGEN

De zomer is definitief voorbij; hoog tijd om uw SUV of 4x4 klaar te stomen voor de koude wintermaanden. Dat betekent: de winterbanden van onder het stof halen en sneeuwkettingen voorzien voor uw skivakantie in het buitenland.

Publicatie:: 18-04-2019

LAND ROVER STEUNT ’DRIVE AGAINST MALARIA’

Land Rover Benelux steunt sinds 5 jaar het ‘Drive Against Malaria’ (DAM) project met een donatie van 50.000 euro per jaar.

Publicatie:: 09-04-2019

VIERWIELAANDRIJVING OF NIET? ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

Het is zover: u plant de aanschaf van een nieuwe wagen! Niets fijner dan opties uitzoeken en uw auto personaliseren naar uw smaak. Twijfelt u nog over twee- of vierwielaandrijving? Aarzel niet langer en ontdek hier alle voordelen van vierwielaandrijving.

Publicatie:: 11-04-2019

IS EEN DIESEL VOOR MIJ DE BESTE KEUZE?

Er is veel verwarring over diesel. Daarom zijn wij hier om uw vragen te beantwoorden en de juiste auto voor u te vinden.

Publicatie:: 23-08-2018

OP VAKANTIE MET DE FIETS? 5 MANIEREN OM HEM TE VERVOEREN MET DE WAGEN

Zin om er enkele dagen op uit te trekken met de fiets? Niets zo fijn om al fietsend nieuwe landschappen te ontdekken en op tijd en stond uitblazen op een terrasje. Maar hoe brengt u uw tweewieler het makkelijkst naar uw droombestemming? Ontdek 5 manieren om uw fiets te vervoeren met de auto.

Publicatie:: 20-08-2018

LAND ROVER VIERT 70 JAAR AVONTUUR OP ALLE TERREIN MET EEN TREKTOCHT NAAR HET 'LAND VAN LAND ROVERS'.

Land Rover tilde de viering van zijn 70ste verjaardag naar nieuwe hoogten door een bezoek te brengen aan een afgelegen plattelandsgemeenschap in West-Bengalen die op een vloot van klassieke modellen vertrouwt om te overleven. Kom meer te weten over de chronologie van 70 jaar Land Rover.

Publicatie:: 12-07-2018

INTELLIGENTE JAGUAR- EN LAND ROVER MODELLEN TESTEN OP ‘GECONNECTEERDE CORRIDOR’

Jaguar Land Rover test momenteel slimme, geconnecteerde auto’s op de Britse wegen om de komst van zelfrijdende wagens voor te bereiden.

Publicatie:: 24-04-2018

LAND ROVER VIERT 70 JAAR DEFENDER MET REUSACHTIGE SCHETS EN ‘WORLD LAND ROVER DAY’

Hoog in de Franse Alpen, in de dikke sneeuwlaag, is een reusachtig profiel van een Land Rover Defender gemaakt, ter aankondiging van ‘World Land Rover Day’ op 30 april 2018.

Publicatie:: 06-04-2018

RANGE ROVER VELAR VERKOZEN TOT MOOISTE AUTO TER WERELD

De Range Rover Velar is verkozen tot de mooiste auto ter wereld en wint de prijs World Car Design of the Year tijdens de World Car Awards 2018

Publicatie:: 27-03-2018

JAGUAR LAND ROVER INVESTEERT IN ZELFRIJDENDE WAGENS

De zelfrijdende auto’s van Jaguar Land Rover komen steeds naderbij in de dagelijkse realiteit. Tijdens een aantal demonstraties konden zelfrijdende testwagens autonoom parkeerplaatsen vinden en inparkeren zonder input van de bestuurder.

Publicatie:: 12-02-2018

RANGE ROVER SPORT DRAGON CHALLENGE

99 bochten, 999 treden, één berg. De Range Rover Sport bewijst alweer zijn waaier aan capaciteiten en waagt zich aan een nooit eerder geziene en duizelingwekkende beklimming naar de poorten van de hemel.

Publicatie:: 17-01-2018

DEFENDER WORKS V8 WORDT HET EXCLUSIEVE PARADEPAARD VAN LAND ROVER’S 70E VERJAARDAG

Land Rover heeft vandaag aangekondigd een beperkte, uiterst performante reeks van de iconische 4x4 Defender te zullen bouwen, bestaande uit maximaal 150 exemplaren met V8-motor, die werden gereviseerd om de zeventigste verjaardag van het merk in 2018 te vieren. Mede op die manier is Land Rover in staat om het Defender-erfgoed voort te zetten.

Publicatie:: 31-10-2017

RANGE ROVER VELAR BEHOORT TOT DE VEILIGSTE SUV’S VOLGENS EURONCAP

De Range Rover Velar scoort hoog op vlak van design en autoveiligheid en behaalt de maximumscore van 5 sterren op de strenge EuroNCAP veiligheidstesten. Dat maakt van hem één van de veiligste SUV’s wereldwijd.

Publicatie:: 10-10-2017

LAND ROVER DISCOVERY : ONBETWISTE SLEEPKONING

De Discovery verlegt opnieuw zijn grenzen en bewijst dit door zijn ongeëvenaard sleepvermogen: zo trekt hij een maar liefst 110 ton zware ‘road train’ door de Australische outback.

Publicatie:: 03-10-2017

4 ONMISKENBARE VOORDELEN VAN STOCKWAGENS

Van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan kiest u best voor een stockwagen. Die is even nieuw als een fabriekswagen, maar biedt heel wat extra voordelen. Ontdek hier waarom een stockvoertuig het overwegen waard is.

Publicatie:: 27-09-2017

WAT BETEKENT SUV?

In het begin van de jaren ’70 zag de SUV het daglicht en sindsdien wint dit sportieve automodel steeds meer aan populariteit. Maar waarin onderscheidt het zich precies van andere automodellen?

Publicatie:: 18-09-2017

LAND ROVER ONTHULT DE DISCOVERY SVX

De Discovery SVX, die afgelopen herfst op het Autosalon van Frankfurt werd onthuld, voegt extreme terreincapaciteiten toe aan de productdriehoek van Special Vehicle Operations (SVO). De SVX positioneert zich naast de alom geprezen Range Rover Sport SVR en Range Rover SVAutobiography, twee referenties op het gebied van uitmuntende wegprestaties respectievelijk superieure luxe.

Publicatie:: 22-04-2017

LAND ROVER DEFENDER PRALINES: OM VAN TE SMULLEN!

De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega’s Dominique Persoone en Gert De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover Defender – van chocolade. Eet smakelijk!

Publicatie:: 22-02-2017

RANGE ROVER: GESCHIEDENIS

Van het allereerste top secret concept tot de eerste convertible - neem een kijkje in de rijke geschiedenis en de evolutie die Range Rover heeft gevormd tot wat het nu is.

Publicatie:: 29-11-2016

DE JUISTE OFFROAD BANDEN KOPEN VOOR UW SUV OF 4X4

De ideale offroad band zorgt niet alleen voor een uitstekende grip op elke ondergrond, hij biedt ook comfort en duurzaamheid en is liefst van al niet te duur.

Publicatie:: 07-10-2016

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN DRIVE AGAINST MALARIA

Julia en David, die zich al jarenlang inzetten in de strijd tegen malaria, schreven ons onlangs een mooie brief, met een dag uit het leven van Drive Against Malaria.

Publicatie:: 06-09-2016

ALL-NEW DISCOVERY

Land Rover heeft voor het eerst de All-New Discovery getoond, een grote SUV met zeven zitplaatsen, ontworpen voor absolute veelzijdigheid en capaciteit.

Publicatie:: 09-08-2016

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SUV EN EEN CROSSOVER?

Dat SUV de afkorting is van Sports Utility Vehicle wist u wellicht al, maar kent u ook het verschil tussen een SUV en een crossover? Hoewel beide autotypes in verschijning niet veel van elkaar verschillen, is er een duidelijke scheidingslijn in functionaliteit. Ontdek hier het verschil.

Publicatie:: 03-08-2016

COMPACTE 4x4 FREELANDER 1 VANAF NU OFFICIEEL LAND ROVER CLASSIC

De best verkochte Freelander 1 wordt in 2016 het achtste Land Rover Classic voertuig. Ontdek meer over deze legendarische 4x4 wagen.

Publicatie:: 11-07-2016

DE GEZINS-SUV WAARMEE U NIETS VERGEET

De Land Rover Discovery Sport is de auto waarmee u nooit meer iets vergeet. Dat is te danken aan de integratie van Tile, een geavanceerde opsporings-app die gebruikmaakt van zogenaamde Tile-labels. Daarnaast introduceert Land Rover de Limited Edition Discovery Sport Black.

Publicatie:: 01-04-2016

LAND ROVER STRIJDT MEE TEGEN MALARIA MET DRIVE AGAINST MALARIA

Naar aanleiding van Wereld Malaria Dag op 25 april, wil hulporganisatie ‘Drive Against Malaria’ samen met Land Rover bewustzijn rond Afrika’s grootste bedreiging vergroten

Publicatie:: 15-12-2015

WELKE 4x4 BANDEN KIEZEN?

De banden van uw 4x4 zijn aan vervanging toe? Ontdek hier welke banden uw 4x4 precies vereist.

Publicatie:: 28-07-2015

WELKE AANHANGWAGEN MAG IK TREKKEN?

Ontdek hier welke aanhangwagen uw voertuig mag trekken, en hoe zwaar deze geladen mag zijn, rekening houdend met uw type rijbewijs.

Publicatie:: 29-04-2015

PERSONALISEER UW EVOQUE OF DISCOVERY SPORT

Met de Lifestyle accessoirepacks voor de Discovery Sport en Range Rover Evoque kunt u uw wagen verder uitbouwen naar uw wensen.

Publicatie:: 27-04-2015

DISCOVERY SPORT EXECUTIVE LEASE CAR OF THE YEAR 2015

De Land Rover Discovery Sport werd door Alphabet Car Lease uitgeroepen tot Executive Lease Car of the Year tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 23 april.

Publicatie:: 04-11-2014

GROTE DAG VOOR BRITSE INDUSTRIE: JAGUAR LAND ROVER OPENT EIGEN MOTORENFABRIEK

Op 30 oktober vond de officiële opening plaats van het nieuwe Engine Manufacturing Centre van Jaguar Land Rover, een belangrijk moment in de geschiedenis van de onderneming.

Publicatie:: 17-10-2014

WAT IS DRIVE AGAINST MALARIA?

De Engelsman David Robertson bestrijdt sinds 1988 malaria in Afrika. In 1999 vond hij een partner in de Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël. Samen doorkruisen ze in een Land Rover Defender de armste Afrikaanse landen zoals Namibië, Angola, Soedan en Tsjaad om de bevolking te beschermen tegen malaria-epidemieën.

DE BARBOUR FOR LAND ROVER COLLECTION

De Barbour for Land Rover Collection werd passend voorgesteld tijdens een dag vol plattelandsactiviteiten op het mythische Land Rover-landgoed Eastnor Castle en staat symbool voor al het goede van het Britse buitenleven.

Publicatie:: 28-10-2013

RANGE ROVER MET EEN LANGE WIELBASIS

Land Rover richt Range Rover op extra klantengroep en maakt hem nog exclusiever.

Publicatie:: 16-10-2013

LAND ROVER VOLTOOIT EERSTE EXPEDITIE TER WERELD MET HYBRIDE WAGENS LANGS ZIJDEROUTE VAN SOLIHULL NAAR MUMBAI

Drie prototypes van de Range Rover Diesel Hybrid hebben met een tocht van 53 dagen door 13 landen.