Zoals je verwacht van een Discovery Sport, biedt de veelzijdige Discovery Sport optionele 5+2 zetelconfiguratie (indien verkrijgbaar), terwijl zijn ecologische voetafdruk compacter blijft dan traditionele SUV's met 5 zitplaatsen.

GERRY MCGOVERN DESIGN DIRECTOR EN CHIEF CREATIVE OFFICER VAN LAND ROVER
ELKE DAG WORDT BIJZONDER

De Discovery Sport is een aantrekkelijke en veelzijdige wagen, dankzij zijn verleidelijke en aerodynamische silhouet, de legendarische Land Rover terreincapaciteiten en het flexibele interieur.

UW MODEL KIEZEN
EXTREEM GETEST VOOR MEER VERTROUWEN

De technologieën van de Discovery Sport zijn getest in de meest extreme omstandigheden en op de meest uiteenlopende terreinen. 18 maanden lang, in meer dan 20 landen.

BEKIJK EXTREME TESTS
FLEXIBELE ZITRUIMTE, BEENRUIMTE EN LAADRUIMTE

De optioneel voorwaarts/achterwaarts verstelbare tweede zetelrij biedt u ruimte zoals in een Range Rover. Met een optionele derde rij kunt u de ruimte aanpassen naargelang u wilt laden of zitten.

BEKIJK DE FILM
HI-TECH SCHERMEN VOOR MAKKELIJK GEBRUIK

De bediening van de wagen is state-of-the-art met een overzichtelijk dashboard en 8" aanraakscherm, en optionele Head-up Display met de laatste technologie voor intuïtieve interactie. Een 10" aanraakscherm met InControl Touch Pro is eveneens verkrijgbaar.

BEKIJK DE FILM

DESIGN EN VEELZIJDIGHEID

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

UNIEKE EIGENTIJDSE VORMGEVING

Met zijn geslaagde proporties, compacte koetswerk en krachtige postuur is de Discovery Sport een bijdetijdse, relevante en onweerstaanbare wagen. Zijn treffende silhouet en prachtig gesculpteerde oppervlakken maken de klik op emotioneel vlak.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

DISCOVERY SPORT BLACK

De limited edition Discovery Sport Black, met Dynamic radiatorrooster, Black SPORT badge en privacy glas. Keuze uit drie kleuren voor een aparte look: Silicon Silver, Carpathian Grey en Yulong White. Nog meer persoonlijkheid vanbinnen met een Ebony hemelbekleding en middenconsole aan beide kanten afgewerkt in Dark Grey Brushed Aluminium.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

DYNAMIC DESIGN PACK

De gedurfde en aantrekkelijke lijnen van de Discovery Sport worden extra benadrukt door onder meer 20" Gloss Black velgen en aparte uitlaateindpijpen in chroom. Binnenin benadrukken contrasterende micropiping, een stuurwiel bekleed met geperforeerd leder en aluminium sportpedalen zijn sportieve karakter.

Dynamic Design Pack is beschikbaar vanaf herfst 2016.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

GRAPHITE DESIGN PACK

Het Graphite Design Pack voegt opvallende accenten toe aan de wagen, waaronder een Dark Atlas radiatorrooster, ventilatiesleuven en Discovery opschrift vooraan en achteraan. Narvik Black buitenspiegelkappen en een grijs contrasterend dak maken de look compleet, samen met 18", 19" of 20" Gloss Dark Grey lichtmetalen velgen.

/
VEELZIJDIG EXTERIEUR
/

KLIK OM IN INTERACTIE TE GAAN TIK OM IN INTERACTIE TE GAAN

*De aangegeven bagage wordt alleen getoond ter illustratie en heeft geen betekenis voor de werkelijke hoeveelheden.

INTERIEUR DESIGN
/

TECHNOLOGIE

TECHNOLOGIE
/
INNOVATIE

Land Rover ontwikkelt permanent nieuwe technologieën om het verbruik en de emissies te verlagen. Zo is er Automatic Stop/start, die de motor stopt wanneer hij onnodig draait, hybridemotoren met een indrukwekkende 700 Nm aan koppel, nieuwe lichtgewicht componenten en een ruime keuze aan transmissies in het gamma.

PRESTATIES OP DE WEG

Een adaptieve snelheidsregelaar voor ontspannen lange ritten, Adaptive Dynamics voor een optimale balans tussen dynamisch rijgedrag en rijcomfort, en Torque Vectoring voor soepel en gecontroleerd weggedrag in de bochten. Land Rover technologie draagt bij tot een verfijnde en evenwichtige rij-ervaring.

OFF-ROAD CAPACITEITEN

Land Rovers zitten vol technologie die u helpen om u zelfs de meest uitdagende terreinen te overwinnen. Van het originele Terrain Response dat uw rijgedrag aanpast aan het grondoppervlak tot Hill Descent Control, waarmee u veilig en gecontroleerd hellingen afdaalt: Land Rovers blijven ver voorop als het gaat om innovatieve capaciteiten.

RIJHULPSYSTEMEN

Dankzij de rijhulpsystemen kunt u zich makkelijker concentreren op het rijden. Met onder meer Blind Spot Monitoring om u te waarschuwen voor naderende voertuigen van beide kanten, parkeerhulpsystemen om het u gemakkelijk te maken en snelheidslimietwaarschuwingen die u helpen om alert te reageren.

COMFORT EN GEMAK

State-of-the-art verwarmings- en ventilatiesystemen die iedereen comfort bieden, ongeacht het weer. En een waaier aan handenvrije en sleutelloze technologieën om uit te kiezen. In een Land Rover is comfort vanzelfsprekend.

INFOTAINMENT

Land Rover infotainment technologie biedt state-of-the-art entertainment en informatie, zowel in de wagen als op uw smartphone. De InControl Connect apps verbinden u veilig met uw wagen. Aanraakschermen zijn tegelijk plezierig en handig, en MeridianTM audiosystemen bieden live muziekkwaliteit.

PRESTATIES OP DE WEG

Een adaptieve snelheidsregelaar voor ontspannen lange ritten, Adaptive Dynamics voor een optimale balans tussen dynamisch rijgedrag en rijcomfort, en Torque Vectoring voor soepel en gecontroleerd weggedrag in de bochten. Land Rover technologie draagt bij tot een verfijnde en evenwichtige rij-ervaring.

Niet alle technologieën zijn verkrijgbaar voor elke wagen in elke markt.

COMFORT EN GEMAK

INTERIEUR
/

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN
/

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE

Het Terrain Response Systeem is standaard bij alle uitvoeringen met Si4 motoren en past zich aan het gedrag van de motor, versnellingsbak, differentiëlen en chassis aan om rijgedrag, comfort en tractie te optimaliseren. U hebt de keuze uit vier modi: Algemeen, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/ Sporen en Zand. Zo rijdt u vol vertrouwen, ongeacht het terrein of de weersomstandigheden.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

HILL DESCENT CONTROL

De afdalingsrem Hill Descent Control (HDC) is standaard op al onze vierwielaangedreven (4WD) wagens. HDC helpt moeilijke hellingen op een veilige, gecontroleerde manier af te dalen door een constante snelheid aan te houden en de wielen afzonderlijk af te remmen.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

VOL VERTROUWEN IN DIEPER WATER

Het optionele Wade Sensing systeem helpt u om stromen, wadden of overstroomde gebieden te rijden. Sensoren in de buitenspiegels waarschuwen de bestuurder met visuele en auditieve signalen via het touchscreen, wanneer het water te diep is.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

TORQUE VECTORING

Het Torque Vectoring by Braking systeem is standaard op al onze vierwielaangedreven (4WD) wagens en levert zelfs in de scherpste bochten responsief en gecontroleerd bochtengedrag. Het elektronische differentieel en het remsysteem van de wagen optimaliseren voortdurend de spreiding van het motorkoppel over de vier wielen in bochten.

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline is optioneel op TD4 180 pk en Si4 motoren en biedt voordelen voor zowel on- als off-road situaties. Op de weg kan het in vele gevallen de sturing van de achterwielen uitschakelen voor ene nog zuiniger weggedrag. Het systeem monitort permanent de belangrijkste parameters van de wagen en de omgeving. Indien nodig wordt de vierwielaandrijving (4WD) terug geactiveerd binnen de 300 milliseconden.

/
CAPACITEITEN
/

EXTREME TESTS

SEMI-ANECHOÏSCHE KAMER

In de 'neutrale klank' van onze semi-anechoïsche kamer stellen we de interieurruimte bloot aan een waaier aan frequenties en vibraties. Zo zijn we zeker dat de Discovery Sport verfijnd klinkt tegen elke snelheid en over elk oppervlak.

WINDSNELHEID

In onze klimaatkamers kunnen we de meest uitdagende windomstandigheden creëren die de Discovery Sport ooit zal aan blootgesteld worden. Niet enkel 240 km/u sneeuwstormen, maar ook hoge omgevingstemperaturen en situaties waar de luchtstroom beperkt is. Enkel door alle systemen tot de limiet te testen, kunnen we echte betrouwbaarheid ontwikkelen.

HEET EN KOUD KLIMAAT

Zowel in reële omgevingen als onze klimaatkamers bevriezen we onze wagens tot -40° en warmen we ze op tot 50°C. Basisfuncties en -systemen worden dan nauwkeurig onderzocht en bijgestuurd tot ze voldoen aan onze standaarden. Dus zelfs in de meest afgelegen gebieden zijn comfort en gemoedsrust nooit ver weg.

OFF-ROAD

Van de ijzige vlakten in Arjeplog, Zweden, tot Dubai's meedogenloze woestijnen: we zorgen ervoor dat onze legendarische terreincapaciteiten in het DNA van al onze wagens zitten. Prototypes worden ontwikkeld over een afstand van ongeveer 8.500 km aan de meest veeleisende off-road trajecten.

PRESTATIES

MOTOREN
/
VERSNELLINGSBAKKEN
/

OPTIES EN ACCESSOIRES

Zoals bij elke Land Rover vindt u een waaier aan opties en accessoires op maat waarmee u uw wagen nog verder kunt personaliseren en perfectioneren. Van exterieur en interieur designtoetsen tot sleepuitrusting en entertainment- of technologie-upgrades: u kunt zelf uw ideale Discovery Sport creëren.

TERUG

UW MODEL KIEZEN

KIES UW MODEL

Uitrusting en haar beschikbaarheid kan verschillen volgens de specificaties van de wagen en de markt. Contacteer uw Land Rover concessiehouder voor meer informatie.
Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.