VEELZIJDIG DESIGN

Discovery Sport towing a caravan

EINDELOZE TRANSPORTMOGELIJKHEDEN

Met een sleepvermogen tot 2.500 kg* kunt u alles probleemloos vervoeren, van aanhangwagens tot paardenboxen.

Side view of Discovery sport

NEEM ALLES MEE

Met een dynamische dakbelasting tot 75 kg hebt u ruimte voor dakkoffers, fietsen en andere uitrusting.

VOOR UW VOLGENDE AVONTUUR

INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE

Discovery sport interior dashboard and infotainment system.

VOLLEDIG GECONNECTEERD

Begin elk gezinsavontuur zonder dralen aan de hand van het Pivi Pro infotainmentsysteem2. 90% van de taken is met twee tikken toegankelijk via het nieuwe zwevende 11,4” touchscreen vervaardigd uit gebogen glas.

Discovery Sport infotainment mode

INTERACTIVE DRIVER DISPLAY 

Het 12,3” virtueel, interactief intrumentenpaneel in hoge resolutie (Interactive Driver Display) is ontworpen om voertuig-, navigatie- en rij-informatie in het gezichtsveld van de bestuurder te plaatsen. Projecteer belangrijke informatie over uw rit rechtstreeks op de voorruit aan de hand van het optionele Head-Up Display systeem4.

View of Discovery sport interior mirror

ONBELEMMERD ZICHT

Geniet van een onbelemmerd zicht dankzij het meest uitgebreide aanbod aan cameratechnologieën1, waaronder de ClearSight-achteruitkijkspiegel5. Het 3D Surround Camera System met ClearSight Ground View technologie6 maakt het mogelijk om 'doorheen' de motorkap te kijken, voor zelfverzekerd offroad-rijden.

LUCHTZUIVERING

Met de meest geavanceerde technologieën voor luchtkwaliteit in het interieur in zijn klasse1 filtert en zuigt het luchtzuiveringssysteem Cabin Air Purification Plus stof en microben uit het interieur, terwijl de CO2-niveaus worden bewaakt om het welzijn van uw gezin te bevorderen. 

Discovery Sport infotainment mode

HET GEMAK VAN CONNECTIVITEIT

Naadloze connectiviteit voor het hele gezin met Amazon Alexa, Cloud Connectivity, Apple CarPlay®7 en de optie van WiFi-hotspot met data-abonnement. Profiteer van interactie met uw auto op afstand met de Land Rover Remote Skill8. Opmerking: Amazon Alexa is niet beschikbaar in België.

Discovery Sport automatic gear box and devices charging port

DRAADLOZE TELEFOONLADER

Dankzij het draadloos opladen van mobiele apparaten3 en de connectiviteit kunt u compatibele smartphones opladen en vermijdt u een wirwar aan kabels in de interieur.

Crop of the Discovery Sport interior

RIJHULPMIDDELEN

Ontworpen om het rijden gemakkelijker te maken. De intuïtieve functies van het Driver Assist Pack zijn onder andere de adaptieve snelheidsregelaar met afstandsbewaring (Adaptive Cruise Control) en het waarschuwingssysteem tegen aanrijdingen door achteropkomend verkeer (Rear Collision Monitor).

VERBETERDE EFFICIËNTIE

Parked Discovery Sport at phev charging point

ELEKTRISCHE PLUG-IN HYBRIDE AANDRIJVING (PHEV) 

Rij meer dan 90% van de gemiddelde dagelijkse ritten in elektrische modus9. De PHEV-aandrijving maakt volledig elektrisch rijden mogelijk, zonder uitlaatemissies, en kan worden opgeladen van 0 tot 80% in ongeveer 30 minuten met een snellader op gelijkstroom (DC - Direct Current). 

Discovery driving in forest off road

SEMI-HYBRIDE TECHNOLOGIE (MHEV)

Met de semi-hybride motoren van de Discovery Sport (MHEV - Mild Hybrid Electric Vehicle) wordt energie die verloren gaat tijdens het remmen verzameld, opgeslagen en hergebruikt, voor een nog beter brandstofverbruik en soepele en beheerste ritten in de stad. Beschikbaar in combinatie met diesel- en benzinemotoren.

SPECIFICATIES VAN DE ELEKTRISCHE PLUG-IN HYBRIDE (PHEV)

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

61

KM††

WLTP. Verwachte elektrische actieradius onder reële omstandigheden: tot 47 km.

CO2-UITSTOOT (VANAF)

33

G/KM††

Nul uitlaatemissies in de EV-modus.

 

OPLAADBEURT VIA PUBLIEK LAADPUNT

30

MINUTEN

DC-snelladen op gelijkstroom van 0 tot 80% in 30 minuten.

OPLAADBEURT VIA THUISLADER

2

UUR 12 MINUTEN

Oplaadtijd tot 100% aan de hand van een 7 kW-thuislader op wisselstroom (AC).

ZELFVERZEKERDE CAPACITEITEN

AANPASBARE TECHNOLOGIEËN

Voor vertrouwen onder alle omstandigheden is elke Discovery Sport uitgerust met AWD-aandrijving (All Wheel Drive), All Terrain Progress Control en Terrain Response 2.

OPTIMALE TRACTIE

Voel u veilig onder alle omstandigheden tijdens het offroad rijden dankzij Launch Traction Control (antislipregeling bij vertrek), Gradient Release Control (geleidelijke remdrukvermindering bij hellingstart), Hill Launch Assist (hellingstartassistentie) en Hill Descent Control (automatische remregeling in afdaling).

Discovery driving on mountain road
Discovery driving in forest off road
Autoplay Start
Autoplay Stop

PERSONALISEREN

BLIJF ONTDEKKEN

Discovery Sport front grille

UITVOERINGEN EN SPECIFICATIE

Bekijk de volledige modelreeks en specificaties.

Discovery Sport outside of glass house

OVERZICHT

Maak meer van uw wereld met de Discovery Sport.

††Bekijk WLTP-waarden

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële WLTP-fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Cijfers m.b.t. brandstof- en energieverbruik, actieradius en CO₂-uitstoot kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, weersomstandigheden, traject, wegenstaat, belading van het voertuig, gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, en de staat van de accu. Actieradiuswaarden worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute.
 

Vloeibaar: theoretisch of bruto koffervolume, gemeten door de laadruimte via simulatie te vullen met vloeistof.
*Trekken heeft een aanzienlijke invloed op de volledig elektrische actieradius.
Laadtijden zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplaatsen en de laadduur.

 

1Indien gemeten binnen een gesloten segment van concurrenten, geldig op 03/03/23. 

2Connected Navigation vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

3Enkel voor compatibele smartphones.

4In bepaalde landen enkel i.c.m. warmtewerende voorruit. Aanwijzingen van het navigatiesysteem worden alleen geprojecteerd op de voorruit bij auto's met Pivi Pro infotainmentsysteem.

5Bestuurders die een varifocale of bifocale bril of lenzen dragen, kunnen aanpassingsproblemen ervaren met de digitale modus van de spiegel. De normale spiegelmodus kan echter altijd worden gebruikt. Getoond beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving. Afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.

6ClearSight Ground View vereist de aanwezigheid van 3D Surround Camera System op de auto. Getoond beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving. Afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.

7Apple CarPlay is beschikbaar op uw voertuig. De diensten die worden aangeboden door Apple CarPlay zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.apple.com/benl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

8Land Rover Remote omvat een abonnement dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. De Land Rover Remote App moet worden gedownload uit de Apple App Store/Google Play Store.

9Gemiddelde dagelijkse reistijd (51 km) berekend op basis van InControl-gegevens uit 30 markten wereldwijd voor Discovery Sport modellen tussen 2019 en 2022. Gaat uit van een volledig opgeladen accu.