We zetten ons in om onze activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier uit te breiden zodat we een meerwaarde kunnen bieden voor onze klanten, onze onderneming en de economie als geheel.

Dr Ralf Speth CEO, Jaguar Land Rover
IMPACT OVER DE HELE LEVENSCYCLUS

Om de totale milieu-impact van onze producten en activiteiten terug te dringen, gebruiken we de levenscyclusanalyse om onze toekomstige ontwikkelingen en producten te kiezen.

AFVAL ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOFBRON

Het afval en waterverbruik terugschroeven. We erkennen ook steeds meer de waarde van onze grondstoffen en zoeken dan ook naar innovatieve manieren om ze te hergebruiken of te recycleren.

ONZE KOOLSTOFVOETAFDRUK REDUCEREN

We investeren voortdurend in nieuwe manieren om onze koolstofvoetafdruk terug te dringen terwijl we de emissies van al onze productieactiviteiten tegen 2020 met 30 procent proberen te verlagen.

OPPORTUNITEITEN CREËREN VOOR 12 MILJOEN MENSEN

We ondersteunen lokale en wereldwijde gemeenschappen met humanitaire hulp en gezondheid, onderwijs, design, technologie en talent, en milieu- en behoudsprojecten via ons programma '2020 Global Corporate Social Responsibility'.

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

DUURZAME PRODUCTIE

We ontwikkelen niet alleen overal ter wereld duurzame productieactiviteiten, maar zorgen er ook voor dat onze vestigingen aan de hoogste wereldwijde normen voldoen door voortdurend nieuwe methoden te zoeken om de efficiëntie te maximaliseren en de afvalberg terug te dringen. We hebben ook heel wat vooruitgang geboekt in het beperken van het watergebruik, het energieverbruik en de hoeveelheid stortafval.

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

LAGERE EMISSIES

Hoe bouw je meer voertuigen en reduceer je tegelijk de uitstoot? Dat is een uitdaging die we blijven aangaan door op alle vlakken wijzigingen aan te brengen, van onze productieprocessen en logistiek tot miljardeninvesteringen in nieuwe producten, vestigingen en onderzoek en ontwikkeling. Lees er alles over in ons Duurzaamheidsverslag.

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

MILIEUVERANTWOORDELIJKHEID

EMISSIES COMPENSEREN

We compenseren 100 procent van de emissies die vrijkomen tijdens onze productieactiviteiten en gebruiken koolstoffinancieringen om te investeren in lokale projecten over de hele wereld. Zo droegen we bij tot de verspreiding van de innovatieve LifeStraw-waterfilters voor meer dan 1,2 miljoen mensen in het westen van Kenia, zodat ze het water niet langer hoeven te koken om het drinkbaar te maken.

/
ONZE LEVENSCYCLUSBENADERING

De waardevolle inzichten van onze Levenscyclusanalyse hebben ons geholpen de meest duurzame Land Rover-generatie ooit te creëren.

EEN LAAG GEWICHT

Door het koetswerk en de onderdelen van een auto lichter te maken, maken we onze wagens ook efficiënter, zonder daarbij te raken aan de prestaties die onze klanten verwachten.

MEER DUURZAME MATERIALEN GEBRUIKEN

Als verantwoordelijke onderneming hebben we ons als doel gesteld om duurzame materialen te gebruiken zoals natuurlijk rubber, gerecycleerd aluminium en plastic.

DESIGN MET HET OOG OP EFFICIËNTIE

We reduceren het brandstofverbruik van onze voertuigen door efficiënte motoren, waaronder hybride- en elektromotoren, en lichte koetswerkstructuren te ontwikkelen.

HET ARTIKEL LEZEN

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

DE INGENIEURS VAN MORGEN INSPIREREN

We stellen alles in het werk om de volgende generatie ingenieurs de middelen en vaardigheden te geven om een nieuwe golf van innovaties op gang te brengen. Tot nog toe namen al meer dan 200.000 kinderen deel aan ons programma 'Inspiring Tomorrow’s Engineers'. We geven getalenteerde jongeren bovendien de kans om deel te nemen aan onze programma's voor leercontracten.

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

PROGRAMMA VOOR LEERCONTRACTEN

Ons meermaals bekroonde programma voor leercontracten zet heel wat jonge mensen aan om een carrière in de autosector (design, engineering en technologie) te overwegen. Leerlingen verdienen geld terwijl ze dingen leren en kunnen worden beloond met sensationele jobaanbiedingen overal ter wereld. We bieden elk jaar plaatsen voor een aanzienlijk aantal jongeren.

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

KWETSBARE MENSEN BEREIKEN

Land Rover werkt samen met Rode Kruisverenigingen overal ter wereld, en dat voor de meest uiteenlopende projecten, van rampbewustzijn tot hulp aan mensen met economische moeilijkheden. Zo werkt Land Rover samen met het Britse Rode Kruis om dag na dag praktische hulp te bieden aan kwetsbare mensen in geïsoleerde gemeenschappen die met ernstige moeilijkheden worden geconfronteerd, en dat in het bijzonder na een verblijf in het ziekenhuis.

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

LEEUWBESTENDIGE BOMA'S

Een boma is een hek gemaakt van lokaal beschikbare materialen en wordt gebruikt om mensen en vee te beschermen tegen leeuwen en andere roofdieren. Tegelijk worden de leeuwen beschermd tegen veehouders die anders op hen zouden jagen. We werken ook samen met de Born Free Foundation om boma's te helpen plaatsen in het Keniaanse natuurpark Amboseli National Park, om zo ongeveer 2.500 mensen en 32.500 dieren te beschermen.

/

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.