UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

GEGARANDEERD DUURZAAM

Net als de rest van uw Land Rover is de krachtige lithium-ionaccu in uw plug-in hybride (PHEV) bedoeld om totaal vertrouwen tijdens het rijden te wekken, jaar na jaar en onder alle omstandigheden.

Hier leggen we de duurzame technologie uit die de drijvende kracht is achter de elektrische kant van onze PHEV's en hoe deze een sleutelrol speelt in onze duurzame toekomst.

HOE WERKT EEN PHEV-ACCU?

De accu in uw Land Rover PHEV bestaat uit verschillende afzonderlijke lithium-ionmodules die samenwerken in één oplaadbaar pakket.

Als u het gaspedaal van uw Land Rover intrapt, wordt het vermogen van de accu overgebracht naar de elektromotor die de wielen aandrijft. De hoeveelheid opgeslagen elektriciteit wordt geleidelijk aan verbruikt, totdat het tijd is om de stekker weer in het stopcontact te steken en de PHEV-accu op te laden.

HOE LANG GAAT EEN PHEV-ACCU MEE?

PHEV-accu's zijn bedoeld om nog langer meer te gaan dan uw Land Rover zelf. In tegenstelling tot de veel kleinere versie van een lithium-ionaccu in uw laptop of mobiele telefoon wordt voor een PHEV-accu van Land Rover gebruik gemaakt van specifieke technologieën en technieken om de prestaties gedurende vele jaren en vele duizenden kilometers te optimaliseren.

Dit zijn onder andere geavanceerde vloeistofgekoelde systemen en een slimme buffer die de accu helpt te beschermen tegen slijtage door continu opladen.

WANNEER DE TIJD DAAR IS, HERGEBRUIKEN EN RECYCLEREN WE

Het verlengen van de levensduur van onze PHEV-accu’s vormt de kern van onze duurzaamheidsstrategie.

EEN EERSTE LEVEN IN EEN LAND ROVER

Na vele jaren van avontuur zal een PHEV-accu uiteindelijk een nieuwe bestemming vinden na zijn eerste leven in een Land Rover. En daar gaat onze toewijding aan duurzaamheid verder.

EEN TWEEDE LEVEN ALS ENERGIEOPSLAG

We ontwikkelen manieren om accu’s een tweede leven te geven. Met een voorspelde nog bruikbare capaciteit tot 80% kunnen ze ergens anders opnieuw energie leveren. Jaguar Land Rover heeft al meerdere 'Second Life'-partners om accu’s opnieuw te gebruiken. Deze worden gebruikt als energieopslag; van grote systemen die het net ondersteunen tot draagbare miniatuurversies.

RECYCLEREN EN HERGEBRUIKEN

Tot slot wordt elke accu aan het einde van zijn levensduur gerecycleerd. Kostbare grondstoffen zoals nikkel, koper, kobalt en zink worden teruggewonnen en hergebruikt in nieuwe accu’s. We streven ernaar om 98% van de zeldzame materialen in elk accupakket te recycleren en duurzamere onderdelen te ontwikkelen die de levensduur van onze auto’s kunnen verlengen.

 

Land Rover Illustration Technology Battery
Land Rover Illustration Technology Battery
Land Rover Illustration Technology Battery
Autoplay Start
Autoplay Stop

BLIJF ELEKTRISCH RIJDEN ONTDEKKEN

DE PHEV-ACTIERADIUS UITGELEGD

In een Land Rover PHEV is geen enkele afstand ooit te ver. Bekijk hoe u de elektrische kant van uw auto tijdens elke rit kunt maximaliseren.

EEN PHEV OPLADEN

Van laadtijden tot kostenbesparingen: leer alles wat u moet weten over het thuis of op uw bestemming opladen van uw PHEV.

ONZE DUURZAME TOEKOMST

Ontdek onze nieuwe kijk op duurzame luxe aan de hand van de zuiverheid van elektrische energie.