All-terrain experts van het Internationale Rode Kruis stelden de Defender al op de proef voordat hij was geïntroduceerd. 

 

Zij wilden nagaan of de herboren legende in staat was om humanitair werk te ondersteunen in enkele van de meest moeilijk bereikbare en onherbergzame gemeenschappen ter wereld. In Dubai kregen de voertuigspecialisten van het Rode Kruis het antwoord.

 

Van de woestijnduinen tot de kronkelende asfaltwegen ondervonden ze de zelfverzekerde wendbaarheid en het uitstekende comfort van de 4x4, toen ze de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten opreden.

De Defender doorstond iedere test, tot genoegen van Ilir Caushaj van het Internationale Rode Kruis. Hij zei: "Het Rode Kruis helpt jaarlijks miljoenen mensen in nood en is in bijna alle landen in de wereld actief. We werken op de moeilijkst bereikbare plekken ter wereld, vaak op zeer lastig terrein, dus onze teams moeten op alles voorbereid zijn."

De voertuigexperts van de het Internationale Rode Kruis hebben de Defender getest in het zachte zand van de glooiende woestijnduinen, waar het prototype moeiteloos de steile hellingen, veeleisende zijhellingen en de blinde toppen bij het offroad rijden in het gebied aankon.

Met temperaturen boven 40 °C was het de beurt aan de haarspeldbochten van de Jebel Jais-snelweg. De Defender liet zijn hoge comfort en uitstekende wendbaarheid op de weg zien, tijdens het beklimmen van hellingen van bijna 2.000 m.

 

Dubai was een geschikte bestemming om de samenwerking tussen Defender en het Rode Kruis voort te zetten. De relatie gaat terug tot 1954, toen een speciaal aangepaste Land Rover in de regio in gebruik werd genomen als mobiele apotheek.

BLIJF ONTDEKKEN

Defender Presented During The Launch

DEFENDER 130

Vrijheid voor iedereen. Acht zitplaatsen voor gedeelde avonturen.

KONINKLIJKE DEFENDER IN ACTIE

Op weg naar iedere bestemming met het Britse Rode Kruis.