DE JUISTE OFFROAD BANDEN KOPEN VOOR UW SUV OF 4X4

Orange Range Rover driving through sand

De ideale offroad band zorgt niet alleen voor een uitstekende grip op elke ondergrond, hij biedt ook comfort en duurzaamheid en is liefst van al niet te duur. Zij die hun zoektocht al gestart zijn kunnen het bevestigen: het aanbod offroad banden is groter dan u denkt. Hier volgen een paar punten waar u zeker aandacht aan moet besteden bij de aankoop van uw banden.

Bandenmaat & velgen

Het is belangrijk om de juiste bandenmaat te kiezen voor uw velg. In het instructieboekje vindt u de bij uw standaardvelgen passende maat, maar misschien heeft u liever wat grotere velgen? Het is voor een offroad voertuig interessant om over een zo groot mogelijke bodemvrijheid te beschikken. En grotere velgen en banden maken hierin al snel een verschil van enkele millimeters.

4x4 of SUV?
 

Stel u de vraag op welke ondergrond u het vaakst zal rijden. Uw wagen beschikt over vierwielaandrijving, maar misschien treedt u maar af en toe buiten de gebaande paden? En wanneer dit gebeurt, rijdt u dan eerder door bossen waar de grip moeilijker te vinden is, of misschien zelfs door zand? Op basis hiervan kunt u kiezen tussen verschillende categorieën banden: een 4x4 band voor op de weg, een gemengde band voor degelijke prestaties on- en offroad of een all terrain band die over een versterkte structuur en extra diepe groeven beschikt, voor buitengewone prestaties offroad.

Waar kopen?

U heeft gekozen welke offroad banden u wilt kopen? Dan rest u alleen nog te beslissen waar u ze wilt bestellen. Kies voor een erkende Land Rover verdeler. Deze kan u verder adviseren indien nodig, en zo weet u ook zeker dat de banden geschikt zijn voor uw type voertuig. Deze zekerheid vervalt wanneer u bijvoorbeeld online banden besteld bij een bandencentrale, en dan is uw zoektocht vergeefs geweest. Neem contact op met uw Land Rover concessiehouder om een afspraak te maken of om meer informatie te verkrijgen.