LAND ROVER STEUNT ’DRIVE AGAINST MALARIA’

LAND ROVER SUPPORTS 'DRIVE AGAINST MALARIA'

Elk jaar sterven 660.000 mensen aan malaria. Malaria is een parasitaire ziekte die uitsluitend wordt verspreid via geïnfecteerd bloed. Jaarlijks raken meer dan 219 miljoen mensen besmet met de ziekte via de malariamug. Het grootste deel van deze mensen woont in de armste landen van Afrika. Malaria maakt er meer slachtoffers dan aids, tuberculose of eender welke andere ziekte.
 

Land Rover steunt Drive Against Malaria
Land Rover Benelux steunt sinds 5 jaar het ‘Drive Against Malaria’ (DAM) project met een donatie van 50.000 euro per jaar. De Drive Against Malaria Foundation voerde intensieve controles uit tussen 2014 en 2018 in 62 afgelegen dorpen en kampen in Noord-Namibië. Dit is immers een zeer warme en vochtige regio en dus het ideale klimaat voor de malariamug en voor de verspreiding van de ziekte. Drive Against Malaria richt zich vooral op Kunene, een van de gebieden in deze zwaar getroffen regio. Dit project heeft ervoor gezorgd dat het percentage besmette mensen werd teruggebracht van 62% naar 0,2% en dat er zich geen sterftegevallen meer hebben voorgedaan.

Op 4 maart trof echter de Cycloon Idai Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Dergelijke rampen verhogen opnieuw de kansen op malaria verspreiding. Het is daarom van levensbelang dat Drive Against Malaria controles blijft uitoefenen om de ziekte in een van ’s werelds meest afgelegen gebieden in de eliminatie fase te behouden.
 

Mobile Malaria Project op onderzoeksreis met Discovery
Het Mobile Malaria Project wordt ondersteund door Land Rover Global en verenigt drie onderzoekers van de Oxford University onder leiding van Dr. George Busby. Met een speciaal aangepaste Land Rover Discovery doorkruisen ze Namibië, Zambia, Tanzania en Kenia. Ze verrichten er onderzoek naar de uitdagingen waarmee malariacontrole in Afrika wordt geconfronteerd. Het is immers daar dat 90 procent van de wereldwijde gevallen wordt vastgesteld.