UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

WAT IS DRIVE AGAINST MALARIA?

Elk jaar sterven 660.000 mensen aan malaria.

Malaria is een parasitaire ziekte die uitsluitend wordt verspreid via geïnfecteerd bloed. Jaarlijks raken meer dan 219 miljoen mensen besmet met de ziekte via de malariamug. Het grootste deel van deze mensen woont in de armste landen van Afrika. Malaria maakt er meer slachtoffers dan aids, tuberculose of eender welke andere ziekte.

Drive Against Malaria

Drive Against Malaria.

De Engelsman David Robertson bestrijdt sinds 1988 malaria in Afrika. In 1999 vond hij een partner in de Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël. Samen doorkruisen ze in een Land Rover Defender de armste Afrikaanse landen zoals Namibië, Angola, Soedan en Tsjaad om de bevolking te beschermen tegen malaria-epidemieën. Momenteel sterven in veel gezinnen vier tot vijf kinderen aan de ziekte.

 

Drive Against Malaria bestrijdt malaria op 4 manieren.

1)    Snelle diagnoses. Bij aankomst in een dorp bestaat de eerste taak erin na te gaan wie er besmet is. Veel mensen weten niet dat ze malaria hebben. Met een snelle test weten we na 15 minuten of de patiënt de ziekte heeft.
2)    Effectieve behandeling. Met de juiste medicatie geneest een patiënt binnen enkele dagen van malaria.
3)    Preventie. Uitdelen van muskietennetten. Zo kan de bevolking ’s nachts niet worden geprikt door de malariamug en wordt besmetting voorkomen.
4)    Educatie. Drive Against Malaria leidt gezondheidsmedewerkers op die het werk kunnen verderzetten wanneer Drive Against Malaria weer vertrekt en leert de bevolking zich te beschermen tegen Malaria.

In Afrika sterft elke 30 seconden een kind onder de vijf jaar aan malaria.
 

Drive Against Malaria

Drive Against Malaria.

Voor € 15 steunt u hun strijd tegen de ziekte.
Vraag meer informatie aan uw verdeler.
 

Land Rover en z’n verdelers steunen Drive Against Malaria. En u?

Het noorden van Namibië is een zeer warme en vochtige regio. Dat klimaat is ideaal voor de malariamug en voor de verspreiding van de ziekte. In april 2014 maakte de World Health Organisation bekend dat het grootste aantal malariagevallen en malariadoden van Namibië hier voorkomen. Drive Against Malaria en Land Rover slaan nu de handen in elkaar om hier iets aan te doen. We richten ons hiervoor op Kunene, een van de gebieden in deze zwaar getroffen regio.

Wilt u helpen in de strijd tegen malaria? Voor een bijdrage van € 15 geef u de bevolking in Kunene:
•    1 muskietennet
•    1 diagnosetest
•    1 behandeling tegen malaria

Vraag meer informatie aan uw verdeler.
 

Drive Against Malaria


NAMIBIË
KUENE &
HOGE NOORDEN

Geschat aantal inwoners:
20.000 – 50.000
(overheidsbron).

Geschat aantal inwoners
dat wordt bereikt: 37.500.

Regio:
hoge noorden Namibië /
grens met Angola.

Kenmerken regio:
slechte infrastructuur,
bevolking moeilijk te bereiken.