HOE EEN PLUG-IN HYBRIDE AUTO OPLADEN?

Range Rover charging

Het kiezen van de juiste auto is tegenwoordig wat ingewikkelder geworden. Elke nieuwe technologie brengt vragen met zich mee, en dat is niet meer dan normaal. Kan ik echt mijn auto op een eenvoudig stopcontact aansluiten om hem op te laden? Moet de elektrische installatie van mijn huis worden aangepast? Waar kan ik een plug-in hybride auto opladen? Lees hier alles wat u moet weten over het opladen van uw hybride auto.

HOE THUIS EEN LAADSTATION LATEN INSTALLEREN?

Benieuwd welke installatie of welk stopcontact nodig is om uw plug-in hybride auto thuis op te laden? Er is geen specifieke elektrische installatie of laadstation nodig om een plug-in hybride op te laden. Een 220-volt wandcontactdoos van een modern elektrisch systeem is voldoende om uw auto gedeeltelijk elektrisch op te laden. Toch is het mogelijk om een speciaal voor uw Land Rover ingerichte thuislader te laten installeren. Het voordeel van dit systeem is dat u thuis sneller kunt opladen, vergelijkbaar met openbare laadstations. Het kan worden geïnstalleerd in een privé-parkeerplaats zoals een garage of een oprit. Omdat deze installatie een professionele interventie vereist, hebben we een samenwerkingsverband met Eneco opgezet. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw Land Rover-dealer, die u er alles over kan vertellen.

HOE EEN PHEV OPLADEN?

Een PHEV kan werken als een 100% elektrische auto. Sluit uw plug-in hybride 's avonds gewoon met de laadkabel aan op het stopcontact en als u 's ochtends wakker wordt, is hij klaar voor een dag volledig elektrisch rijden.

Range Rover Velar being charged

HOE LANG DUURT HET OM EEN PLUG-IN HYBRIDE OP TE LADEN?

Met een thuis geïnstalleerde muurlader duurt het slechts 2,2 uur om een plug-in hybride zoals die van Land Rover volledig op te laden. Houd er rekening mee dat deze oplaadtijd een schatting is en licht kan variëren, afhankelijk van de elektrische installatie bij u thuis.

Car being  charged

WAAR EEN PLUG-IN HYBRIDE AUTO OPLADEN?

In België is het steeds gemakkelijker om een zelfbedieningsoplaadpunt te vinden. Vaak vindt u in openbare parkeergarages of tankstations speciale parkeerplaatsen voor plug-in hybride en elektrische auto's, zodat u uw auto op een snellader kunt aansluiten. U kunt uw wagen dan opladen tijdens het winkelen of tijdens een vergadering op kantoor. Bovendien kunt u tijdens het rijden gemakkelijk openbare oplaadpunten vinden op het infotainmentsysteem van uw Land Rover. Klanten van Land Rover krijgen ook speciale tarieven dankzij ons partnerschap met Plugsurfing, de abonnementsdienst voor al uw laadbeurten aan openbare laadstations. Eén enkele kaart maakt u het leven gemakkelijker, omdat u er overal mee kunt opladen.

Blue Range Rover being charged

WAT ZIJN DE PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN (PHEV) VAN LAND ROVER?

Land Rover biedt in zijn breed gamma van hybride voertuigen zes plug-in hybride SUV-modellen aan voor uw meest veeleisende behoeften. De SUV Discovery Sport PHEV is veelzijdig en compact. De Range Rover Evoque PHEV vormt een zelfverzekerd statement met zijn kenmerkende coupévorm. Voor liefhebbers van dynamisch sportief rijden is de Range Rover Sport PHEV een absolute aanrader. De plug-in hybride van Land Rover is met zijn luxueuze design de comfortabele Range Rover PHEV bij uitstek. Tot slot zullen de Range Rover Velar en de nieuwe Defender ook beschikbaar zijn in een oplaadbare versie.