JAGUAR LAND ROVER KNOOPT PARTNERSHIP AAN MET NVIDIA

A handshaking between gentlemen

Jaguar Land Rover heeft een meerjarig strategisch partnerschap afgesloten met NVIDIA, de marktleider inzake artificiële intelligentie (AI) en computertechnologie, om samen geautomatiseerde rijsystemen van de volgende generatie te ontwikkelen en klanten diensten en ervaringen met AI-technologie aan te bieden. Vanaf 2025 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar en Land Rover steunen op het softwareplatform NVIDIA DRIVETM, dat een brede waaier van actieve veiligheidssystemen en geautomatiseerde rij-, parkeer- en rijhulpsystemen mogelijk maakt. In de wagen zal het systeem AI-functies aanbieden, waaronder monitoring van de bestuurder en passagiers, alsook een geavanceerde visualisatie van de omgeving van de wagen.

Deze ‘full-stack’-oplossing is gebaseerd op NVIDIA DRIVE Hyperion™, dat beschikt over de gecentraliseerde DRIVE Orin™ AV-computers, DRIVE AV- en DRIVE IX- software, veiligheids-, beveiligings- en netwerksystemen, en surround-sensoren. DRIVE Orin is het AI-brein van de auto en regelt het Jaguar Land Rover Operating System, terwijl DRIVE Hyperion als centraal zenuwstelsel fungeert. Jaguar Land Rover zal ook intern ontwikkelde datacenteroplossingen met NVIDIA DGX™ gebruiken voor het trainen van AI-modellen en DRIVE Sim-software, gebouwd op NVIDIA Omniverse™, voor realtime, fysiek nauwkeurige simulaties. De softwarematige voorzieningen en end-to-end verificatie- en validatiearchitectuur van Jaguar Land Rover zullen de levering van innovatieve geassisteerde en geautomatiseerde rijdiensten doorheen de levensduur van de wagen mogelijk maken via draadloze software-updates.

Thierry Bolloré, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, verklaart: “Samenwerking en kennisuitwisseling met sectorleider NVIDIA is essentieel om onze ‘Reimagine’-strategie te realiseren en nieuwe normen te vestigen op het gebied van kwaliteit, technologie en duurzaamheid. Jaguar Land Rover zal ‘s werelds meest aantrekkelijke luxewagens en services ontwikkelen voor de meest veeleisende klanten. Ons strategische langetermijnpartnerschap met NVIDIA zal een wereld van potentieel bieden voor onze toekomstige voertuigen, terwijl de onderneming haar transformatie naar een echt wereldwijde en digitale grootmacht voortzet.”

Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, voegt toe: “Auto’s van de volgende generatie zullen de autosector omvormen tot een van de grootste en meest geavanceerde technologische sectoren. Wagenparken van softwarematige, programmeerbare wagens zullen nieuwe functionaliteiten en diensten bieden voor de hele levensduur van de voertuigen. We zijn verheugd om samen met Jaguar Land Rover de meest geavanceerde wagens te bouwen en de transportsector van de toekomst een nieuwe dimensie te geven.”

Jaguar Land Rover streeft ernaar om tegen 2039 netto geen koolstof meer uit te stoten in zijn toeleveringsketen, producten en activiteiten.

Over NVIDIA

NVIDIA’s uitvinding van de GPU in 1999 deed de markt voor pc-gaming boomen en bracht een revolutie teweeg op het gebied van moderne computergraphics, performante computers en kunstmatige intelligentie. Het pionierswerk van de ondernemingen inzake versnelde computertoepassingen en kunstmatige intelligentie (AI) creëert nieuwe perspectieven voor miljardensectoren zoals transport, gezondheidszorg en productie, en wakkert de groei van vele andere sectoren aan.

Jaguar Land Rover & Modern Luxury

Jaguar Land Rover herschrijft de toekomst van moderne luxe door middel van design, via zijn twee sterk verschillende Britse merken.

Ons huidige gamma omvat zowel zuiver elektrische wagens als oplaadbare hybrides (PHEV) en ‘mild hybrids’ (MHEV), evenals de nieuwste diesel- en benzinemotoren. Overal ter wereld is er vraag naar onze toonaangevende Jaguar en Land Rover modellen. In boekjaar 2020/2021 verkochten we 439.588 wagens in 127 landen. Land Rover is wereldmarktleider in luxe-SUV’s met zijn drie onderscheidende families, nl. Range Rover, Discovery en Defender. Jaguar was het eerste merk ooit dat een prestigieuze, volledig elektrische prestatie-SUV aanbood: de Jaguar I-PACE.

We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een batterijassemblagefabriek. We hebben ook autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. Drie van onze zeven technologiecentra bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk – Manchester, Warwick (NAIC) en Londen – met bijkomende sites in Shannon (Ierland), Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Shanghai (China).

Centraal in onze Reimagine-strategie staat de elektrificering van de merken Land Rover en Jaguar met twee duidelijke en sterk verschillende persoonlijkheden. Alle modellen van Jaguar en Land Rover zullen tegen het einde van dit decennium verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische uitvoering. Dit is het begin van de reis die het bedrijf onderneemt om tegen 2039 netto emissievrij te worden in zijn toeleveringsketen, producten en activiteiten.

Als volwaardige dochteronderneming van Tata Motors sinds 2008 heeft Jaguar Land Rover een ongeëvenaarde toegang tot toonaangevende wereldspelers in technologie en duurzaamheid binnen de bredere Tata Group.