70 Jaar geleden, op een strand in Anglesey, Wales, maakte Maurice Wilks een schets in het zand. Deze schets zou de inspiratie vormen voor de eerste Land Rover. De Series I groeide uit tot een icoon, evenals Wilks. Gedreven door een absolute passie voor nieuwe ontwikkelingen en constructies, was het de doelstelling van Wilks om iets te creëren dat geschikt was voor elk terrein, alle weersomstandigheden en elke uitdaging. En dat is precies wat hij deed.

Het resultaat werd geïntroduceerd op 30 april 1948 op de AutoRAI in Amsterdam – en het was al snel duidelijk dat hij een uitzonderlijke auto had gecreëerd.

Range Rover in black and white

Ter gelegenheid van onze zeventigste verjaardag, organiseren wij wereldwijd een aantal unieke festiviteiten. Wij houden een speciaal evenement bij Jaguar Land Rover Classic Works in Groot-Brittannië voor een terugblik door onze historie – van de introductie in 1948 op de AutoRAI in Amsterdam, tot ons nieuwste programma SUV’s en de mensen die deze gebruiken.

Land Rover 70 years logo

70 jaar geleden stonden capaciteiten centraal bij Land Rover en werd het merk gedreven door een innerlijke kracht, een verlangen om alle uitdagingen te kunnen overwinnen en een gevoel van avontuur dat nog steeds overduidelijk aanwezig is in al onze modellen. Deze elementen – en vele andere – zijn onderdeel geworden van Land Rover’s DNA.

In 1970 gingen wij van start met de productie van de eerste driedeurs Range Rover. Deze werd wereldwijd bijzonder positief ontvangen en was de eerste auto die permanente vierwielaandrijving bood. De introductie van de Land Rover Discovery, in 1989, maakte het mogelijk om de robuuste capaciteiten van de Ninety/One Ten te vertalen naar een nieuw model dat kon wedijveren met nieuwe, kleinere concurrenten van de Range Rover.

Red Range Rover driving uphill

In 2005 ging de Range Rover Sport in productie. De introductie van de eerste sport-SUV, in de Range Rover familie, bewees dat Land Rover ook de toon wilde zetten in prestaties.

"Om de mijlpaal van 70 jaar te bereiken is absoluut speciaal en wij zullen deze markeren met een jaar van festiviteiten waarbij Land Rover’s visie van ‘Above and Beyond’ centraal staat en waarin eer wordt betoond aan de mensen achter ‘s werelds meest favoriete SUV’s."

Prof Dr Ralf Speth

Als de tijden, de maatschappij en behoeften veranderen, zo moeten onze auto’s mee veranderen. Na het succesvol testen van de Velar concept car in 1969 is het concept continu geëvolueerd en in 2018 won de Range Rover Velar de titel World Car Design of the Year.

Grey Range Rover

Continu strevend om Above and Beyond te gaan in absoluut elk aspect van onze onderneming, heeft Land Rover een lange weg afgelegd van die eerste schets in het zand. Van onze mensen tot onze nieuwste modellen, hebben wij harder gewerkt, hogere doelen nagestreefd en continu grenzen verlegd. Dat zal nooit veranderen. Voor die modellen die nog gaan komen, zorgen wij er beslist voor dat deze waardig zijn om onze naam te dragen en onze historie voort te zetten. Het creëren van een nieuw icoon is een gecompliceerde kunst; het verbeteren ervan vergt zelfs nog meer inspanning, maar het is een passie die ons drijft; waarom wij doen wat wij doen.

Electric car charging

70 JAAR LAND ROVER

Ontdek Land Rover vandaag.

Orange Range Rover with bike behind

LAND ROVER COLLECTION

Ontdek ons nieuwste programma kleding en lifestyle-accessoires.

2 Range Rovers driving through rough terrain

DEFENDER JOURNEYS

De verhalen achter de avonturen.

White Range Rover driving through mud

EXPERIENCE LAND ROVER

Ga zelf achter het stuur van een Land Rover zitten voor een ultime rijbeleving.

Jaguar Land Rover is krachtens EU-wetgeving verplicht bepaalde gegevens te verzamelen en openbaar te maken met betrekking tot voertuigen die op of na 1 januari 2021 zijn geregistreerd. Het VIN (voertuigidentificatienummer) en de brandstof- en energieverbruiksgegevens moeten worden gedeeld met de Europese Commissie als onderdeel van EU-verordening 2021/392. De gegevens die worden gedeeld hebben betrekking op het brandstofverbruik en voor PHEV's op elektrische energiegegevens en afgelegde afstand. Raadpleeg voor meer informatie de verordening die op de website van de EU is gepubliceerd. U kunt ervoor kiezen om uw specifieke voertuiggegevens niet met de Commissie te delen. Om uitsluiting te garanderen, moet u dit vóór het einde van maart aangeven. Neem contact met ons op als u zich wilt uitsluiten van het delen van gegevens door uw VIN en registratienummer op te geven.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2022

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

Het is de bedoeling dat Smart Setting als onderdeel van een toekomstige draadloze software-update wordt vrijgegeven.

Softwareontwikkelingen en -releases zijn onderhevig aan verschuivingen in planning en programmering en de datum kan onderhevig zijn aan verandering.

BEKIJK REGULATION (EU) 2020/740 PDF

De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.

Belangrijke opmerking over beelden en specificaties. We leven in uitzonderlijke tijden. Door de COVID-19 pandemie hebben we vertraging opgelopen of zijn we niet bij machte geweest om nieuwe beelden te maken van huidige modeljaren. Daarnaast heeft de wereldwijde impact van microchiptekorten en halfgeleiders ook invloed op bouwspecificaties, opties en de timing van introducties. Totdat deze uitzonderlijke situatie zich opnieuw stabiliseert, kunnen veel op de huidige website gepubliceerde afbeeldingen mogelijk niet worden bijgewerkt naar de specificaties geldig voor de modeljaren 22/23/23.5. Beschikbare functies, opties, afwerking en kleurenschema's kunnen mogelijk op veel afbeeldingen afwijken. Klanten wordt aangeraden om contact op te nemen met hun concessiehouder voor gedetailleerde specificaties m.b.t. de modeljaren 22/23/23.5, en om hun bestellingen niet uitsluitend te baseren op de marketingbeelden en -specificaties.

Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van haar auto's, onderdelen en accessoires te verbeteren, en er vinden derhalve voortdurend wijzigingen plaats. Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen door te voeren zonder voorafgaande kennisgeving. Afhankelijk van het modeljaar kunnen sommige functies standaard of optioneel zijn, en dit kan veranderen doorheen de tijd. De informatie, specificaties, motoren en kleuren op deze website zijn gebaseerd op Europese specificaties, kunnen per land verschillen, en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Sommige auto's worden getoond met fabrieksopties en door de concessiehouder gemonteerde accessoires die mogelijk niet beschikbaar zijn in alle landen. Uw concessiehouder geeft u graag meer informatie over beschikbaarheid en prijzen.

De kaarten op deze website worden ondersteund door externe kaartproviders en zijn uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden.