WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN HYBRIDE AUTO?

U moet uw auto vervangen en u wilt ook uw steentje bijdragen voor de planeet? Deels elektrisch, deels thermisch… de plug-in hybride auto is de ideale oplossing voor schonere mobiliteit. Waarom een hybride auto kopen? Wat zijn de voordelen ervan? Ontdek meer.

Range Rover

Wat is een oplaadbare hybride auto?

De hybride auto zie je overal in het verkeer. Hij is beschikbaar in alle vormen, voor alle smaken. Zijn eerste verschijning dateert van 1997. Sindsdien werden continu nieuwe modellen en nieuwe technologieën ontwikkeld ten voordele van schonere mobiliteit. Hun werking is gebaseerd op twee energiebronnen: een traditionele thermische motor (meestal benzine of diesel) en een elektromotor, aangedreven door batterijen. In hun oplaadbare versie (plug-in hybride) kunnen hybride auto's volledig op elektriciteit rijden.

Steering wheel

De voordelen van een hybride auto

Experts zijn het erover eens dat elektrisch rijden de toekomst van mobiliteit is. Met verkoopcijfers die maar blijven stijgen, biedt de hybride auto in zijn volledige hybride of oplaadbare vorm vele voordelen. Ontdek ze en zet de stap naar een schonere mobiliteit.

Phone fully charged

1. Langere autonomie

Maakt u zich zorgen om de afstand van uw reizen met een hybride auto? Geen zorgen: wanneer het energieniveau van de batterij zakt, wordt de overtollige energie die door de motor wordt gegenereerd, gebruikt om deze automatisch op te laden. Dat zijn een pak extra kilometers. Is de batterij toch leeg? De dubbele energiebron snelt u te hulp: laad uw hybride wagen op of kies voor een volle tank en u kan weer verder.


2. Lager verbruik en langetermijnbesparingen

Dankzij de elektromotor verbruikt de hybride auto minder dan een traditionele auto. Door de compensatie van de thermische motor door de elektromotor van een hybride auto kunt u aanzienlijke brandstofbesparingen realiseren. En dat ongeacht het model dat u kiest. Goed om te weten: de aanschafprijs van hybride auto's is veel betaalbaarder geworden. De kers op de taart? Het onderhoud van een hybride wagen is goedkoper dan dat van een conventionele auto.


3. Respect voor het milieu

De hybride auto stoot veel minder CO2 en broeikasgassen uit in de atmosfeer dan een traditionele auto. Een schone mobiliteitsoplossing waarvan de ecologische voetafdruk grotendeels positief blijft.


4. Rijcomfort

U kunt niet tegen het gebrul van motoren om u heen? De hybride auto is dé oplossing: de stille motor biedt ongeëvenaard rijcomfort. Stil en soepel rijden, dat is echt rijcomfort, vooral bij lagere snelheden (in de stad of in de file). De afwezigheid van een koppelingspedaal vergemakkelijkt ook het rijden en uw manoeuvres.

Electric charger

Hoe zit het met de plug-in hybride auto's bij Land Rover?

Land Rover werkt aan de introductie van nieuwe plug-in hybride auto's in het hele assortiment. Kan een suv hybride zijn? Jazeker! 2020 wordt in dit opzicht een overgangsjaar. We hebben al twee modellen van hybride suv’s die PHEV-technologie bieden (Plug-in Hybric Electric Vehicle), namelijk Range Rover en Range Rover Sport. In de nabije toekomst zullen de Range Rover Evoque en de Discovery Sport ook hun PHEV-variant hebben.