INTELLIGENTE JAGUAR- EN LAND ROVER MODELLEN TESTEN OP ‘GECONNECTEERDE CORRIDOR’

JAGUAR AND LAND ROVER MODELS TEST

Jaguar Land Rover test momenteel slimme, geconnecteerde auto’s op de Britse wegen om de komst van zelfrijdende wagens voor te bereiden.

De tests op openbare wegen kaderen in het 7,1 miljoen pond kostende UK CITE-project dat de eerste volledig geconnecteerde infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk uitbouwt met het oog op zelfrijdende wagens.

De weginfrastructuur en voertuigen, waaronder exemplaren van de Discovery Sport, Range Rover en F-PACE, zullen over een afstand van meer dan 60 kilometer worden uitgerust met een nooit geziene combinatie van draadloze technologieën (DSRC, mobiele 3G/4G-netwerken, wifi en glasvezelnetwerken) zodat voertuigen op elk moment verbonden zijn met elkaar en met de infrastructuur.

Het verbinden van auto’s met elkaar en met hun omgeving is een cruciale stap voor een veilige, grootschalige implementatie van zelfrijdende auto’s. De nieuwste geconnecteerde technologieën vullen de bestaande sensoren aan en stellen voertuigen in staat om verder te ‘kijken’ en met andere voertuigen, de infrastructuur, voetgangers en het netwerk te 'communiceren'. Zo kan een bestuurder bijvoorbeeld gewaarschuwd worden wanneer een voorligger die zich nog buiten het gezichtsveld bevindt, heeft geremd waardoor een eventueel ongeval vermeden kan worden. Het systeem werkt zowel bij manueel als autonoom rijden en zal de verkeersveiligheid dus sterk ten goede komen, ongeacht het autonomieniveau.

Een veilige rijervaring

Colin Lee, Connectivity Manager bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Om de voordelen van autonome wagens optimaal te benutten, moeten we meer inzicht krijgen in de infrastructuur die nodig is om ze te ondersteunen. Connectiviteit brengt ons niet alleen een stap dichter bij de realisatie van zelfrijdende auto’s, maar creëert ook een platform om onze klanten de komende jaren meer geconnecteerde veiligheidsvoorzieningen aan te bieden. We werken samen met een aantal fantastische, wereldwijde academici en experts uit diverse sectoren en kijken ernaar uit om dit project in de volgende testfase te brengen."

Jaguar Land Rover zal een hele waaier aan intelligente, geconnecteerde voorzieningen testen, zoals de elektronische noodstopwaarschuwing, de waarschuwing voor prioritaire voertuigen en de interieurverklikkers die waarschuwen voor wegenwerken en de verkeerstoestand

UK CITE

UK Connected Intelligent Transport Environment is slechts een van de projecten met geconnecteerde en autonome voertuigen die Jaguar Land Rover helpen om klanten een bredere keuze aan uitrusting te bieden en tegelijk een aangename en veilige rijervaring te verzekeren. Dit project sluit naadloos aan bij de visie van de constructeur om de connectiviteit uit te breiden als een manier om autonome voertuigen te kunnen realiseren die zich kunnen handhaven in de meest uiteenlopende wegenterreinomstandigheden.

De bedoeling van dit project is om de meest geavanceerde omgeving te creëren voor het testen van geconnecteerde en autonome voertuigen. In het kader daarvan wordt meer dan 60 kilometer aan stadswegen, grote wegen en snelwegen uitgerust met combinaties van drie ‘communicerende autotechnologieën’ en wordt nog een vierde technologie, bekend als LTE-V, getest. Het project gaat na hoe deze technologieën ritten kunnen verbeteren, files kunnen verminderen en entertainment en veiligheidsdiensten kunnen bieden door middel van een betere connectiviteit.