BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

BELANGRIJKSTE UITRUSTING

  • VEELZIJDIG DESIGN

    De veelzijdigheid van het interieur wordt gekenmerkt door de eenvoudig configureerbare interieurindeling met zeven zitplaatsen (optie) en uitgebreide opbergmogelijkheden. Daarbij is slim gebruikgemaakt van de ruimte en biedt de auto een hoogstaand comfort. Met Intelligent Seat Fold kunt u de tweede en derde zitrij configureren via schakelaars in de bagageruimte of via het touchscreen.

  • INGENIEUZE TECHNOLOGIE

    Het infotainmentsysteem biedt het hoogste niveau van connectiviteit, informatie en entertainment. Van intelligente hulpmiddelen voor parkeren en het trekken van een trailer tot state-of-the-art technologieën: er gaat een wereld voor u open.

  • TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN

    De Discovery voelt zich niet alleen volkomen thuis in de stad of op de (snel)weg, maar rijdt ook perfect offroad. De Discovery heeft ongeëvenaarde trekcapaciteiten, met een trekgewicht tot wel 3.500 kg1 en een uitgebreide keuze aan functies die het trekken van een trailer nog eenvoudiger en vertrouwder maken. De geoptimaliseerde offroad-geometrie zorgt in combinatie met unieke Land Rover technologieën voor toonaangevende all-terrain capaciteiten.

DESIGN

BEKIJK EXTERIEUR

De Discovery heeft fraaie proporties en een krachtige en atletische uitstraling.

Please enable javascript on your browser.
Contemporary Design

EIGENTIJDS DESIGN

Het markante dak en de naar achteren oplopende taillelijn geven de Discovery een assertieve, herkenbare uitstraling, die nog wordt versterkt door het design van het front en de achterzijde. Beschaafd en wellevend; de Discovery is het summum van verleidelijk, modern Brits design.

Beautifully Proportioned

PRACHTIGE PROPORTIES

Het krachtige, markante front, de korte overhangen, de verder achteroverhellende voorruit, de oplopende taillelijn en de slanke, taps toelopende achterzijde geven de auto een gestroomlijnd en dynamisch uiterlijk, dat efficiëntie en moderniteit uitstraalt.

Please enable javascript on your browser.

BEKIJK INTERIEUR

Een nieuwe interpretatie van de klassieke Discovery. Het slimme gebruik van ruimte in het interieur biedt de bestuurder en passagiers mogelijkheden die uniek zijn in deze klasse.

KLIK OM IN INTERACTIE TE GAAN

Tik en ontdek

Clever Stowage

SLIMME OPBERGMOGELIJKHEDEN

Het interieur biedt opbergruimten op de meest onverwachte plekken: van het bovenste en onderste dashboardkastje op de SE, HSE, HSE Luxury en Landmark Edition, tot het opbergvak onder de middenarmsteun voorin met optioneel koelvak.

Authentic Finishes

AUTHENTIEKE AFWERKINGEN

De met hoogwaardig leder beklede oppervlakken zijn afgewerkt met schitterende dubbele stiknaden en worden aangevuld door details vervaardigd van diverse authentieke metaal- en houtsoorten. Voorbeelden hiervan zijn de markante zijlijsten van de middenconsole in Gloss Black of Brushed aluminium en de afwerking in Noble van portiergrepen en Drive Select draaiknop van de automatische transmissie.

VEELZIJDIGHEID

Discovery
Land Rover Discovery 4x4 Interieur

7 ZETELS

172liter

Met een derde zitrij (optie) biedt het interieur de mogelijkheid om gemakkelijk zeven volwassenen mee te kunnen nemen. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 258.

Land Rover bagage

6 ZETELS

547liter

Gebruik slechts één zitplaats op de derde zitrij, zodat u genoeg ruimte hebt voor uw bagage. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 698.

Land Rover bagage

5 ZETELS

986liter

Met het hele gezin comfortabel een weekend weg, met genoeg ruimte voor al uw bagage. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 1.231.

Land Rover bagage

4 ZETELS

1419liter

Vier zitplaatsen gebruiken en de interieurruimte optimaal benutten voor grotere dingen, zoals een skizak. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 1.739.

Land Rover bagage

3 ZETELS

1635liter

Ook bij drie zitplaatsen hebt u genoeg bagageruimte die u naar eigen wens kunt indelen. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 1.992.

Land Rover bagage

2 ZETELS

2068 liter

Met vijf neergeklapte zitplaatsen is er meer dan genoeg plaats in de bagageruimte voor uw sportuitrusting, tassen en nog veel meer. De nettowaarde (vast of bruikbaar volume) hierboven komt overeen met een brutowaarde (vloeibaar volume) van 2.500.

Land Rover bagage

KLIK OM IN INTERACTIE TE GAAN TIK OM IN INTERACTIE TE GAAN

De 'vloeibare' inhoud is de norm in de auto-industrie en wordt gemeten door de bagageruimte te vullen met vloeistof. De 'droge' of 'vaste' inhoud wordt gemeten met massieve blokken (200 x 50 x 100 mm) en duidt de hoeveelheid nuttig laadvolume in de auto aan.

ACTIVITY KEY

De optionele Activity Key2 maakt het nog gemakkelijker om volop van het leven te genieten. Voor extra gemak is de rubberen polsband robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten, van zeilen tot skydiven, zonder dat u de afstandsbediening hoeft mee te nemen.

ELEKTRISCH BEDIENDE BINNENSTE ACHTERKLEP

De Discovery kan optioneel uitgerust worden met een elektrisch bediende binnenste achterklep3, die kan dienen als handige zitplaats of tafel voor een picknick of een sportief evenement, waarbij de grote, naar boven scharnierende achterklep betere bescherming biedt tegen de elementen. Met de binnenste achterklep neergeklapt wordt het beladen van de bagageruimte ook gemakkelijker. En bij geopende achterklep voorkomt de binnenste achterklep dat bagage uit de auto valt wanneer de bagageruimte is volgeladen.

Powered Gesture Tailgate

HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

Met de optionele handenvrije, elektrische bediende kofferklep2 kunt u de kofferklep van buitenaf openen en sluiten zonder de afstandsbediening te hoeven pakken of de kofferklep aan te raken. Zodra wordt gedetecteerd dat de afstandsbediening vlak bij de wagen is, kunt u de kofferklep automatisch openen dankzij een schuifbeweging met een voet onder één van de sensoren onderin de achterbumper.

TECHNOLOGIE

TOUCH PRO

Touch Pro met 10" HD touchscreen tilt connectiviteit en entertainment in de Discovery naar het allerhoogste niveau. Het systeem heeft een strak en eigentijds design met een aantrekkelijke audiovisuele beleving. Inclusief 'plug & play' via de USB-aansluitingen waar opslagmedia voor muziek en films op kunnen worden aangesloten. USB-oplaadpunten voor meerdere apparaten.

Interactive Driver Display

INTERACTIVE DRIVER DISPLAY

Het 12,3" HD Interactive Driver Display kan informatie weergeven voor autorijden, entertainment en actieve veiligheid, waaronder navigatie, telefoon en media. Optie op S, SE en Landmark Edition. Standaard op HSE en HSE Luxury.

CAPACITEITEN

TERRAIN RESPONSE 2

Pure Land Rover capaciteiten vormden het uitgangspunt bij de constructie van de auto. Ons optionele Terrain Response 24 analyseert de rijomstandigheden en selecteert automatisch de rijmodus die de afstemming van de wielophanging en de aandrijflijn optimaal afstemt op de rijomstandigheden.

WADE SENSING

Laat u niet tegenhouden door een beetje water met onze optionele Wade Sensing technologie5. Sensoren in de buitenspiegels vertellen u wanneer de waterdiepte de 900 mm doorwaaddiepte van de auto nadert. Het controlesysteem biedt real-time grafische informatie, inclusief de maximum doorwaaddiepte, en is bijzonder handig bij rijden in het donker of bij slecht zicht.

Towing Capacity

3.500 KG SLEEPVERMOGEN

Voor sommige avonturen is nog iets extra's nodig. Het maximum trekgewicht van de Discover komt volledig tot zijn recht door een scala aan systemen die ervoor zorgen dat zelfs het trekken van de zwaarste trailers tot 3.500 kg1 precies zo moeiteloos gaat als u verwacht in een Land Rover.

PRESTATIES

MOTOREN

De Discovery is beschikbaar met een gamma diesel- en benzinemotoren die allemaal worden gekenmerkt door moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Het motorengamma omvat de nieuwste generatie van de zeer efficiënte 3.0 liter diesel en de 300 pk sterke Si4 Ingenium 2.0 liter benzinemotor.

Powertrains

ONS GAMMA HYBRIDE, BENZINE OF EURO 6 DIESEL SUV'S

Of u nu regelmatig rijdt in stadsverkeer met vaak starten en stoppen of langere ritten op de snelweg maakt, met deze vijf vragen kunt u snel een weloverwogen beslissing nemen over uw volgende auto.

KIES UW MODEL

De meest veelzijdige SUV

Land Rover Discovery off-road SUV, uitvoering S
Land Rover Discovery off-road SUV, uitvoering SE
Land Rover Discovery off-road SUV, uitvoering HSE
Land Rover Discovery off-road SUV, uitvoering HSE Luxury
Nieuwe Landmark Edition

ORIGINELE LAND ROVER ACCESSOIRES

Stem uw Discovery nog beter af op uw persoonlijke smaak met accessoires die robuust en veelzijdig zijn, en u de mogelijkheid bieden uw auto nog persoonlijker te maken.

1De werking van ondersteuningssystemen voor rijden met een trailer kan negatief worden beïnvloed als een trailer met LED-verlichting wordt aangekoppeld. Uw Land Rover concessiehouder geeft u graag meer informatie. Wettelijk regels voor het trekken van een trailer variëren per land. Houd u aan de relevante wetgeving in uw land.
2Optie op SE, HSE, HSE Luxury en Landmark Edition.
3Standaard op HSE en HSE Luxury, optie op S, SE en Landmark Edition.
4Optie op SE, HSE, HSE Luxury en Landmark Edition. Niet i.c.m. Si4 benzinemotor.
5Optie op HSE en HSE Luxury. Doorwaaddiepte (25 graden in- en uitrijden) 750 mm, doorwaaddiepte diep water (9 graden in- en uitrijden) 900 mm.

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de gekozen motor. Voor meer informatie over beschikbaarheid en de volledige voorwaarden in uw land kunt u contact opnemen met een Land Rover concessiehouder. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

De hier vermelde waarden zijn NEDC 2.0 waarden (ook wel gecorreleerde NEDC-waarden genoemd), berekend op basis van officiële WLTP-fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-uitstoot- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties. NEDC 2.0 waarden worden berekend met een wettelijk bepaalde formule op basis van WLTP-cijfers en geven een equivalent van wat die cijfers zouden zijn geweest met de vorige NEDC-test. Dat is de reden waarom deze in sommige gevallen ook gecorreleerde NEDC-waarden worden genoemd. De juiste belastingtarieven kunnen zo worden bepaald.