OPLADEN OP VERPLAATSING

Naast het ultieme gemak en de kostenbesparing van thuis opladen kan op tijd opladen op uw bestemming een handige manier zijn om de elektrische actieradius van uw Land Rover plug-in hybrid (PHEV) gedurende de dag te verhogen.

Dit helpt ook uw brandstofkosten te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen omdat u in de EV-modus geen uitlaatemissies genereert.

WAAR KAN IK ONDERWEG OPLADEN?

Dankzij een snel groeiend netwerk van laadpunten – bij o.a. winkelcentra, sportscholen, parkeerterreinen en zelfs uw werkplek – hebt u meer mogelijkheden dan ooit om uw auto op te laden terwijl die geparkeerd staat. Bovendien kunt u al die laadpunten heel eenvoudig vinden.

VIND ALTIJD EEN LAADSTATION IN DE BUURT: LAND ROVER CHARGING APP

Onze Public Charging App, powered by Plugsurfing, is met een Europees netwerk van meer dan 700.000 laadstations in 27 landen de ideale app voor het vinden van een laadplek.

VIND LAADPUNTEN MET BEHULP VAN DE NAVIGATIE IN UW AUTO

Met het InControl-navigatiesysteem1 van uw Land Rover hebt u altijd honderden toegankelijke laadpunten binnen handbereik, plus deur-tot-deur-navigatieroutes en live verkeersbewaking.

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

HOE LAAD IK DE ACCU ONDERWEG OP?

Uw wagen maakt gebruik van CCS (Combined Charging System) voor aansluiting op een laadpunt. Dit is compatibel met langzamer AC-laden en voor bepaalde modellen ook met DC-snelladen. Sommige andere autofabrikanten gebruiken afwijkende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze systemen worden minder vaak toegepast in het laadnetwerk en zijn niet compatibel met elektrische Land Rovers.

 

Langzamere AC-laadpunten bevinden zich bijvoorbeeld bij winkelcentra, sportscholen en parkeerplaatsen. DC-snelladers op gelijkstroom bevinden zich doorgaans langs snel- en hoofdwegen.

Land Rover Plug Illustration

LADEN OP WISSELSTROOM

Bij de meeste openbare AC-laadpunten moet u uw eigen kabel gebruiken. Al onze elektrische en plug-in electric hybrid wagens worden daarom standaard geleverd met een AC-laadkabel2. Dit is dezelfde kabel die u kunt gebruiken voor thuisladers zonder eigen kabel.

Land Rover Charging Plug Illustration

SNELLADEN OP GELIJKSTROOM

De snelste manier om onderweg op te laden. De snelladers op gelijkstroom (DC - Direct Current) hebben hun eigen kabels, u hoeft de laadkabel van uw auto dus niet te gebruiken.

HOE BETAAL IK VOOR OPLADEN?

BLIJF ELEKTRISCH EN HYBRID RIJDEN ONTDEKKEN

OPLADEN

Van laadtijden tot kostenbesparingen: leer alles wat u moet weten over het thuis of op uw bestemming opladen van uw wagen.

Parked Discovery Sport at phev charging point

INSTALLATIE VAN EEN THUISLADER

Een professioneel geïnstalleerde thuislader is de gemakkelijkste en handigste manier om elke dag volledig opgeladen te beginnen.

1InControl-functies, opties en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw retailer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een micro-simkaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw retailer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

2Laadkabel voor elektrische wagens alleen beschikbaar in bepaalde landen. Neem contact op met uw retailer.