OP VAKANTIE MET DE FIETS? 5 MANIEREN OM HEM TE VERVOEREN MET DE WAGEN

Range Rover with bike behind car and mountains surrounding

Zin om er enkele dagen op uit te trekken met de fiets? Niets zo fijn om al fietsend nieuwe landschappen te ontdekken en op tijd en stond uitblazen op een terrasje. Maar hoe brengt u uw tweewieler het makkelijkst naar uw droombestemming? Ontdek 5 manieren om uw fiets te vervoeren met de auto.

1. Fiets vervoeren met trekhaak

Range Rover with bike behind car

De couranste manier om een fiets te vervoeren is op de trekhaak. Dit komt omdat de trekhaak van een wagen het meeste gewicht kan dragen en daardoor ideaal is voor het vervoeren van meerdere of zwaardere fietsen. Een elektrische fiets, bijvoorbeeld, weegt zwaarder dan een normale fiets en vervoert u dus best met een fietsendrager op de trekhaak. En plant u een fietsvakantie met het gezin, dan kan u er makkelijk verschillende fietsen mee vervoeren. Ook niet onbelangrijk: u hoeft de fietsen niet hoog te tillen, wat u een pijnlijke rug bespaart!

Hebt u een Land Rover SUV met trekhaak, dan kan u in het accessoire gamma kiezen voor een fietsdrager voor een montage op de trekhaak voor 3 fietsen. Het handige kantelmechanisme zorgt voor een vrije toegang tot de kofferruimte.

2. Fiets op de auto

Range Rover with bike on top

Heeft u een auto zonder trekhaak? Dan is een fietsendrager op het dak een snelle en eenvoudige manier om uw fiets te transporteren. Een dakrail is hiervoor vereist en zwaardere fietsen zijn niet aangeraden. Omdat er geen frameklemmen aan te pas komen, geraakt de fiets ook minder snel beschadigd. Bij sommige fietsendragers moet het voorwiel losgemaakt worden en wordt de fiets met de voorvork bevestigd. Hebt u een Land Rover voertuig, dan kan u bij de meeste modellen kiezen uit een fietsdrager met voorvorkbevestiging of een met wielbevestiging.

Range Rover with bike on top

3. Fiets op de achterklep

Voor wie geen dakrails of trekhaak heeft, is het vervoeren van de fiets op de koffer of achterklep een handig alternatief. Deze fietsendrager is snel en makkelijk te bevestigen. Een nadeel is wel dat de fiets het zicht van de bestuurder kan verhinderen. Let er ook op dat de nummerplaat zichtbaar is door eventueel een extra bord met kenteken op de fietsdrager te bevestigen.

4. Fiets in kofferbak

Wie een grote wagen heeft, kan makkelijk een fiets vervoeren in de kofferbak. Er bestaan speciale fietstransporttassen om hem in op te bergen en te beschermen. Een fiets in de auto vervoeren betekent dan wel dat er minder plaats is voor bagage, maar dat is makkelijk op te lossen door een dakkoffer of aanhangwagen te gebruiken. Informeer u vooraf welke aanhangwagen uw auto mag trekken.

5. Fiets op aanhangwagen

Gaat u met de hele familie op fietsuitstap? Dan zijn bovenstaande oplossingen wellicht niet voldoende om meerdere fietsen te transporteren. Dé oplossing bij uitstek: de fietsen vervoeren op een aanhangwagen. Er bestaan speciale aanhangwagens voor fietstransport, en u kan kiezen voor een open of gesloten systeem. Een gesloten aanhangwagen is handig als u slechte weersomstandigheden moet trotseren of als u de fietsen extra wil beveiligen tegen diefstal.