KAN EEN HYBRIDE AUTO EEN PAARDENTRAILER TREKKEN?

White Range Rover

Als liefhebber van paarden en ruitersport moet u waarschijnlijk een aanhangwagen voor uw paarden trekken. Een paardentrailer kan al snel behoorlijk zwaar worden en heeft daarom een krachtige auto met een groot trekvermogen nodig. Hebt u altijd al gedroomd van een hybride auto om uw steentje bij te dragen aan het milieu? Maar hoort u soms dat hybride of elektrisch niet samengaat met kracht? We bewijzen hier het tegendeel.

Welk trekvermogen is nodig om een trailer te trekken?

Om de totale trekkracht te kennen die nodig is om een aanhangwagen voor uw paard te trekken, moet u eerst het gewicht van uw lege trailer en van uw paard bepalen. Laten we een 1,5 trailer voor één paard als voorbeeld nemen. Het gewicht van zo’n lege 1,5 paardentrailer is ongeveer 700 kg. Tel daar het gewicht van een paard van ongeveer 500 kg bij, en u krijgt een totaal van zowat 1.200 kg. Uw hybride auto zal dus een aanhangwagengewicht moeten hebben dat deze 1.200 kg dekt. Hybride SUV's en 4x4's, zoals die van Land Rover, zijn van nature geschikter voor dit gebruik.

Blue Range Rover attached to a platform with wheels

Waarom een SUV of 4×4 kiezen om te trekken?

Met vierwielaandrijving is het veel gemakkelijker om op een parking met gras te rijden om uw paard veilig op zijn bestemming te krijgen voor een wedstrijd of op vakantie. Een SUV of 4x4 is ideaal voor het trekken van grote ladingen. Dankzij het hoge koppel van dit soort voertuigen kan u moeiteloos een paardentrailer trekken, zelfs op ruw terrein.

White Range Rover charging

Kunnen de plug-in hybrides van Land Rover een trailer trekken?

Land Rover biedt u in zijn ruim hybride gamma vier plug-in hybride SUV's aan die perfect geschikt zijn voor het trekken van aanhangwagens en in het bijzonder paardentrailers. De nieuwe Range Rover Evoque PHEV P300e en Discovery Sport PHEV P300e beantwoorden aan al uw veeleisende verwachtingen op het vlak van prestaties en milieuvriendelijkheid. Deze twee PHEV-modellen van Land Rover hebben een geremd aanhangwagengewicht tot 1.600 kg. In beide gevallen hebt u een hybride auto waarmee u een 1,5 trailer met uw favoriete paard overal naartoe kan trekken. Voor zwaardere ladingen kan u terecht bij de Range Rover PHEV en de Range Rover Sport PHEV, met hun trekvermogen tot 2.500 kg (geremde aanhangwagen). En in het geval van traditionele verbrandingsmotoren bereikt dit vermogen zelfs 3.500 kg op verschillende modellen in het Land Rover-gamma. Aarzel niet uw lokale dealer om advies te vragen.