NIEUWE OF TWEEDEHANDS SUV KOPEN? DIT MOET U WETEN

Hebt u uw oog laten vallen op een SUV en weet u niet of u hem nieuw dan wel tweedehands wil kopen? Of u nu een tweedehands exemplaar of de nieuwste versie koopt, u kan in beide gevallen rekenen op een hoop voordelen. Wij zetten alles op een rijtje voor u.

De kostprijs

Uiteraard is een SUV tweedehands kopen voordeliger dan een nieuwe SUV kopen. Deze lagere aankoopprijs zorgt zo ook voor lagere verzekeringskosten. Een bijkomend voordeel is dan dat u met een lagere aankoopprijs kunt winkelen in een duurder segment, wat vooral mooi meegenomen is als deze SUV uw tweede, derde… auto is.

De waarde

Koopt u een SUV tweedehands of nieuw, dan is de waarde aan het einde van de rit sowieso ook interessant om in de gaten te houden. Een nieuwe auto heeft het meeste waardeverlies, maar ook een tweedehands (of derdehands) SUV is nog erg gegeerd op de tweedehandsmarkt. De vuistregel is dat de gemiddelde auto na twee jaar zo’n 40% minder waard is dan toen hij van de band rolde.

Wat krijgt u ervoor?

De conditie van een splinternieuwe SUV is perfect. Ook is een nieuwe SUV doorgaans voorzien van de nieuwste snufjes en technologische ontwikkelingen op vlak van verbruik, veiligheid, comfort… De betrouwbaarheid van een tweedehands SUV is tegenwoordig ook echt goed. En ook als u een tweedehands SUV koopt, krijgt u er 1 tot 2 jaar garantie op. Het nadeel is wel dat u de voorgeschiedenis van de auto niet meteen kent. Hoeveel eigenaars heeft uw auto voor u gehad? Welk type chauffeur was het? Zijn er ongevallen geweest? Zijn er defecten of verborgen gebreken? Zijn er belangrijke onderdelen die vervangen moeten worden? Bij een officieel netwerk is dit risic o aanzienlijk kleiner dan als u bij een particulier koopt. Anderzijds is het steeds gemakkelijker om de geschiedenis van een wagen te achterhalen.

Tweedehands SUV van Land Rover Approved

Wilt u een tweedehands SUV kopen bij Land Rover? Wagens die ons Approved label dragen, beantwoorden aan strenge kwaliteitsstandaarden. Onze Approved belofte kort samengevat:

• 2 jaar garantie
• 2 jaar bijstand Land Rover Assistance
• 165 gecontroleerde inspectiepunten
• Reconditionering door Land Rover getrainde technici
• Originele Land Rover onderdelen
• Gecontroleerde historiek en herkomst
• Uitgevoerde rijtest door Land Rover getrainde technici

Een auto op maat

Het grootste voordeel van een nieuwe SUV kopen, is dat u hem helemaal kunt samenstellen naar uw smaak. Niet alleen de kleur en het model, maar ook opties en accessoires, brandstof, cilinderinhoud… U koopt precies de auto die u nodig hebt, waar u van droomt. Soms moet u een beetje wachten op uw nieuwe SUV. Misschien is uw nieuwe auto niet op voorraad bij de dealer, misschien wordt hij samengesteld op basis van uw wensenlijst, misschien moet hij nog ingevoerd worden… Een tweedehands SUV staat rijklaar. Een laatste factor waar u misschien best rekening mee houdt als u een SUV koopt, is dat de wetgeving rond milieunormen voortdurend verandert. Het risico bestaat dus dat uw auto in sommige steden niet meer mag komen, en dat risico is in theorie groter bij een tweedehands SUV.