UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

DE GESCHIEDENIS VAN DE RANGE ROVER

DE GESCHIEDENIS VAN DE RANGE ROVER

DE RANGE ROVER HEEFT MEER DAN 50 JAAR DE TOON GEZET QUA LUXE EN CAPACITEITEN

  • Sinds de introductie van de allereerste Range Rover in 1970 is het model voortdurend blijven evolueren. 's Werelds meest luxueuze SUV biedt ongeëvenaarde niveaus van raffinement, toonaangevende capaciteiten en een inspirerend design, gecombineerd met technologische innovaties die hem nog onderscheidender maken. Wij blikken terug op de geschiedenis van de verschillende luxueuze SUV's die samen de Range Rover familie vormen.

   1969 - Prototype Range Rover Velar

   Om het top secret prototype van de eerste Range Rover geheim te houden, gaven de ontwerpers en engineers van deze revolutionaire nieuwe auto hem de naam 'Velar', afgeleid van het Italiaanse woord 'velare', dat verbergen betekent. De eerste 26 prototypes werden zelfs voorzien van een badge met die naam, om hun identiteit verborgen te houden.

   Vroege Range Rover prototypes kregen een Velar-badge om hun identiteit te verbergen

   1970 - Het eerste productiemodel van de driedeurs Range Rover

   Na succesvolle tests met de Velar concept car werd de eerste Range Rover getoond aan het grote publiek. Hij werd positief ontvangen, dankzij zijn zeldzame combinatie van capaciteiten en elegant design. Het was de eerste auto met permanente vierwielaandrijving, een omhullende motorkap, gedeelde achterklep en doorlopende taillelijn.

   1981 - Vijfdeurs Range Rover

   Na 11 jaar werd de Range Rover Classic ook als vijfdeurs uitvoering uitgebracht, wat de alsmaar groeiende schare fans nog meer mogelijkheden bood.

   Links
   Vanaf zijn introductie stond de Range Rover bekend om zijn luxueuze uitstraling
   Rechts
   Met zijn karakteristieke design is de Range Rover direct herkenbaar

   1994 - Tweede generatie Range Rover

   De tweede generatie Range Rover was luxueuzer dan zijn voorganger en had ontwerpelementen die de tand des tijds goed hebben doorstaan en die de auto tot op de dag van vandaag direct herkenbaar maken, zoals het iconische silhouet en de introductie van rechthoekige in plaats van ronde koplampen.

   2001 - Derde generatie Range Rover

   De Range Rover bleef evolueren en de derde generatie was het eerste model met een zelfdragende carrosserieconstructie, waarbij chassis en carrosserie één geheel vormden. De ranke Italiaanse Riva speedboot vormde de inspiratie voor het carrosseriedesign en katrollen en bolders van luxe zeiljachten dienden als voorbeeld voor de metallic afwerking in het interieur.

   Links
   Met de tweede generatie Range Rover werd nog meer luxe geïntroduceerd
   Rechts
   De Italiaanse Riva speedboot vormde de inspiratie voor het design

   2004 - Range Stormer Concept

   De Stormer concept car was een vooruitblik op de toekomstige designrichting van Range Rover en op de spraakmakende nieuwe technologieën waarmee de auto's zouden worden uitgerust.

   2005 - Productiemodel Range Rover Sport

   De introductie van de eerste sportieve SUV in de Range Rover familie was een perfect voorbeeld van Land Rover's streven naar prestaties. Een van de beschikbare motoren was een 4.2 liter V8 Supercharged benzinemotor die hoge prestaties mogelijk maakte. De Range Rover Sport was ook voorzien van diagonaal verbonden luchtvering die verschillende optimale rijhoogtes mogelijk maakte voor optimaal comfort op de weg en maximale capaciteiten offroad. De verstelbare rijhoogte was een van de vele onderscheidende nieuwe functies die de dynamische prestaties in overeenstemming brachten met het uiterlijk van de auto.

   Links
   De Stormer concept car was een vooruitblik op een toekomstige designrichting van Range Rover
   Rechts
   De introductie van de Range Rover Sport betekende hogere prestaties

   2008 - LRX Concept

   Deze cross-coupé concept car was een ambitieuze en progressieve stap vooruit voor het designteam van Land Rover. De concept car was gericht op automobilisten die zelden offroad gaan, maar behield wel de legendarische Land Rover capaciteiten. Dit werd gecombineerd met een interieur dat door de pers werd geprezen als 'futuristisch'.

   Het design van de LRX concept car zou van grote invloed zijn op het ontwerp van de Range Rover Evoque

   2011 - Productiemodel Range Rover Evoque

   De Range Rover Evoque, door verschillende media uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar', maakte direct een onuitwisbare indruk tijdens zijn introductie op de Autosalon van Parijs 2010. Veel kenmerken van de LRX concept car waren terug te vinden in deze luxueuze cross-coupé, inclusief de frisse nieuwe interpretatie van klassieke Range Rover ontwerpelementen.

   Met de Range Rover Evoque deed een markante, nieuwe designtaal zijn intrede

   2012 - Vierde generatie Range Rover

   De vierde generatie van de Range Rover was de eerste met lichtgewicht volledig aluminium carrosserie. Hij was onmiddellijk herkenbaar, mede dankzij de lange wielbasis en zwevende dak. De auto werd bovendien uitgerust met de nieuwste generatie van Land Rover's Terrain Response®-systeem. Deze ingebouwde rijtechnologie kiest automatisch de beste instelling voor het terrein.

   2013 - Range Rover Hybrid

   Het eerste hybride model in de Range Rover familie bood niet alleen een lager brandstofverbruik en lagere emissies, maar deed dat bovendien zonder concessies te doen aan zijn capaciteiten. Om dat te bewijzen maakte de Hybrid een 16.000 km lange reis van Solihull naar Mumbai, met daarin de ultieme offroad-rijtest van het Himalayagebergte.

   Links
   De eerste Range Rover Hybrid reduceerde emissies, zonder in te boeten aan prestaties
   Rechts
   De luxe waar de Range Rover om bekendstaat, bleef behouden in de Hybrid

   2013 - Tweede generatie Range Rover Sport

   Enkele straten in New York werden tijdelijk afgesloten voor de onthulling van de tweede Range Rover Sport met achter het stuur James Bond-acteur Daniel Craig. Verder bood de auto een efficiëntere versie van de 3.0 liter V6-motor.

   Een hoger motorvermogen was een belangrijke eigenschap van de tweede generatie Range Rover Sport

   2015 - Introductie Range Rover Sport SVR

   De Range Rover Sport SVR is ontwikkeld als high performance SUV met maximale prestaties. Het was de eerste Range Rover die werd ontwikkeld en geproduceerd door het Special Vehicle Operations Team. Deze snelste Land Rover ooit biedt een onvergetelijk rijbeleving. Het prestatievermogen van de auto is terug te zien in ontwerpelementen als de vier rechthoekige uitlaateindstukken en de unieke achterspoiler.

   2015 - Range Rover SVAutobiography

   De Range Rover SVAutobiography, het summum van raffinement en luxe, gaf een nieuwe definitie aan de Range Rover beleving. De verregaande aandacht voor detail is zichtbaar in het interieur met zijn afwerking in Brushed aluminium en Executive Class Seating achterin. Voor het exterieur is een uniek programma lakkleuren beschikbaar, die klanten de ultieme beleving van luxe geeft waar Range Rover om bekendstaat. De SVAutobiography Dynamic werd kort daarna geïntroduceerd. Met zijn onmiskenbare design en krachtige V8-motor straalt deze uitvoering kracht en wendbaarheid uit.

   Links
   De Range Rover Sport SVR combineert vermogen en prestaties, voor een opwindende rijbeleving
   Rechts
   Het summum van luxe en raffinement, de Range Rover SVAutobiography

   2015 - Range Rover Evoque Convertible

   De allereerste Range Rover cabriolet, de Range Rover Evoque Convertible, combineert Land Rover's befaamde capaciteiten met markante kenmerken als een dak met Z-vouwsysteem, en heeft nog steeds het sterke visuele karakter van een Land Rover. Het resultaat is 's werelds eerste en meest capabele compacte premium convertible SUV met vierwielaandrijving.

   De Range Rover Evoque Convertible was de eerste Range Rover cabriolet

   Van de top secret Velar concept car tot de eerste Range Rover Evoque Convertible, toont de evolutie van Range Rover een duidelijke lijn. De luxueuze SUV blijft de toon zetten op het gebied van autodesign, capaciteiten en prestaties, zonder concessies te doen.

   2017 - Maak kennis met de nieuwe Range Rover Velar

   Een nieuw model in de Range Rover familie wordt onthuld. Met zijn aantrekkelijke, strakke lijnen en visionaire exterieurdesign is de Range Rover Velar een SUV met dezelfde moeiteloze capaciteiten, luxe en raffinement als al onze andere modellen.

   2017 – Range Rover en Range Rover Sport PHEV’s

   Het Range Rover logo sierde voor het eerst ook plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV's). Beide boden alle luxe en capaciteiten die klanten verwachtten, plus het voordeel van fluisterstil elektrisch rijden zonder uitlaatemissies. De Range Rover Sport Plug-in Hybrid werd de eerste auto die de torenhoge trap van 45 graden en 999 treden naar de Heaven's Gate in China beklom.

   2019 - Tweede generatie Range Rover Evoque

   Voortbouwend op het nooit eerder geziene en onbetwiste succes van zijn voorganger, wordt de Range Rover Evoque volledig vernieuwd. Met zijn spraakmakend design, hoogwaardig interieur, uiterst geraffineerde afwerking, superieure bouwkwaliteit en nieuwe aandrijflijnen, inclusief hybridetechnologieën, is hij voorbestemd om de compacte premium SUV bij uitstek te blijven: een gevestigde waarde, goed voor buitengewone capaciteiten en prestaties.

   2019 – Mild hybrid-technologie geïntroduceerd

   De Range Rover werd opnieuw elektrisch, deze keer dankzij de semi-hybride technologie (MHEV - Mild Hybrid Electric Vehicles), met de Range Rover Sport HST. De nieuwe Ingenium-benzinemotor van 400 pk voegde de balans en verfijning van een zescilinder lijnmotor toe aan het gamma, met het MHEV-vermogen voor verbeterde efficiëntie en prestaties. Het HST-model biedt een reeks unieke verbeteringen in het interieur en het exterieur.

   2020 – Range Rover Fifty LE om een jubileum te vieren

   De halve eeuw Range Rover werd gevierd met de bijzonder aantrekkelijke speciale reeks ‘Fifty’, in een beperkte oplage van 1.970 exemplaren. Dit model is gebaseerd op de luxueuze Autobiography-versie en heeft exclusieve interieurdetails en speciale 22" velgen. Klanten van Land Rover Special Vehicles kunnen zelfs een van de drie originele introductiekleuren specificeren: Tuscan Blue, Bahama Gold of Davos White.

  1. NIEUWE RANGE ROVER VELAR

   ONTDEK DE AVANT-GARDE RANGE ROVER

   ONZE MEEST VISIONAIRE SUV OOIT

   De Range Rover Velar heeft een compromisloze designfilosofie. Fraaie proporties, verzonken portiergrepen en een geïntegreerde achterspoiler verbeteren samen de aërodynamische eigenschappen. Unieke kenmerken, zoals de met foliedruk veredelde grille, geven het front van de auto een onmiskenbare uitstraling.

   AANTREKKELIJK. GERAFFINEERD. CAPABEL.

   Selecteer een uitvoering en begin met het creëren van een Range Rover Velar die compleet voldoet aan uw wensen. U kunt uw configuratie bewonderen vanuit elke hoek en zo vaak terugkeren als u maar wilt. Wanneer u klaar bent, kunt u uw configuratie delen met uw vrienden of met de Land Rover dealer van uw keuze.

   BLIJF OP DE HOOGTE

   Klik op de onderstaande link om als eerste op de hoogte te worden gehouden.

Het bekijken van video’s, die in dit gedeelte van onze website worden weergegeven, vereist het gebruik van cookies. Als u deze inhoud wilt bekijken, moet u uw cookievoorkeuren aanpassen om toestemming te geven voor de volgende soorten cookies:
 • FUNCTIONELE COOKIES