Een wereld zonder emissie, zonder ongevallen, zonder files. Het is onze ambitie om onze samenleving veiliger en gezonder te maken, en onze leefomgeving schoner, door middel van niet-aflatende innovatie. Onze producten en diensten optimaal af te stemmen op de snel veranderende wereld om ons heen.

Woman looking outside From Defender window

GEEN EMISSIES

Sinds 2007 hebben we onze globale operationele CO2-uitstoot per voertuig met 50,7%* verminderd en de gemiddelde CO2-uitstoot van ons Europese wagenpark (gemeten aan de uitlaat) met 36,1% verminderd tussen 2007 en 2017.

Dit wordt mogelijk gemaakt door ons groeiende aandeel aan hybride en elektrische voertuigen, waaronder de Land Rover Plug-in Hybrid (PHEV). In ons hele productienetwerk werken we ook aan CO2-neutrale bedrijfsprocessen met het gebruik van 100% hernieuwbare, CO2-neutrale elektriciteit op alle locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Steering Wheel and Speedometer

GEEN ONGEVALLEN

94% van de ongelukken op onze wegen wordt veroorzaakt door menselijke fouten. We werken er aan dit terug te dringen door onze focus op Human Machine Interface (HMI) en technologieën voor autonoom rijden.

Voor alle nieuwe Jaguars en Land Rovers is een ruim assortiment aan bestuurdersondersteuning beschikbaar, waaronder Driver Condition Monitoring die detecteert of bestuurders slaperig beginnen te worden en vroegtijdig waarschuwen dat u een pauze moet nemen.

Grade-Separated Junction

GEEN OPSTOPPINGEN

We onderkennen dat de vervoersinfrastructuur wereldwijd zijn grenzen bereikt. Dankzij een nieuwe generatie slimme technologie op onze wegen en in onze voertuigen kunnen we beginnen verkeersstromen te optimaliseren en chauffeurs routes aanbieden die ze om de juiste redenen onthouden.

Als onderdeel van ons onderzoek naar hoe we autonoom rijden in onze toekomstige producten kunnen ondersteunen, testen we actief Green Light Optimised Speed Advisory (GLOSA) – intuïtieve technologie die uw optimale snelheid berekent om afremmen of stoppen bij rood licht te verminderen en de duur van elke reis te verkorten.

We begrijpen dat er meer nodig is dan nul uitlaatemissie en een gewijzigd rijgedrag om duurzame veranderingen te bewerkstelligen. Daarom wordt elke fase van de ontwikkeling van een nieuwe auto ondersteund door principes van een circulaire economie en een systematische benadering om onze algehele impact op de planeet te verminderen.

100%

van de Britse JLR-fabrieken voeren voortaan geen afval meer naar de stortplaatsen.

360.000

ton kringloopschroot werd verwerkt tot lichtgewicht aluminium structuurdelen voor auto's tussen 2013 en 2019.

14 MILJOEN

artikelen voor eenmalig gebruik werden in onze verschillende vestigingen geschrapt, van wegwerpbekers tot verpakkingen voor voertuigonderdelen.

*Als gevolg van het toegenomen volume, een herziening van het aangeboden assortiment en de verbeterde efficiëntie in de fabrieken van het VK, Oostenrijk, Brazilië en de Joint Venture in China.