BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Het nieuwe model vertegenwoordigt 70 jaar aan innovaties en verbeteringen, en integreert de vertrouwde robuustheid in een Defender die klaar is voor de 21e eeuw.

HOOGTEPUNTEN

 • Defender front bumper

  DUURZAAMHEID

  Met onze meest robuuste materialen tot nu toe en tot het uiterste getest. De Defender is ontworpen met het oog op optimale onverwoestbaarheid.

 • Defender wheel driving through desert

  CAPACITEITEN

  Van nature capabel. De Defender kan extreem terrein moeiteloos aan en brengt u vol vertrouwen van de stadsjungle naar mul zand en ijzige omgevingen.

 • Defender headlight

  DESIGN

  Dit is design met een onweerlegbare integriteit. En ongeëvenaarde doelmatigheid.

 • Defender in-car technology

  INTERIEURTECHNOLOGIE

  Onze meest intuïtieve technologieën tot nu toe zijn berekend op avonturen in de 21e eeuw en zorgen voor gemak, connectiviteit en zichtbaarheid.

DUURZAAMHEID

CAPACITEITEN

DESIGN

INTERIEURTECHNOLOGIE

ACCESSOIREPACKS

Onbeperkte mogelijkheden. Kies een van de vier onderstaande packs om meer uit uw leven te halen.

 • defender side profile

  EXPLORER PACK

  Baan uw eigen pad op elk terrein. Met het Explorer Pack is uw Defender uitgerust om met conventies te breken en de meest onherbergzame landschappen te verkennen. Ontdek uw perfecte pack met behulp van onze vragenlijst.

 • Defender side profile

  ADVENTURE PACK

  Verleg de grenzen van uw passie. Met het Adventure Pack is uw Defender uitgerust om de natuur in te gaan, ver van de gebaande paden. Ontdek uw perfecte pack met behulp van onze vragenlijst.

 • Defender side profile

  COUNTRY PACK

  Hoe meer modder, hoe beter. Met het Country Pack is uw Defender uitgerust om de elementen te trotseren en elke rit echt onvergetelijk te maken. Ontdek uw perfecte pack met behulp van onze vragenlijst.

 • Defender side profile

  URBAN PACK

  Heers over de betonnen jungle. Met het Urban Pack valt uw Defender op in de buitenwijken dankzij spraakmakend design, zelfbewustzijn en controle. Ontdek uw perfecte pack met behulp van onze vragenlijst.

UW DEFENDER

 • KIES UW DEFENDER

  Grootsheid is leverbaar in alle vormen, maten en koetswerktypes.

 • WELK ACCESSOIREPACK IS GESCHIKT VOOR U?

  Beantwoord drie eenvoudige vragen en vind uw ideale accessoirepack.


*Klik hier om de Defender WLTP-waarden te bekijken.

De auto's van Jaguar Land Rover zijn sinds 2018 gehomologeerd volgens de WLTP ("World Harmonised Light Vehicle Test Procedure"), een nieuwe, meer realistische testprocedure om o.a. brandstofverbruik, CO2‑uitstoot en elektrisch rijbereik van de auto te meten. De WLTP vervangt de vroegere Europese testprocedure NEDC ("New European Driving Cycle"). Bij de oude NEDC‑testprocedure werd enkel rekening gehouden met de rolweerstand van de banden, niet met de opties en accessoires van de auto. De nieuwe WLTP houdt wel rekening met opties en bepaalde accessoires van de auto die invloed hebben op het gewicht en de stroomlijn. Hierdoor, alsook door de meer realistische testomstandigheden, liggen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, gemeten volgens WLTP, in veel gevallen hoger dan die gemeten volgens de NEDC. Om WLTP‑gehomologeerde auto's in de overgangsperiode toch nog te kunnen vergelijken met NEDC‑wagens, worden nog tot eind 2021 de WLTP‑waarden omgerekend naar overeenstemmende NEDC‑waarden ('gecorreleerde' NEDC). WLTP-cijfers vindt u in onze brochure en prijslijst terug.

Op basis van gekend en beslist beleid, blijft CO2‑gebaseerde autofiscaliteit voor alle voertuigen in België berekend met de NEDC CO2‑waarde tot en met 31 december 2020.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen per voertuigspecificatie verschillen (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw plaatselijke concessiehouder voor meer informatie of configureer uw Land Rover online.

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.

Offroad-opnames gemaakt op afgesloten terrein met alle vergunningen.

Voor uitdagende offroad-omstandigheden is speciale training en ervaring vereist. Risico op letsel en schade. Rijd niet in omstandigheden die uw rijvaardigheid te boven gaan.

Controleer altijd de route, de ondergrond, basis en ontkomingsmogelijkheden voordat u op bevroren terrein gaat rijden.


De productie en uitlevering van de nieuwe Defender 90 werden vertraagd als gevolg van omstandigheden waarop wij geen invloed hebben. De nieuwe Defender 90 kan op dit moment wel al besteld worden bij uw concessiehouder; de eerste auto’s worden pas vanaf januari 2021 geleverd. Leveringstermijnen voor de nieuwe Defender 110 blijven ongewijzigd.