UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Rear view RR sport running on highway

DE NIEUWE RANGE ROVER SPORT BELANGRIJKSTE KENMERKEN

PRESTATIES

De meest dynamische en capabele Range Rover Sport ooit.

New RR sport driving on road

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIEËN

Een combinatie van toonaangevende prestatieniveaus en all-terrain expertise. Een breed scala aan functies zorgt voor een betere respons op de weg, een verbeterd rijgedrag en een grotere wendbaarheid.

 • Detailing of car chassis

  DYNAMISCHE LUCHTVERING

  Elke nieuwe Range Rover Sport is voorzien van een instelbare dynamische luchtvering en bereidt de auto voor op het wegverloop met navigatiegegevens en luchtveren met regelbaar luchtvolume, voor een responsiever, dynamischer en evenwichtiger rijgedrag.

 • X-ray of car with detailing wheel

  TORQUE VECTORING BY BRAKING

  Torque Vectoring by Braking zorgt voor een bochtgedrag met betere respons en grotere controle, zelfs in de scherpste bochten. Het elektronisch gestuurde differentieel en het remsysteem van de auto zorgen continu voor een evenwichtige verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen.

 • ADAPTIVE DYNAMICS OPHANGINGSSYSTEEM

  Minimaliseert ongewenste bewegingen van het koetswerk, zoals zijwaarts hellen in bochten of voorwaarts hellen bij hard remmen, door meer dan 100 parameters tot 500 keer per seconde te monitoren om nauwkeurig de vereiste respons te bepalen.

 • X-ray of car running on road

  DYNAMIC LAUNCH

  Dynamic Launch1 optimaliseert het schakelgedrag en levert maximaal koppel voor een hogere acceleratie in rechte lijn. Uniek voor de Range Rover Sport.

Car charging in front of office building

ELEKTRISCHE HYBRIDE AANDRIJVING (ELECTRIC HYBRID)

Indrukwekkende prestaties en efficiëntie. Een van de weinige auto’s voorzien op 50 kW DC-snelladen (Direct Current). De Range Rover Sport Plug-in Hybrid (PHEV) met uitgebreide actieradius wordt in minder dan een uur tot 80 procent opgeladen. Met een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor, elektromotor van 105 kW en diverse rijmodi.

Side profile of RR sport parked on road

V8 BENZINE

De gebruikelijke topprestaties van de Range Rover Sport worden geleverd door de nieuwe 4.4 liter V8 Twin Turbo benzinemotor van 530 pk2, die een koppel van 750 Nm levert en een spurt van 0 naar 100 km/u oplevert in 4,5 seconden wanneer Dynamic Launch is ingeschakeld.

Rear view of car running on the road

SEMI-HYBRIDE AANDRIJVING (MILD HYBRID)

De semi-hybride motoren van de Range Rover Sport recupereren, bewaren en hergebruiken energie die normaal gesproken tijdens het afremmen verloren gaat. Verkrijgbaar met diverse zescilinder dieselaandrijflijnen.

RANGE ROVER SPORT MET ELEKTRISCHE HYBRIDE AANDRIJVING

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

113 KM

WLTP. Verwachte actieradius onder werkelijke rijomstandigheden tot 88 km.

CO2-UITSTOOT (VANAF)

18 g/km

De totale CO2-uitstoot van de elektrische hybride aandrijving bedraagt slechts 18 g/km.

OPLAADTIJD THUIS (VANAF)

5 UUR††

Opladen tot 100% met een 7 kW AC-thuislader (Alternating Current).

OPLAADTIJD OPENBAAR (VANAF)

<60 MINUTEN††

Opladen tot 80% in minder dan een uur met een DC-snellader (Direct Current).

SPORTIEVE LUXE

De kenmerkende persoonlijkheid van de Range Rover Sport combineert dynamiek met raffinement.

 • ACTIVE NOISE CANCELLATION

  Active Noise Cancellation van de recentste generatie filtert ongewenste geluiden uit, maar maakt wenselijke motorgeluiden hoorbaar, met behulp van een netwerk van geavanceerde audiotechnologie als onderdeel van het optionele Meridian Signature audiosysteem.

 • LUCHTZUIVERING IN HET INTERIEUR (CABIN AIR PURIFICATION)

  De PM2.5-filtratie en nanoeTM X-technologie, beschikbaar in optie, neutraliseren in hoge mate geuren, bacteriën en allergenen, waaronder het SARS-COV-2-virus3, terwijl het CO2-beheersysteem het welzijn en de alertheid van inzittenden verbetert door het CO2-niveau in het interieur permanent te monitoren.

 • MASSAGEZETELS

  Geniet van het dynamische rijgedrag met het maximale comfort van optionele 22-voudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorzetels met geheugen- en massagefunctie. Koel-/verwarmbare achterzetels met elektrisch kantelbare rugleuning bieden comfort voor de passagiers tijdens langere ritten.

 • PREMIUM INTERIEURVERLICHTING

  De hoogwaardige interieurverlichting schakelt automatisch over op sportief rood wanneer u de Dynamic-rijmodus selecteert. U kunt de verlichting ook aanpassen aan uw persoonlijke stemming met een keuze uit 30 kleuren. Deze optie kan worden geselecteerd in de configurator.

TECHNOLOGIE

De innovatieve technologieën van de Range Rover Sport leveren intuïtieve intelligentie, zodat u kunt genieten van ultiem gemak.

PIVI PRO INFOTAINMENTSYSTEEM

Pivi Pro is ons meest geavanceerde infotainmentsysteem ooit. Standaard kenmerken zijn onder meer: 

- Gebogen ‘floating glass’ 13,1" touchscreen met haptische bedieningselementen
- Over-the-air software-updates
- Draadloze Apple CarPlay® applicatie4
- Draadloze Android AutoTM applicatie5

U profiteert ook van de volgende hoogwaardige functies:

- Snelle opstart
- Artificiële intelligentie
- Volledig nieuw intelligent navigatiesysteem6
- 2D- en 3D-kaarten met automatische updates
- Live verkeersinformatie

ZWEVEND 13,1" TOUCHSCREEN

Bedien het Pivi Pro infotainmentsysteem via de 13,1" gebogen ‘floating glass’-interface. Het naadloos geïntegreerde touchscreen biedt haptische feedback en een nog tactielere ervaring die u helpt bij het intuïtief navigeren en bedienen van de systemen van de Range Rover Sport.

MERIDIANTM SIGNATURE SOUND AUDIOSYSTEEM

De Range Rover Sport verhoogt ook de geluidskwaliteit en zorgt voor een levensechte geluidsweergave via het krachtige MeridianTM Signature Sound audiosysteem. Via 29 luidsprekers – inclusief een subwoofer en een versterkervermogen van 1.430 W – creëert u een meeslepende geluidservaring voor elke inzittende, mede dankzij de MeridianTM Trifield 3D-technologie.

Interior of modern car
Modern car display with GPS navigation map
Top view of car seats
Autoplay Stop
 • Rear seat car entertainment system

  REAR SEAT ENTERTAINMENT

  Het Rear Seat Entertainment systeem heeft twee 11,4" high-definition schermen die screen mirroring bieden en via HDMI met externe apparaten kunnen worden verbonden. Uw passagiers kunnen hun favoriete programma’s bekijken of een spelconsole aansluiten voor entertainment tijdens het rijden.

 • Close up of PIVI PRO touch screen

  ONLINE PACK

  Het Online Pack met data-abonnement7 biedt nog meer geconnecteerde diensten via een ingebouwde SIM-kaart, waarmee u toegang hebt tot:

  - Onbeperkte mediastreaming
  - Weerberichten
  - Geconnecteerde accounts

 • Close up of wireless charging device

  DRAADLOZE TELEFOONLADER

  Dankzij de draadloze telefoonlader met signaalversterker kunt u compatibele smartphones zonder kabel opladen en blijft het interieur geordend. Uw telefoon maakt, wanneer deze zich in de auto bevindt, gebruik van de auto-antenne voor een sterker signaal en een betere gesprekskwaliteit.

 • Close up of PIVI PRO touch screen

  WIFI-VERBINDING MET DATA-ABONNEMENT

  Kies voor een WiFi-verbinding met data-abonnement8 om de volgende functies te gebruiken:

  - Mediastreamingservices naar keuze
  - Dataverbruik tot 20 GB data per maand
  - Een via externe antenne geoptimaliseerde verbinding
  - Mogelijkheid om meerdere apparaten te verbinden

Car running into underground road

DIGITALE LED-KOPLAMPEN

Digitale LED-koplampen met LED-signature dagrijverlichting bieden met een bereik van tot wel 500 m een helder zicht in het donker. Adaptive Lighting gebruikt navigatiegegevens om het wegverloop anticiperend te volgen voor een beter zicht en optimaliseert uw rijervaring onder alle omstandigheden.

Detailing of 3D sorround camera on screen

3D SURROUND CAMERA SYSTEM

Technologieën die gericht zijn op de bestuurder omvatten het 3D Surround Camera System, inclusief ClearSight Ground View9. Hiermee kunt u als het ware 'door' de motorkap kijken. Manoeuvreerverlichting bij lage snelheid verlicht de grond bij lage snelheid, zodat u veilig krappe plekken kunt bereiken in het donker.

Modern car parked in the garage

REMOTE PARK ASSIST

Met Remote Park Assist10 zet u de volgende stappen op weg naar autonoom rijden. Hiermee kunt u uw Range Rover Sport in en uit krappe ruimtes in de stad of op het platteland manoeuvreren, terwijl u uw auto van buitenaf bestuurt via uw smartphone.

CAPACITEITEN

Een ongekende omvang van capaciteiten en instinctieve reacties boezemen vertrouwen in – onder alle omstandigheden, op elk terrein.

car driving through off road with splashes mud

TERRAIN RESPONSE

Met zeven terreinmodi waaruit u kunt kiezen, kan de Range Rover Sport de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen van uw auto aanpassen aan de hand van Terrain Response 2. Met de technologie van Configurable Terrain Response kunt u uw systeemvoorkeuren voor het off-road rijden in een handomdraai aanpassen.

ALL WHEEL STEERING (VIERWIELSTURING)

Fenomenale wendbaarheid en een draaicirkel van minder dan 11 m, de kleinste onder alle Range Rover modellen. All Wheel Steering zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde wendbaarheid bij lage snelheden. De grotere grip zorgt voor snellere acceleratie en meer zelfvertrouwen bij het nemen van bochten.

DYNAMIC RESPONSE PRO

Stel het rijgedrag van uw Range Rover Sport af als nooit tevoren met de dynamische luchtvering met Dynamic Response Pro. Luchtveren met regelbaar luchtvolume bieden meer comfort en controle. De elektronische Active Roll Control kan een koppel tot 1.400 Nm over elke as toepassen.

 • Car driving through off-road

  OFF-ROAD CONTROLE

  Voor het instellen en aanhouden van een constante snelheid onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. 's Werelds eerste Adaptive Off-Road Cruise Control (adaptieve off-road snelheidsregelaar) detecteert het terrein en regelt automatisch de rijsnelheid voor optimale controle terwijl het gewenste comfortniveau gehandhaafd blijft.

 • Car driving through river with splashes water

  DOORWADING

  De Range Rover Sport is berekend op een maximum doorwaaddiepte van 900 mm**. Het 3D Surround Camera System (omgevingscamerasysteem) en de Wade Sensing functie (doorwadingssensoren) laten u weten wanneer de waterdiepte de maximum doorwaaddiepte van de auto nadert. Het systeem biedt realtime-informatie voor een beter inzicht in de omstandigheden, vooral bij weinig zicht.

KIES UW NIEUWE RANGE ROVER SPORT

Stem de Range Rover Sport af op uw voorkeuren met een keuze uit modellen, motoren en uitvoeringen.

OP MAAT OF BESTELKLAAR

Selecteer eerst de uitvoering, de motor en het uitrustingsniveau voordat u uw auto personaliseert met een keuze uit lak-, velg- en interieuropties. De aanbevelingen van de Land Rover designafdeling laten ook een aantal van de beste combinaties zien die de Range Rover Sport te bieden heeft.

BLIJF ONTDEKKEN

Bekijk WLTP-waarden.
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Cijfers m.b.t. brandstof- en energieverbruik, actieradius en CO-uitstoot kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, weersomstandigheden, traject, wegenstaat, belading van het voertuig, gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, en de staat van de accu. Actieradiuswaarden voor voertuigen in elektrische modus (EV) worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute.


††Oplaadtijden zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadinfrastructuur en de laadduur.


*Maximum sleepvermogen van 3.000 kg met elektrische hybride motoren P440e en P510e.

**Controleer altijd het traject en de ontkomingsmogelijkheden voordat u gaat waden.


1Niet beschikbaar op modellen met elektrische hybride aandrijving.

2Alleen beschikbaar op First Edition.

3Texcell-onderzoek, 2020, uitgevoerd voor en resultaat aangeleverd door Panasonic.

4Uw auto is voorbereid voor Apple CarPlay®. De diensten die worden aangeboden door Apple CarPlay® zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.apple.com/benl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

5Uw auto is voorbereid voor Android AutoTM. De diensten die worden aangeboden door Android AutoTM zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.android.com/intl/nl_be/auto/ voor meer informatie.

6De geconnecteerde navigatie vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.

7Fair Use-beleid mogelijk van toepassing. Standaard abonnement van 1 jaar dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.

8Fair Use-beleid van toepassing. Indien binnen een maand 20 GB aan data is verbruikt, is het mogelijk dat de datasnelheid en -functionaliteit in de auto de rest van de maand afneemt. Voor meer informatie over het Fair Use-beleid dat van toepassing is, raadpleegt u de voorwaarden voor InControl Pivi Pro op landrover.com/pivi-pro-terms. Hoeveel streamingtijd mogelijk is binnen de databundel is afhankelijk van de streamingprovider en de resolutie van bekeken video's. Bekijken van HD-video's zal het dataverbruik aanzienlijk verhogen.

9Beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving.

10Beschikbaar eind 2022.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer informatie of configureer uw auto online.


De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de wagen onder controle hebben.


Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover concessiehouder naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of geaffilieerde bedrijven. Bepaalde Alexa-functionaliteit is afhankelijk van smart home-technologie. Voor het gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.


Apple CarPlay® is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android AutoTM is een handelsmerk van Google LLC.

App Store is een handelsmerk van Apple Inc.

Google Play Store is een handelsmerk van Google LLC.

MeridianTM is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. TrifieldTM en het 'three fields' logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.

We gebruiken YouTube-video's op onze website. 0m deze video's te bekijken, moet u de cookies accepteren die YouTube op uw toestel plaatst. Deze worden door Land Rover geklasseerd als niet-essentiële functionele cookies.
 • Functionele cookies