STEALTH & POWER

SUBTIEL DESIGN

Strakke carrosserieoppervlakken stralen kracht en prestaties uit, terwijl de stealth-achtige koplampen, radiatorrooster en gesculpteerde onderbumper vertrouwen en karakter uitstralen. De achterlichtsignatuur onderscheidt de achterkant van de rest.

KRACHTIGE HOUDING

De imposante uitstraling van de Range Rover Sport is het resultaat van zijn krachtige houding, markante proporties en korte overhangen vóór en achter. 23” velgen zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Het silhouet van de auto is onmiskenbaar.

EXCLUSIEVE DETAILS

De Range Rover Sport Dynamic biedt karakteristieke designelementen. Details in Satin Burnished Copper, unieke onderste bumpers en woordmerk in Matte Graphite afwerking versterken de markante en assertieve uitstraling. 

VERBETERDE PRESTATIES

Range Rover Sport Chassis with Dynamic Air Suspension

DYNAMISCHE LUCHTVERING

Elke nieuwe Range Rover Sport is voorzien van een instelbare dynamische luchtvering en bereidt de auto voor op het wegverloop met navigatiegegevens en luchtveren met regelbaar luchtvolume, voor een responsiever, dynamischer en evenwichtiger rijgedrag.

Range Rover Sport 3d model visual

TORQUE VECTORING BY BRAKING

Torque Vectoring by Braking zorgt voor een bochtgedrag met betere respons en grotere controle, zelfs in de scherpste bochten. Het elektronisch gestuurde differentieel en het remsysteem van de auto zorgen continu voor een evenwichtige verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen.

Infotainment System Features of the modern luxury car

ADAPTIVE DYNAMICS OPHANGINGSSYSTEEM

Minimaliseert ongewenste bewegingen van het koetswerk, zoals zijwaarts hellen in bochten of voorwaarts hellen bij hard remmen, door meer dan 100 parameters tot 500 keer per seconde te monitoren om nauwkeurig de vereiste respons te bepalen.

Range Rover Sport 3d model visual

DYNAMIC LAUNCH

Dynamic Launch1 optimaliseert het schakelgedrag en levert maximaal koppel voor een hogere acceleratie in rechte lijn. Uniek voor de Range Rover Sport.

Range Rover Sport EIGER_GREY_SATIN on charging station

ELEKTRISCHE HYBRIDE AANDRIJVING (ELECTRIC HYBRID)

Indrukwekkende prestaties en efficiëntie, en een van de weinige auto’s geschikt voor het 50 kW snelladen op gelijkstroom (DC - Direct Current). De Range Rover Sport PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) met uitgebreide actieradius wordt in minder dan een uur tot 80% opgeladen. Met een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor, 105 kW en verschillende rijmodi.

Side view of the Range Rover Sport

SV BENZINE V8 

De speciaal afgestemde 4.4 liter V8 Twin-Turbo semi-hybride motor van 635 pk van de SV EDITION ONE is de krachtigste motor die ooit op een Range Rover is geplaatst. De motor levert onmiddellijke respons met uitzonderlijke rijeigenschappen voor een efficiënter piekvermogen dan ooit tevoren.

Range Rover Sport Borasco grey running under bridge

SEMI-HYBRIDE AANDRIJVING 

(MILD HYBRID)

De semi-hybride motoren van de Range Rover Sport recupereren, bewaren en hergebruiken energie die normaal gesproken tijdens het afremmen verloren gaat. Verkrijgbaar met diverse zescilinder dieselaandrijflijnen.

RANGE ROVER SPORT MET ELEKTRISCHE HYBRIDE AANDRIJVING

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

 

123

KM

WLTP. Verwachte actieradius onder werkelijke rijomstandigheden tot 96 km.

CO2-UITSTOOT (VANAF)

 

18

G/KM

De totale CO2-uitstoot van de elektrische hybride aandrijving bedraagt slechts 18 g/km.

LAADTIJD VIA PUBLIEK LAADPUNT

<60

MINUTEN††

Opladen tot 80% in minder dan een uur met een DC-snellader (Direct Current).

LAADTIJD VIA THUISLADER

 

5

UUR††

Opladen tot 100% met een 7 kW AC-thuislader (Alternating Current).

SPORTIEVE LUXE

INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE

Range Rover Sport interior dashboard and infotainment system.

AMAZON ALEXA

Vraag Alexa3 om muziek af te spelen, te bellen of slimme thuisapparaten te bedienen terwijl u zich concentreert op het rijden. U kunt zelfs thuis vanuit uw luie stoel communiceren met uw Range Rover Sport via de Land Rover Remote Skill applicatie. Opmerking: Amazon Alexa is niet beschikbaar in België.

Range Rover sport interior dashboard and infotainment system.

PIVI PRO INFOTAINMENTSYSTEEM

Het bekroonde Pivi Pro infotainmentsysteem is ons meest intuïtieve systeem tot nu toe. Alle bedieningselementen zijn geïntegreerd op één touchscreen, met gemakkelijke connectiviteit met smartphones en toegang tot een groot aantal geconnecteerde rijfuncties.

Range Rover sport interior dashboard and infotainment system.

13,1" TOUCHSCREEN

Het zwevende en naadloos geïntegreerde 13,1” touchscreen vervaardigd uit gebogen glas biedt haptische feedback en een nog voelbaardere gebruiksbeleving die u helpt bij het intuïtief navigeren door en bedienen van de systemen van de Range Rover Sport.

Noise Cancellation Feature in Range Rover Sport

MERIDIANTM SIGNATURE SOUND AUDIOSYSTEEM

Het MeridianTM Signature Sound audiosysteem zorgt voor een levensechte geluidsweergave. Een subwoofer en 34 luidsprekers creëren een meeslepende geluidsbeleving op elke zitplaats dankzij de MeridianTM Trifield 3D-technologie.

Range Rover Sport interior

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Uw passagiers kunnen films bekijken of een spelconsole aansluiten voor entertainment tijdens de rit. Twee 11,4” high-definition schermen bieden screen mirroring en kunnen via HDMI met apparaten worden verbonden.

Range Rover Sport Information System Features

GECONNECTEERD GEBRUIKSGEMAK

Het Online Pack biedt naadloze connectiviteit met toegang tot geïntegreerde apps zoals Amazon Alexa en Spotify. Opgelet: Amazon Alexa is niet beschikbaar in België. Met SOTA-updates (Software-Over-The-Air) blijft uw auto altijd up-to-date.

Range Rover Sport interior dashboard and infotainment system.

DRAADLOOS OPLADEN

Dankzij het draadloos opladen van apparaten kunt u compatibele smartphones opladen en beperkt u de wirwar van kabels in de passagiersruimte tot een minimum. 

Man in Sunglasses, Driving a Range Rover Sport

RIJHULPSYSTEMEN

Kies uit een reeks functies om het rijden en parkeren eenvoudiger te maken. Er zijn talrijke innovatieve technologieën beschikbaar om uw rijbeleving nog te verbeteren.

Headlight structure

DIGITALE LED-KOPLAMPEN

Digitale LED-koplampen met LED-signature dagrijverlichting bieden met een bereik tot wel 500 m een beter zicht in het donker. Elke koplamp is voorzien van 1,3 miljoen digitale microspiegeltjes en Adaptive Lighting gebruikt navigatiegegevens om het wegverloop anticiperend te volgen.

Range Rover Sport infotainment system.

3D SURROUND CAMERA SYSTEM

Technologieën die gericht zijn op de bestuurder omvatten het 3D Surround Camera System, inclusief ClearSight Ground View4. Hiermee kunt u als het ware 'door' de motorkap kijken. Manoeuvreerverlichting bij lage snelheid verlicht de grond bij lage snelheid, zodat u veilig krappe plekken kunt bereiken in het donker.

Range Rover Sport carpathian grey parked in parking area

REMOTE PARK ASSIST

Met Remote Park Assist zet u de volgende stappen op weg naar autonoom rijden. Hiermee kunt u uw Range Rover Sport in en uit krappe ruimtes in de stad of op het platteland manoeuvreren, terwijl u uw auto van buitenaf bestuurt via uw smartphone.

UITZONDERLIJKE CAPACITEITEN

Range Rover Sport drifting over muddy off road

TERRAIN RESPONSE

Met zeven terreinmodi waaruit u kunt kiezen, kan de Range Rover Sport de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen van uw auto aanpassen aan de hand van Terrain Response 2. Met de technologie van Configurable Terrain Response kunt u uw systeemvoorkeuren voor het off-road rijden in een handomdraai aanpassen.

Range Rover Sport borasco grey running on underground road

ALL WHEEL STEERING (VIERWIELSTURING)

De vierwielsturing (All Wheel Steering) zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde wendbaarheid bij lage snelheden voor snellere acceleratie en meer zelfvertrouwen bij het nemen van bochten.  Profiteer van fenomenale wendbaarheid en een draaicirkel van minder dan 11 m, de strakste binnen het volledige Range Rover gamma. All Wheel Steering is standaard voorzien enkel op de volgende uitvoeringen: SV en P550e.

Range Rover Sport carpathian grey running on road

DYNAMIC RESPONSE PRO

Stel het rijgedrag van uw Range Rover Sport af als nooit tevoren met de dynamische luchtvering met Dynamic Response Pro. Luchtveren met regelbaar luchtvolume bieden meer comfort en controle. De elektronische Active Roll Control kan een koppel tot 1.400 Nm over elke as toepassen.

Parked Range Rover Sport River Side

OFF-ROAD CONTROLE

Voor het instellen en aanhouden van een constante snelheid onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. 's Werelds eerste Adaptive Off-Road Cruise Control (adaptieve off-road snelheidsregelaar) detecteert het terrein en regelt automatisch de rijsnelheid voor optimale controle terwijl het gewenste comfortniveau gehandhaafd blijft.

Range Rover Sport wading through a river in Iceland

DOORWADING

De Range Rover Sport is berekend op een maximum doorwaaddiepte van 900 mm**. Het 3D Surround Camera System (omgevingscamerasysteem) en de Wade Sensing functie (doorwadingssensoren) laten u weten wanneer de waterdiepte de maximum doorwaaddiepte van de auto nadert. Het systeem biedt realtime-informatie voor een beter inzicht in de omstandigheden, vooral bij weinig zicht

PERSONALISERING OP MAAT

Stem de Range Rover Sport af op uw voorkeuren met een keuze uit modellen, motoren en uitvoeringen.


PERSONALISERING OP MAAT

Selecteer eerst de uitvoering, de motor en het uitrustingsniveau voordat u uw auto personaliseert met een keuze uit lak-, wiel- en interieuropties. 

BLIJF ONTDEKKEN

Range Rover Sport carpathian grey parked in parking area

UITVOERINGEN EN SPECIFICATIES

Bekijk de volledige modelreeks en specificaties.

Front view of Range Rover SV

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Fascinerend, dynamisch en vastberaden.

Range Rover Sport carpathian grey running on road

OVERZICHT

Omarm nieuwe prestatieniveaus met de Range Rover Sport.

Bekijk WLTP-waarden.

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Cijfers m.b.t. brandstof- en energieverbruik, actieradius en CO₂-uitstoot kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, weersomstandigheden, traject, wegenstaat, belading van het voertuig, gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, en de staat van de accu. Actieradiuswaarden voor voertuigen in elektrische modus (EV) worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute.

 

††Oplaadtijden zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadinfrastructuur en de laadduur.

 

*Standaard voorzien op de Range Rover Sport SV EDITION ONE.

**Controleer altijd het traject en de ontkomingsmogelijkheden voordat u gaat waden.

 

1Niet beschikbaar op elektrische plug-in hybride uitvoeringen (PHEV).

2Texcell-onderzoek, 2020, uitgevoerd voor en resultaat aangeleverd door Panasonic.

3Amazon Alexa and Land Rover Remote skills applicable in specific markets only.

4Beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving.

 

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer informatie of configureer uw auto online.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de wagen onder controle hebben.

 

Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover concessiehouder naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of geaffilieerde bedrijven. Bepaalde Alexa-functionaliteit is afhankelijk van smart home-technologie. Voor het gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.

 

Apple CarPlay® is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android AutoTM is een handelsmerk van Google LLC.

App Store is een handelsmerk van Apple Inc.

Google Play Store is een handelsmerk van Google LLC.

MeridianTM is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. TrifieldTM en het 'three fields' logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.