VEELZIJDIGHEID

Veelzijdig en handig – maakt uw leven net iets gemakkelijker en plezieriger.

5+2 ZITPLAATSEN

Er is genoeg ruimte voor u en zes vrienden, waarbij de bagageruimte een bruto inhoud heeft van 157* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 115* liter, gemeten met massieve blokken.

Discovery Sport Luggage

  

5 ZITPLAATSEN

Neem alle extra bagage mee die u wenst. De standaard vijfzits interieurconfiguratie biedt een bruto inhoud van 1.179* liter, wat overeenkomt met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 963* liter.

Discovery Sport Luggage

  

4 ZITPLAATSEN

Klap een van de zitplaatsen achterin neer en profiteer van een grotere bruto inhoud van 1.302* liter. Dit is gelijk aan een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 1.085* liter, zodat u ook die extra bagage nog kunt meenemen.

Discovery Sport Luggage

  

3 ZITPLAATSEN

Reis met twee vrienden, inclusief ruimte voor de bagage van iedereen, want deze configuratie van de Discovery Sport biedt een bruto inhoud van 1.548* liter, wat overeenkomt met een bruikbare inhoud volgens de VDA-norm van 1.330* liter.

Discovery Sport Luggage

  

2 ZITPLAATSEN

Wanneer u de tweede zitrij neerklapt, kunt u gemakkelijk grotere voorwerpen meenemen. De bruto inhoud van de bagageruimte wordt dan 1.794* liter. De bruikbare inhoud, gemeten volgens de VDA-norm, wordt dan 1.574* liter.

Discovery Sport Luggage

  

*Het vloeibaar koffervolume komt overeen met het theoretisch of bruto koffervolume en wordt gemeten door de laadruimte via simulatie te vullen met vloeistof. De 'droge' of 'vaste' inhoud wordt gemeten met massieve blokken (200 x 50 x 100 mm) en duidt de hoeveelheid nuttig laadvolume in de auto aan.

Discovery Sport ClearSight Interior Rear View Mirror

'CLEARSIGHT' ACHTERUITKIJKSPIEGEL

De inhoud en afmetingen van de bagageruimte zijn toonaangevend; u kunt alle benodigdheden van uw gezin kwijt. En met de ClearSight-achteruitkijkspiegel1  behoudt u te allen tijde het zicht op de weg achter u, ook met passagiers achterin of hoog gestapelde bagage in de kofferruimte.

Discovery Sport Vehicles Driving down the Road

MATRIX LED-KOPLAMPEN

Matrix LED-koplampen, onderdeel van onze innovatieve technologieën, beschikken over een adaptieve lichtbundel die automatisch dimt en continu wordt versteld om maximaal zicht te bieden zonder tegemoetkomend of voorliggend verkeer te verblinden.

Discovery Sport Interior Seat Detailing

VEILIGHEID

Een reeks rijhulpmiddelen en een uitgebreid systeem van in totaal acht bestuurders- en passagiersairbags helpen uw gezin veilig te houden.

Man Driving a Discovery Sport

RIJHULPMIDDELEN

Kies uit een reeks functies die het rijden en parkeren gemakkelijker en veiliger maken. Er zijn talrijke innovatieve technologieën beschikbaar, waarbij alle functies zijn ontworpen om uw rijbeleving te optimaliseren en uw veiligheid te vergroten.

TECHNOLOGIE

Snelle en intuïtieve technologie, ontworpen voor uw rijplezier.

PIVI PRO

Tot de standaard kenmerken van het Pivi Pro infotainmentsysteem (inclusief navigatie)2 behoren:
- 10" touchscreen
- Digitale radio (DAB+)
- Nieuw ontworpen interface
- Apple CarPlay®3
- Android AutoTM4
- Remote5

Dankzij het Pivi Pro infotainmentsysteem2 wordt u in de auto begeleid door de nieuwste kunstmatige intelligentie, die functies biedt als het zelflerende navigatiesysteem, voor een volledig geconnecteerde rit.

INFORMATIE IN ÉÉN OOGOPSLAG

U kunt kiezen uit verschillende lay-outs, waaronder 3D-navigatie op volledig scherm, rij-informatie, of snel aflezen welk nummer wordt afgespeeld – allemaal op het 12,3" HD instrumentenpaneel (Interactive Driver Display).

Head-Up Display6, beschikbaar in optie, projecteert belangrijke informatie over uw rit op de voorruit. U leest gemakkelijk de snelheid van de auto, de geselecteerde versnelling en navigatie-instructies af – het systeem biedt kristalheldere kleurenafbeeldingen met hoge resolutie.

MERIDIAN SURROUND SOUND

Een absoluut betrokken, uiterst authentieke concertzaalbeleving. Bestuurder en passagiers worden als het ware omhuld door de volle en heldere klanken van een open, ruim concert, via een set zij-, front- en achterluidsprekers. En dankzij de TrifieldTM-technologie wordt het allemaal naadloos geïntegreerd, zodat u achterover kunt leunen en van elk detail kunt genieten.

14 luidsprekers, een tweekanaals subwoofer en 650W-versterker

Kenmerken: Digital Signal Processing, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, Trifield

Discovery Sport Infotainment system features
Discovery Sport Interactive Driver Display
Discovery Sport Meridian Surround Built in Speakers
Autoplay Start
Autoplay Stop
ADAS Downloading Icon

SOFTWARE UPDATES

Uw auto blijft up-to-date dankzij software-updates7. Het infotainmentsysteem, de telematica en de verschillende regelmodules in de auto kunnen allemaal op afstand worden geüpdatet om zo optimale prestaties te blijven garanderen. Zo wordt uw auto steeds beter.

Online Pack Icon

ONLINE PACK

Het Online Pack met data-abonnement8 biedt nog meer geconnecteerde diensten via een ingebouwde SIM-kaart, waarmee u toegang hebt tot:

- Onbeperkt streamen van media8
- Weerberichten

Wireless Charging Icon

DRAADLOZE TELEFOONLADER

Het draadloos opladen van mobiele apparaten inclusief telefoonsignaalversterker9, beschikbaar in optie, maakt het mogelijk compatibele smartphones via inductie op te laden zonder dat u kabels of een oplaadstation nodig hebt. Uw telefoon maakt, wanneer deze zich in de auto bevindt, gebruik van de auto-antenne voor een sterker signaal en een betere gesprekskwaliteit.

Cabin Air Purification Icon

LUCHTZUIVERING VOOR HET INTERIEUR MET PM2.5-FILTER

NanoeTM-ionisatietechnologie (Cabin Air Purification), beschikbaar in optie, draagt bij tot het welzijn van bestuurder en passagiers. Door het indrukken van de knop 'PURIFY' schakelt u een speciaal ontworpen filter in, dat fijne deeltjes (tot PM2,5 klein) en allergenen zoals stof en pollen uit de buitenlucht aantrekt en vasthoudt.

CAPACITEITEN

Een compacte SUV, net zo capabel als u van een Land Rover verwacht.

Discovery Sport in Blue driving in mud

ALL WHEEL DRIVE (AWD)

Zorgt voor een zelfverzekerde rijbeleving, zowel op de weg als bij offroad-rijden. Op gladde ondergrond, zoals gras en sneeuw, kan het aandrijfkoppel naadloos worden verdeeld over de voor- en achterwielen, ten behoeve van maximale grip.

Discovery Sport in red driving up a hill

TERRAIN RESPONSE 2

Stem de capaciteiten van de Discovery Sport af op elk terrein met de keuze uit vier Terrain Response-instellingen. Terrain Response 2 evalueert de rijomstandigheden. Dit bekroonde systeem tilt autorijden naar het hoogste niveau door systematisch de meest geschikte instelling te selecteren in functie van de ondergrond.

Discovery Sport Off-Roading driving through deep water

DOORWADING

Blijf zelfverzekerd en spontaan, zelfs bij het rijden door water. Wade Sensing ondersteunt u bij het waden, aangezien de Discovery Sport de bestuurder waarschuwt wanneer de waterdiepte de maximale doorwaaddiepte van de auto nadert10.

Discovery Sport in Red Driving down the Road

HILL DESCENT CONTROL

Hill Descent Control maakt lastige hellingen gemakkelijk door een constante snelheid te handhaven en afzonderlijk op elk wiel te remmen.

Discovery Sport in Red by a lake

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control helpt een constante snelheid in te stellen en te handhaven onder uitdagende offroad-omstandigheden.

Discovery Sport Towing

SLEEPVERMOGEN

De Discovery Sport kan tot 2.500 kg trekken. Een manueel afneembare of elektrisch uit-/inklapbare trekhaak, beschikbaar in optie, kan worden gemonteerd. U kunt de veelzijdigheid van uw auto verder vergroten door een keuze te maken uit een reeks accessoires zoals dakdragers en trekhaken.

Discovery Sport with 3D Surround Cameras

CLEARSIGHT GROUND VIEW

Ideaal tijdens offroad-rijden en het overwinnen van uitdagend terrein. Met ClearSight Ground View11, beschikbaar samen met de omgevingscamera’s (3D Surround Camera System), kunt u als het ware 'door' de motorkap van de Discovery Sport heen kijken. Deze functie toont op het touchscreen camerabeelden van de omgeving, inclusief de onderzijde van de auto en de wielen.

PRESTATIES

Geniet van soepele prestaties met geavanceerde rijdynamiek en een reeks efficiënte motoren die aan elke behoefte voldoen.

PHEV-SPECIFICATIES

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

60

KM††

Getoonde waarde: elektrische actieradius onder de WLTP-cyclus (TEL - Test Energy Low).​

CO2-UITSTOOT (VANAF)

33

G/KM††

Profiteer zelfs van volledig emissieloos rijden in integraal elektrische rijmodus (EV).

OPLAADTIJD OPENBAAR (VANAF)

30

MINUTEN**

Oplaadtijd tot 80% aan de hand van een 32 kW-snellader op gelijkstroom (DC).

OPLAADTIJD THUIS (VANAF)

132

MINUTEN**

Oplaadtijd tot 100% aan de hand van een 7 kW-thuislader op wisselstroom (AC).

Discovery Sport in Red Driving down the Road

AANDRIJFLIJNEN

Van vermogen en puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en raffinement: er is een uitgebreid motorenpalet beschikbaar voor de Discovery Sport, inclusief een elektrische plug-in hybride aandrijflijn (PHEV).

Discovery Sport In-Car Technology Display

CONFIGURABLE DYNAMICS

Geselecteerde kenmerken, zoals ophanging en besturing, kunnen onafhankelijk van elkaar worden geconfigureerd via het aanraakscherm van de Discovery Sport, volgens uw persoonlijke voorkeur.

Red Land Rover Discovery on the road

ADAPTIVE DYNAMICS OPHANGINGSSYSTEEM

In combinatie met het Adaptive Dynamics ophangingssysteem kunt u de Dynamic-modus selecteren voor een nog betere koetswerkbeheersing, met minder overhellen en een strakkere respons.

Discovery Sport in Red

TRANSMISSIE

Beschikbaar met 6-traps handgeschakelde versnellingsbak of 8- of 9-trapsautomaat, voor soepel schakelen en extra rijplezier.

CONFIGURATOR

Creëer de perfecte Discovery Sport volgens uw behoeften en lifestyle.


PERSONALISEER UW DISCOVERY SPORT

Selecteer eerst het model, de motor en het uitrustingsniveau voordat u uw auto personaliseert met een keuze uit lak-, wiel- en interieuropties.

BLIJF ONTDEKKEN

Parked Discovery Sport in Red

DISCOVERY SPORT UITVOERINGEN

Bekijk het volledige gamma.

Discovery Sport in Blue

SPECIFICATIES

Bekijk de feiten en cijfers.

Discovery Sport Luggage box

OPTIES EN ACCESSOIRES

Personaliseer uw Discovery Sport.

Discovery Sport R-Dynamic HSE in Red

FOTOGALERIJ

Het DNA van de Discovery Sport in de spotlights.

††Klik hier om de Discovery Sport WLTP-waarden te bekijken.
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële WLTP-fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Cijfers m.b.t. brandstof- en energieverbruik, actieradius en CO2 -uitstoot kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, weersomstandigheden, traject, wegenstaat, belading van het voertuig, gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, en de staat van de accu. Actieradiuswaarden voor voertuigen in elektrische modus (EV) worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute.


*Geldig wanneer de integrale achterbank volledig naar voren en rechtop staat.


**Oplaadtijden zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: de leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplek en de laadduur.


1Afhankelijk van lokale wet- en regelgeving. Bestuurders die een varifocale of bifocale bril of lenzen dragen, kunnen altijd de normale modus van de achteruitkijkspiegel gebruiken indien er aanpassingsproblemen worden ervaren met het beeld van de digitale ClearSight-achteruitkijkspiegel.

2De geconnecteerde navigatie vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.

3Uw auto is voorbereid voor Apple CarPlay. De diensten die worden aangeboden door Apple CarPlay zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie https://www.apple.com/benl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

4Uw auto is voorbereid voor Android Auto. De diensten die worden aangeboden door Android Auto zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van functies in uw land. Zie www.android.com/auto/ voor meer informatie.

5Land Rover Remote omvat een abonnement dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. De Land Rover Remote App moet worden gedownload uit de Apple App Store/Google Play Store.

6Aanwijzingen van het navigatiesysteem worden alleen op de voorruit geprojecteerd wanneer de auto is uitgerust met Pivi Pro.

7Voor updates is een dataverbinding vereist.

8Fair Use-beleid mogelijk van toepassing. Standaard abonnement van 1 jaar dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover concessiehouder geadviseerde aanloopperiode.

9Alleen i.c.m. compatibele smartphones.

10Controleer altijd het traject en de ontkomingsmogelijkheden voordat u gaat waden.

11ClearSight Ground View alleen i.c.m. 3D Surround Camera. Beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving. Afhankelijk van lokale voorschriften.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.


Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover concessiehouder naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl‑technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties.


De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android Auto is een handelsmerk van Google LLC.

Meridian is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. Trifield en het 'three fields'-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.

NanoeTM is een gedeponeerd handelsmerk van Panasonic Corporation.​ ​