DRIVER ASSISTANCE-MODUS

Deze instelbare voorziening verenigt vier bestuurdersondersteunende functies: Forward Collision Warning, Lane Assist, Speed Limit Warning en Speed Limit Notification.

GEMAKKELIJK IN HET GEBRUIK

Via onze nieuwste stuurwielen krijgt u met één druk op de knop onmiddellijk toegang tot de nieuwe Driver Assistance-modus met beide handen aan het stuur. Met elke volgende druk op de knop schakelt u tussen de verschillende instellingen – laag, aanpasbaar en hoog.

 

In voorbereiding op de nieuwe wetgeving voor algemene veiligheid van voertuigen (GSR II)* wordt uw auto automatisch ingesteld op ‘hoog’ wanneer u deze start. De voorkeuren die u instelt in de aanpasbare modus worden echter opgeslagen, en door twee keer snel op de knop op het stuurwiel te drukken, zet u uw auto weer in de aanpasbare modus.1†

DRIE MODI

Hoog – Alle vier de functies zijn actief. De waarschuwingen voor te hoge snelheid en een wijziging van de snelheidslimiet zijn nu voorzien van een nieuw geluidssignaal. 

Aanpasbaar – U bepaalt zelf welke van de vier functies u wenst te gebruiken. Uw voorkeuren worden in het systeem opgeslagen om te worden geactiveerd wanneer u de aanpasbare modus selecteert. 

Laag – In deze modus is enkel de functie Forward Collision Warning ingeschakeld.

 

Closeup view of speedometer
Closeup view of speedometer
Autoplay Start
Autoplay Stop

RIJFUNCTIES

InControl omvat verschillende rijhulpmiddelen (standaard en optie), die u helpen om uw Land Rover optimaal te gebruiken en zo veilig mogelijk te rijden, ongeacht uw bestemming. Raadpleeg uw concessiehouder om te ontdekken wat de beste opties voor u zijn.

Illustration Of Emergency Braking

EMERGENCY BRAKING

Emergency Braking kan aanrijdingen met voetgangers, fietsers of andere voertuigen helpen voorkomen. Het systeem waarschuwt voor een mogelijke aanrijding en activeert automatisch de remmen indien er geen actie wordt ondernomen.

Illustration Of Lane Keep Assist

LANE KEEP ASSIST

De rijstrookassistent Lane Keep Assist merkt wanneer uw auto onbedoeld buiten uw rijvak dreigt te komen en zorgt voor tegenstuur om uw auto subtiel weer terug te sturen.

Illustration Of Blind Spot Assist

BLIND SPOT ASSIST

Blind Spot Assist1 helpt u om veiliger van rijstrook te wisselen. In de buitenspiegel gaat een waarschuwingslampje branden als het systeem een ander voertuig in uw dode hoek detecteert. Het systeem zorgt voor subtiel tegenstuur om u veilig weg te leiden als een mogelijke aanrijding wordt gedetecteerd.

Illustration Of Lane Keep Assist

TRAFFIC SIGN RECOGNITION & ADAPTIVE SPEED LIMITER

Het verkeersbordherkenningssysteem geeft duidelijk de snelheidslimieten en inhaalverbodsborden weer op het instrumentenpaneel of via het optionele Head-Up Display systeem wanneer aanwezig. Als de adaptieve snelheidsbegrenzer actief is, past dit systeem met behulp van Traffic Sign Recognition2 uw snelheid overeenkomstig aan.

Illustration Of Driver Condition Monitor

DRIVER CONDITION MONITOR

De vermoeidheidssensor, Driver Condition Monitor, detecteert, door het evalueren van uw stuurbewegingen en uw gebruik van gas- en rempedaal, wanneer u zich slaperig begint te voelen en adviseert u bijtijds via een melding om een pauze te nemen.

Illustration Of Rear Collision Monitor

REAR COLLISION MONITOR

Rear Collision Monitor detecteert of een achteropkomend voertuig niet tijdig afremt en een potentieel botsrisico vormt. Het systeem probeert de achterligger vervolgens te waarschuwen door de alarmknipperlichten automatisch te laten knipperen, zodat deze bijtijds kan remmen.

PARKEERFUNCTIES

Deze functies helpen u om uw Land Rover in de kleinste parkeerplekken te parkeren. Raadpleeg uw concessiehouder om te ontdekken wat de beste opties voor u zijn.

Illustration Of Front And Rear Parking Aid

PARKEERSENSOREN VOOR EN ACHTER

Maakt manoeuvreren nog gemakkelijker. Als u de achteruitversnelling selecteert of de parkeersensoren handmatig inschakelt, worden de sensoren in de voor- en achterbumper automatisch geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven beelden op het touchscreen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

Illustration Of Rear Traffic Monitor

REAR TRAFFIC MONITOR

Rear Traffic Monitor waarschuwt u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar dat achteraan van links en rechts komt. Vooral handig bij het achteruit wegrijden uit een parkeervak.

Illustration Of Clear Exit Monitor

CLEAR EXIT MONITOR

Clear Exit Monitor helpt achterpassagiers veilig uit te stappen, door hen via een waarschuwingslampje in het achterportier te waarschuwen voor naderend gevaar zoals passerende auto's en fietsers.

CONFIGURATOR

Bouw een auto die bij u past aan de hand van onze online configurator.

Range Rover

RANGE ROVER

Ongeëvenaard raffinement en luxe.

Red Range Rover

RANGE ROVER SPORT

Intens, spectaculair, compromisloos.

Range Rover Velar

RANGE ROVER VELAR

De avant-garde Range Rover.

Range Rover Evoque

RANGE ROVER EVOQUE

Tijd om een statement te maken.

Range Rover Velar

DISCOVERY

De meest veelzijdige SUV met zeven zitplaatsen.

Discovery Sport

DISCOVERY SPORT

De veelzijdige, compacte SUV.

Defender

DEFENDER

In staat tot topprestaties.

1Let op: auto’s in GSR II- en/of NCAP-markten keren bij het starten automatisch terug naar de modus ‘hoog’. In niet-GSR II en/of niet-NCAP-markten blijft de geselecteerde driver assistance-modus in het geheugen bewaard en wordt deze niet beïnvloed door het starten van de auto. Ongeacht de markt onthoudt het voertuig de door de bestuurder geselecteerde instellingen in de aanpasbare modus. De nieuwe wetgeving voor algemene veiligheid van voertuigen (GSR II) is een veiligheidswetgeving die sinds 2022 van kracht is voor nieuwe modellen en in 2024 van toepassing wordt op reeds op de markt zijnde modellen.

2Alleen beschikbaar i.c.m. Pivi Pro.

 

Download en gebruik de iGuide App voor meer informatie.
Download iGuide voor Apple.
Download iGuide voor Android.

 

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.