Defender staat voor pure kracht, beleving en moderne luxe. In het kader van het exclusieve Land Rover RENT-programma, trekt televisiepersoonlijkheid Bartel Van Riet met de nieuwe Defender de wilde natuur in, langs grootse landschappen en gastronomische, luxueuze hotspots in België en Noord-Frankrijk. Van de krijtrotsen aan de Opaalkust tot aan het prachtige Domaine du Marquenterre: de nieuwe Defender is een perfecte partner om zelfs het meest ongetemde terrein te overwinnen, in een comfortabel en state-of-the-art jasje én met een handige daktent.

Waar architectuur en avontuur elkaar ontmoeten

Beginnen doen we goed en met een bezoek aan het unieke restaurant van Willem Hiele in Oudenburg, vlakbij Oostende. We ontmoeten Bartel Van Riet midden in de polders, aan de architecturale parel die ontworpen werd door de Belgische kunstenaar-architect Jacques Moeschal. Het pand is imposant, ruw aan de buitenkant maar gesofisticeerd en luxueus aan de binnenkant, net zoals de nieuwe Defender. De prachtige wilde natuur rondom biedt het perfecte vertrekpunt voor een avontuurlijke road trip naar het Noorden van Frankrijk.

Een perfecte koffiepauze

Met de handen aan het stuur en de blik gericht op de (on)verharde weg voorop, flitsen de majestueuze natuurgebieden voorbij. Niet ver van de Belgische grens, in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais, ligt de indrukwekkende kalkrots Cap Blanc-Nez. De combinatie van de woeste golven, frisse zeelucht en het weelderige groen maken de locatie een uitstekende plek om de rust en connectie met de natuur op te zoeken. Op het juiste punt en bij helder weer kan men bovendien tot ver over het Kanaal naar het thuisland van de Defender kijken, naar Engeland.

Ongeziene gastronomie        

Het tweesterrenrestaurant La Grenouillère staat voor een moderne Franse keuken, waarin chef Alexandre Gauthier op een unieke maar steeds authentieke manier experimenteert. De locatie en het interieur werden onder de bekwame handen van architect Patrick Bouchain genomen, en getransformeerd naar een hedendaagse plek waar vrijheid en expressie in koken de scepter zwaaien. Dat het restaurant ten slotte omgeven wordt door een rijk en overvloedig groen, past perfect in het sentiment en de bedoeling van deze road trip.

Bartel: “Op slechts twee uur rijden van Brussel bevind je je plots in een compleet andere wereld: geweldig! Offroad gaan in de natuur is voor mij pure ontspanning. Gecombineerd met de Defender ervaar je zowel de kracht van het voertuig offroad als moderne luxe van een met Michelin-sterren bekroond restaurant.”

Sterrenhotel    

Een offroad avontuur met Defender vraagt om een overnachting onder de sterren en in de buitenlucht. Dankzij de kracht van de 4x4 rijden we moeiteloos maar met respect voor de natuur tot een anders moeilijk bereikbare plek. Hier worden we omgeven door de rauwe elementen, en kunnen we ongestoord en ongefilterd genieten van hun schoonheid. Bartel slaat met gemak de daktent van de Defender op, om daarna een heerlijke maaltijd op een krachtig vuur te bereiden. Met de zachte geluiden van het dovende vuur en het knisperen van bladen op de achtergrond, valt de avond en de slaap gezwind.

Krachtig afsluiten

Bartel ontwaakt door het zachte licht van de opkomende zon, klaar voor het volgende avontuur tussen de duinen van het fantastische en uitgestrekte Domaine du Marquenterre. Het natuurreservaat ligt aan de baai van de Somme en staat gekend voor de vele zeldzame vogelsoorten die er hun thuis maakten. Een woelig terrein van zo’n 1.000 hectare waar de kracht en kunde van de nieuwe Defender onbegrensd kunnen schitteren.

"Het mooie aan het slapen in een daktent op de Defender is dat je letterlijk hoog en droog bent, zonder de connectie met de omgeving te verliezen. Bovendien heb je het in drie seconden geïnstalleerd en heb je dus geen gedoe wanneer je wil gaan slapen. Daarnaast heb je dankzij het hogere perspectief een mooi uitzicht op de omgeving. Ik spotte zelfs een familie wilde zwijnen: een magische ervaring."

"In de hectische samenleving van vandaag is een weekend met een Defender een geweldige en vooral unieke manier om je geest leeg te maken Je verbindt je op een geheel nieuwe manier met de natuur en je telefoon is niet langer het belangrijkste. Natuurlijk ook omdat je absoluut geen signaal hebt in het natuurreservaat Domaine du Marquenterre. Dat is ook een vorm van ultieme luxe! (lacht)."

Huur je eigen Defender met daktent met Land Rover RENT

Voel je de avontuurszin kriebelen maar heb je zelf geen Defender? Geen probleem, want via het gloednieuwe Land Rover RENT-programma huur je gemakkelijk een nieuwe Defender met daktent bij alle officiële Land Rover-concessiehouders in België.

Klik hieronder voor meer informatie.

Spillway Challenge

SPILLWAY CHALLENGE

Soms kom je pas te weten of iets kan door het daadwerkelijk te doen. Al helemaal wanneer je iets van plan bent dat op papier zo ongeveer alle mogelijke natuurwetten lijkt te tarten.

THE PERFECT STORM CHALLENGE

THE PERFECT STORM CHALLENGE

De Land Rover Discovery Sport PHEV gaat de strijd aan met wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon tijdens een perfect storm. Wie gaat winnen?