De vooraanstaande Deense textielproducent Kvadrat verlegt de grenzen van het mogelijke met de nieuwe Range Rover Velar.
Er vindt op dit moment een opwindende evolutie plaats in de textielindustrie, vertelt Charlotte Bastholm Skjold, Head of Design Management bij Kvadrat.

Leading Danish textile manufacturer Kvadrat

Deze vooraanstaande textielproducent werd bijna een halve eeuw geleden opgericht, maar zelfs de kortste blik in hun showroom in Kopenhagen is voldoende om te constateren dat de onderneming nog een belangrijke en inspirerende toekomst voor zich heeft. De muren van de showroom dienen als gallery: een in het oog springende tentoonstelling van Kvadrat’s vele samenwerkingen met invloedrijke designers, kunstenaars en ingenieurs. Tijdens ons bezoek staat ‘Clouds’ centraal: een geraffineerd driedimensionaal tegelconcept – ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec – bedekt nagenoeg elk oppervlak.

Leading textile manufacturer

Innovatie is beslist een cruciale factor voor de creatieve filosofie van Kvadrat, maar hetzelfde geldt voor eenvoud. Het samenvoegen van deze twee concepten, zoals ook de designers van de nieuwe Range Rover Velar kunnen beamen, is wat de grootste uitdaginging vormt.

Land Rover’s nieuwste model wordt ook gekenmerkt door zijn combinatie van innovatie en reductionisme. Als zodanig vormde de samenwerking met de creatieve geesten van Kvadrat een ideale partnership. Exclusief voor de nieuwe Range Rover Velar ontwikkelde Kvadrat een nieuwe, premium bekledingsstof met de naam Dapple Grey: een unieke stof met een mix van wol en technisch suède. Dit materiaal is bijzonder slijtvast en duurzaam, en biedt een hoogwaardig alternatief voor leder, met een minstens even luxueuze uitstraling. Ondanks hun talloze voordelen worden wol-mix bekledingsstoffen maar zelden toegepast in auto-interieurs.

 

Range rover textile manufacturer

Maar welk effect heeft deze stof op de nieuwe Range Rover Velar? Met zijn strakke lijnen, interactieve displays en schakelaars die verborgen blijven totdat ze worden verlicht, straalt het interieur van de nieuwe Range Rover Velar reeds een elegante eenvoud uit. Elk detail en elk kenmerk is zorgvuldig vervaardigd om een gevoel van rust en comfort te creëren, zodat alle inzittenden ontspannen op hun bestemming arriveren. Kvadrat’s optionele, nieuwe stoelbekleding versterkt dit concept nog verder, terwijl het tegelijkertijd extra ‘zachtheid’ toevoegt aan het hightech interieur. “Wat wij vooral hebben geprobeerd te doen,” vertelt Bastholm Skjold, “is elementen nemen uit een woonkamer – waar je je lekker, warm en comfortabel voelt – en deze te vertalen naar een auto-interieur.”

Bekijk de video hierboven om meer te ontdekken over de samenwerking tussen Kvadrat en de nieuwe Rnage Rover Velar, en over de voorspellingen van Charlotte Bastholm Skjold over toekomstige trends in stoffen.

Kvadrat's collaboration with the new Rnage Rover Velar

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

DISCOVER MORE LAND ROVER STORIES

LAND ROVER DEFENDER: OLD MEETS NEW

Met het motto ‘We are family, we say hello’ en de hashtag #hellofamily start Land Rover een nieuw sympathiek initiatief om de band te versterken tussen Land Rover rijders in het algemeen en tussen bestuurders van klassieke en nieuwe Defenders in het bijzonder.