Teams van het Rode Kruis zijn aan het werk met de Defender in Noord-Wales, waar ze mensen helpen in moeilijk bereikbare gemeenschappen, zoals in het Snowdonia-gebergte, het schiereiland Llŷn en het eiland Anglesey.

 

Deze omgebouwde Defender 130 werd door Jaguar Land Rover geschonken aan het Britse Rode Kruis ter ere van het platina jubileum van koningin Elizabeth II.

In dienst van het Britse Rode Kruis, waarvan de Queen 70 jaar lang beschermvrouw was, is de Defender 130 volgens de Modern Luxury principes van Jaguar Land Rover voorzien van meest geavanceerde communicatiefuncties. 

De verbeterde 4G-antenne zorgt overal voor een betrouwbaar, sterk signaal. Dit is essentieel langs de kust van Wales, met zijn bergachtige terrein en afgelegen locaties.

Er is een ingebouwde telefoon, VHF-communicatieradio en verbeterde telematica met GPS tracking. Een zonne-energiesysteem op het dak laadt een hulpaccu op, die accessoires van stroom voorziet wanneer de motor is uitgeschakeld.

 

In een gemonteerd ladesysteem kunnen teams dekens, voedsel en EHBO-artikelen vervoeren. Dankzij een ingebouwde waterkoker kunnen de teams zelfs thee zetten.

BLIJF ONTDEKKEN

Defender Presented During The Launch

DEFENDER 130

Vrijheid voor iedereen. Acht zitplaatsen voor gedeelde avonturen.

HULPVERLENERS IN ACTIE

Ter plaatse in een crisisjaar.