DE MEEST DYNAMISCHE RANGE ROVER OPHANGING

Krijg meer controle over uw SV-prestaties.

De 6D Dynamics-wielophanging vervangt traditionele stabilisatorstangen door een geavanceerd hydraulisch circuit en biedt uitzonderlijke rolondersteuning en aanzienlijk minder helling bij accelereren en remmen. Dit systeem is een wereldprimeur en regelt het rollen zo effectief dat 1,1 g dwarsversnelling beschikbaar is op de gemonteerde  All Season banden.

Het resultaat is de meest innemende Range Rover Sport aller tijden.

 

Naast een gewichtsbesparing van 8 kg ten opzichte van traditionele stabilisatorsystemen reageert de 6D Dynamics-wielophanging op intelligente wijze op verschillende rijstijlen, waardoor u een breed scala aan rijeigenschappen krijgt die perfect passen bij de omstandigheden van het moment.

Een nieuwe SV-modus omvat een unieke kalibratie voor rolstijfheid, hoekstijfheid, compressie en terugvering en een verlaging van de auto tot 15 mm voor een ultieme dynamische rijbeleving.

En omdat de auto vlakker blijft en het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld, wordt er meer remkracht naar de achterkant geleid voor betere remprestaties.

Dit biedt het ultieme rijcomfort en de capaciteiten die u van een Range Rover mag verwachten, met de verminderde rolneiging en de stijfheid die u van een sportauto verwacht. 

DE EERSTE 23" VELGEN IN CARBON

Aanzienlijke gewichtsbesparingen, kracht en stijfheid. De kenmerken die de grenzen van de rijdynamiek verleggen, zijn allemaal aanwezig in de 23" carbonvelgen. De velg is ontstaan uit drie jaar van rigoureuze ontwikkeling en tests en demonstreert een onophoudelijke focus op het uitzonderlijke. 

De gecombineerde wielset is voorzien van een innovatief gespitte vijfspaaks ontwerp, dat mogelijk wordt gemaakt door de complexe Carbon Fibre lagen, en biedt een gewichtsbesparing van 21 kg ten opzichte van het equivalent in gesmeed aluminium. Dit zorgt voor een snellere acceleratie en deceleratie, een grotere wendbaarheid en een lager brandstofverbruik.

De superieure sterkte en stijfheid van de innovatieve koolstofcomposietstructuur en het gietproces zorgen ook voor een grotere stuurstabiliteit. Het wiel verlegt de grenzen van de rijdynamiek en verbetert het rijplezier on- en offroad.

Er zijn kleuropties voor zichtbaar weefsel in blinkende afwerking of mattere satijnglans, afgestemd op de koetswerkkleur van uw auto.

UITMUNTENDE BANDENCONTROLE

De Range Rover Sport SV is de eerste Range Rover ooit met een differentiële wielopzet, met 285 mm vooraan en 305 mm achteraan, goed voor extra tractie en controle.

CARBON CERAMIC REMSYSTEEM.
EEN PRIMEUR VOOR RANGE ROVER.

De Range Rover Sport SV is ontwikkeld in samenwerking met Brembo, de wereldleider op het gebied van remtechnologie, en is voorzien van een uniek remsysteem met Integrated Power Booster (IPB) voor ongeëvenaarde remprestaties.

Dit krachtige remsysteem is ontworpen met een verbeterde weerstand tegen hoge temperaturen en een ongeëvenaarde drukverdeling. Het levert uitzonderlijk vermogen, weerstand tegen vervaging en beperkte slijtage. Gekalibreerd door het SV-team voor het meest responsieve pedaalgevoel ooit in een Range Rover.

De schijven van 440 mm zijn gebaseerd op technologie uit de Formule 1 en zijn de grootste in een productievoertuig gemonteerde schijven.

Het lichtgewicht keramische materiaal van elke rem is versterkt met carbon fibre en heeft een extra keramische frictielaag op beide oppervlakken van de schijf, wat een hoge mechanische sterkte en duurzaamheid garandeert. De onafgeveerde massa wordt in alle vier de hoeken met 34 kg verminderd.

Zelfs met de intense hitte die wordt gegenereerd tijdens de zware sessies op het circuit – en tests die meer dan twee keer zo zwaar zijn als de AMS-norm (Automotive Sport) – zorgt de unieke dwarse plaatsing met acht zuigers voor een optimale circulatie van de blokdruk en een vervagingsbestendigheid die veel sportauto's overstijgt.

Op het oppervlak harmoniseert een keuze uit exclusieve SV-kleurcombinaties de remklauwen perfect met de rest van uw exterieurafwerking. Het is een systeem dat er net zo dynamisch uitziet als het aanvoelt. 

DE KRACHTIGSTE RANGE ROVER OOIT.

Ervaar exclusieve SV-prestaties.

De semihybride 4.4 liter V8-benzinemotor (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicle) is uniek voor de Range Rover Sport SV en levert een verbluffend vermogen van 635 pk, 800 Nm koppel en een acceleratie van 0-60 mijl/uur in 3,6 seconden*.

De Range Rover Sport SV wordt ondersteund door parallelle twin-scroll turbocompressors voor een responsief vermogen en een boost in het gehele toerentalbereik. Dit zorgt voor verbeterde rijeigenschappen, piekvermogen en efficiëntie ten opzichte van elke vorige V8 Range Rover.

Elke cilinder is voorzien van spuitboringtechnologie, waarbij typische stalen voeringen worden vervangen door een extreem dunne opgespoten metallurgie. Dit vermindert het gewicht en de frictie, terwijl de warmteoverdracht en de thermische efficiëntie worden verbeterd. Het Valvetronic-systeem met variabele inlaat en dubbele VANOS-klepbediening is een aanvulling op de nokwerking voor optimale verbrandingsprestaties.

In de 'Dynamic Launch' modus verhoogt het MHEV-hybridesysteem (Mild Hybrid Electric Vehicle) de prestaties aan de hand van elektronische ondersteuning om de meest responsieve acceleratie van de auto te leveren.

Range Rover SV klinkt net zo goed als hij rijdt. Het actieve uitlaatsysteem is voorzien van tweetraps, elektronisch geregelde kleppen die een doelgerichte, gemoduleerde puls leveren bij lichtere gasklepopeningen.

Wanneer de SV-modus is geactiveerd, wordt de mapping gewijzigd in een meer prestatiegerichte instelling, waardoor de uitlaatkleppen vaker kunnen worden geopend en open kunnen blijven. Met een hoger motortoerental en een grotere, duurzamere luchtstroom resoneert het heldere, strakke karakter van de SV met volledig theatraal effect.

HET ULTIEME IN MEESLEPENDE AUDIOBELEVING 

Voel de flow van uw muziek. De SV 'Body & Soul' voorzetels met SUBPAC™ hebben een tastbaar en veel breder bereik dan traditionele luidsprekers en zetten geluid om in een diep meeslepende en genuanceerde fysieke bas.

SUBPAC™ vibrotactiele technologie wordt gebruikt door professionele muziekproducenten en geluidontwerpers over de hele wereld en combineert AI-optimalisatiesoftware met twee haptische versterkers en vier ingebouwde transducers.

Het vormt de kers op de taart van het Meridian Signature Sound audiosysteem met 29 luidsprekers van de auto. Het is een complete revolutie op het gebied van voertuigaudio en een paradigmaverschuiving in uw muziekbeleving.

Met zes wellness-modi, variërend van 'kalm' tot 'stimulerend', biedt de 'Body & Soul' zetel door biometrische testen gemeten voordelen voor de inzittenden, waaronder minder stress en een betere concentratie.

De SV 'Body & Soul' zetel wordt ondersteund door intuïtieve veiligheidswaarschuwingen en biedt de meest meeslepende, persoonlijke mediabeleving tijdens elke rit. 

 

OVERZICHT MODELLEN

Front view of Range Rover SV

NIEUWE RANGE ROVER SPORT SV

Betoverend, dynamisch, assertief. 

SV logo

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Ongeëvenaarde luxe. Weergaloze prestaties. 

Red Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT MODELLEN

De nieuwste collectie. 

*Tot 800 Nm koppel en een acceleratie van 0-60 mijl/uur in 3,6 seconden bij gecombineerd gebruik van brandstofmotor en MHEV-systeem, 'Dynamic Launch' modus ingeschakeld en aanwezigheid van carbonvelgen en -remmen.