BROWSER-UPDATE

Wij hebben vastgesteld dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is beveiligd tegen de nieuwste internetrisico's.

Duurzaamheid is een belangrijk thema geweest bij het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe Range Rover Evoque, en het is eveneens het centrale thema van deze editie van onze exclusieve verhalenserie. Zo is de nieuwe Evoque de eerste compacte SUV met MHEV-technologie (Mild Hybrid Electric Vehicle) die emissies en brandstofverbruik reduceert, zonder dat opladen nodig is. Daarnaast wordt tot 33 kg aan natuurlijke en gerecycleerde materialen toegepast in de auto. Deze materialen zijn afkomstig uit een mix van post-consument of post-industrieel afval en helpen de ecologische impact van de auto te reduceren.
In ons gesprek over de uitdagingen van het combineren van duurzaamheid met stijl en comfort, ontdekten wij het volgende over de materialen die Amy heeft gekozen voor de nieuwe Evoque.

MEER VERANTWOORDE EN DUURZAMERE KEUZES

Een groeiende trend onder consumenten om te kiezen voor merken die meer verantwoorde en duurzame materialen toepassen, was het uitgangspunt voor Amy. Door het introduceren van de eerste op plantaardige vezels gebaseerde bekledingsstof, Eucalyptus Melange, is het ontwerpteam van de nieuwe Evoque er in geslaagd om kopers een extra alternatief te bieden, waarbij de nadruk nog meer ligt op duurzaamheid. Dit is een aanvulling op de premium Kvadrat bekledingsstof, gemaakt van een wolmix, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de Range Rover Velar. Beide materialen scoren hoog op het gebied van duurzaamheid, maar bieden ook andere tastbare voordelen, zoals een groter ademend vermogen en een betere temperatuurregeling.

The New Range Rover Evoque - Sustainability

ALLEREERSTE OP PLANTAARDIGE VEZELS GEBASEERDE BEKLEDINGSSTOF: EUCALYPTUS MELANGE

Om een bekledingsstof te creëren die vrij was van dierlijke vezels, experimenteerden Amy en haar team met verschillende plantaardige materialen. Zij kozen uiteindelijk voor Eucalyptus, een snel groeiende, veel voorkomende boomsoort. De uiteindelijke bekledingsstof, Eucalyptus Melange, is een lichtgewicht, maar sterk materiaal, dat uitsluitend van natuurlijke vezels wordt gemaakt. Het biedt een absoluut premium alternatief voor leder, voelt rijk aan en heeft een markant design. Bovendien vraagt de productie van deze op plantaardige vezels gebaseerde bekledingsstof aanzienlijk minder water dan die van traditionele materialen.
The New Range Rover Evoque - Amy Frascella

VAN GERECYCLEERDE KUNSTSTOF FLESSEN NAAR TEXTIEL

Amy vertelt dat de premium Kvadrat wolmix bekledingsstof een ander voorbeeld is van het verlangen naar het werken met materialen uit een duurzaam verantwoorde productie. Hiervoor experimenteerde haar team met de meest onwaarschijnlijke materialen, inclusief gerecycleerde kunststof flessen. Deze wolmix, een co-creatie van Kvadrat en Land Rover, wordt gecreëerd door de wol te combineren met een andere textielsoort, genaamd Miko Microfibre Suede, dat is gemaakt van gerecycleerde kunststof frisdrankflessen.


Hiermee zijn wij aan het einde gekomen van onze exclusieve interviewserie met de designers en ingenieurs van de nieuwe Evoque. Binnenkort zijn wij echter terug met nog meer opwindende updates en ontwikkelingen. Tot ziens!