LAND ROVER DEMONSTREERT TECHNOLOGIE ZELFRIJDENDE AUTO'S IN AMSTERDAM

Ter ondersteuning van de EU-plannen voor standaardisatie en harmonisatie van de technologie voor zelfrijdende auto's, heeft Land Rover in Amsterdam een heel scala aan onderzoeksresultaten op dit gebied getoond.

Onder de belangstellenden, die diverse technologische vernieuwingen kregen voorgeschoteld, waaronder op het gebied van handsfree rijden, bevonden zich ook de ministers van Transport en Milieu van 28 EU-lidstaten, die allemaal de Raad van de Europese Unie vertegenwoordigden.

Er waren twee Range Rovers Sport aanwezig. Eén hiervan demonstreerde de Remote Control-technologie, waarmee de bestuurder de auto van buitenaf op afstand kan besturen. De andere Range Rover Sport toonde de handsfree-technologie, waarmee de auto zelf in de juiste rijstrook blijft, maar op de snelweg ook van rijstrook kan wisselen en kan inhalen als de bestuurder daartoe de opdracht geeft.

Met deze demonstratie toont Jaguar Land Rover vooral dat het grote vorderingen heeft gemaakt op het gebied van de koppeling van auto's aan de systemen van wegennetbeheerders. Via een dergelijke koppeling kan de snelheid van de auto's op de heersende omstandigheden worden afgestemd.

Dr. Wolfgang Epple, directeur Onderzoek en Technologie van Jaguar Land Rover, zei hierover het volgende: “We zijn allemaal hard aan het werk met interessante technologieën voor zelfrijdende auto's. Om deze technologieën tot een succes te maken, is het noodzakelijk dat autofabrikanten, telecomproviders en de beheerders van infrastructurele systemen langs de weg tot een gemeenschappelijke benadering komen.”

“Alleen dan zijn we in staat de standaardisatie en harmonisatie te bereiken die nodig is om auto's efficiënt en effectief met elkaar én met de infrastructurele systemen in hun omgeving te laten communiceren. Het stelt Jaguar Land Rover in staat technologieën te lanceren die relevant, toegankelijk en betaalbaar zijn voor de klant”

Tijdens een demonstratie van de technologie over een traject van 15,5 kilometer op de openbare weg konden de EU-ministers in de praktijk ervaren dat standaardisatie van de communicatie tussen de auto's onderling en met de infrastructuur langs de weg van essentieel belang is.

Meer informatie over welke technologieën nog meer worden ontwikkeld, vindt u hier.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.