DE LEGENDE WORDT GEVIERD: LAATSTE EXEMPLAAR VAN DE HUIDIGE LAND ROVER DEFENDERS GEBOUWD IN SOLIHULL

Land Rover viert 68 jaar geschiedenis. Want vandaag werd de laatste Defender geproduceerd in de beroemde Solihull productiefaciliteit.

Voor deze gelegenheid kwamen meer dan 700 medewerkers en voormalige medewerkers samen in de fabriek te Solihull. Ze konden er de belangrijkste wagens uit de geschiedenis van de Defender bewonderen en er ook mee rijden. Daaronder ook de eerste pre-productie 'Huey' Series I.

Het hoogtepunt van de viering was ongetwijfeld de laatste wagen die van de productielijn rolde, een Defender 90 Station Wagon in Aintree Green. Hij reed voorop in een stoet van 25 unieke wagens uit de geschiedenis van de Defender. Samen maakten ze een een ereronde rond de Solihull fabriek. Hier werden de Series Land Rover en Defender wagens 68 jaar lang gebouwd.

De rijke geschiedenis van de Defender wordt samen met de fans gevierd. Via het online platform 'Defender Journeys' kunnen ze memorabele reizen, hun 'Journeys', met een Series Land Rover of Defender delen. Het online platform wordt vandaag gelanceerd, als een 'digitaal notitieschrift'. Samen met de fans zullen we hier zoveel mogelijk opwindende avonturen toevoegen aan een online kaart. Bezoekers zullen deze iconische reizen uit het verleden kunnen bekijken en delen. En ze kunnen hun eigen reizen toevoegen.

Op de laatste productiedag van de huidige Defender heeft Land Rover een nieuw Heritage Restoration Programme aangekondigd.

Op dezelfde plaats van de bestaande productielijn in Solihull zal een team van experts, waaronder sommigen van de bestaande Defender productielijn, een aantal Series Land Rover van over de hele wereld restaureren. Deze wagens zullen begin juli 2016 verkocht worden.

Dr. Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei: "De Defender en zijn Series Land Rover voorgangers zijn gezegend met een zeldzame kwaliteit: ze verbinden mensen emotioneel met elkaar. Vandaag vieren we de prachtige verhalen en herinneringen die deze wagens ons - en vooral onze medewerkers - doorheen de jaren schonken. Maar hiermee stopt het niet voor de Defender. We koesteren een glorierijk verleden en kijken vooruit naar een schitterende toekomst."

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070


De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de wetgeving van de EU. Het werkelijke brandstofverbruik van een wagen kan verschillen van het in de tests behaalde verbruik. De cijfers zijn enkel bedoeld om vergelijkingen mogelijk te maken.